Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 2.1 do 2000zł

M4TEJKO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Chciałbym podpytać was o to, jaki zestaw polecacie dla mnie jako osoby początkującej w temacie. Przeglądając różne wątki i tematy na forum ciężko jest mi się odnaleźć, gdyż każdy ma inne preferencje względem dźwięku. Jeśli chodzi o mnie to kina domowego chciałbym używać do Muzyki 60%, gry 20% i filmy 20%. Pomieszczenie jakim dysponuje to salon o powierzchni 15m2. Jeżeli chodzi o mój gust muzyczny to słucham od klasyki po hardstyle (lubię ciepłe brzmienie).

Obecnie posiadam wzmacniacz Unitra Fonica PW9013 oraz 2 kolumny ZGC-40-8-580 + do tego 2x microlab Solo6c + 2x Microlab Solo7c.

Zastanawiałem się także nad wyborem każdego elementu odzielnie np. Amplituner Onkyo TX-8130 + Koda SW5200 + no właśnie jakieś kolumny.

Czy ewentualnie sa jeszcze jakieś inne opcje godne uwagi, które byłyby w stanie wycisnąć maksimum cena-jakość w tej kwocie?

Z góry dziękuję państwu za pomoc i poświęcony dla mnie czas!

https://www.audiostereo.pl/topic/140540-zestaw-21-do-2000z%C5%82/

Cześć,

jeśli zależy Ci na możliwie najwyższej jakości dźwięku, zestaw zbudowałbym na bazie klasycznego wzmacniacza i dobrych monitorów. Dobrym przykładem będzie Marantz PM5005 z kolumnami Indiana Line Nota 260X lub troszeczkę droższe Heco Aurora 300.

Jeśli masz możliwość, zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w tej cenie z darmową dostawą trudno o konkurencję, a ponieważ plan przewiduje subwoofer,

na pewno nie potrzebujesz żadnych większych klocków, szczególnie w tym metrażu.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

w tej cenie z darmową dostawą trudno o konkurencję, a ponieważ plan przewiduje subwoofer,

na pewno nie potrzebujesz żadnych większych klocków, szczególnie w tym metrażu.

Jak się mają te kolumienki do tych moich Solo 6c, 7c oraz ZgC-40-8-580?

Źródłem jakiego będę używał jest komputer stacjonarny.

Cześć,

jeśli zależy Ci na możliwie najwyższej jakości dźwięku, zestaw zbudowałbym na bazie klasycznego wzmacniacza i dobrych monitorów. Dobrym przykładem będzie Marantz PM5005 z kolumnami Indiana Line Nota 260X lub troszeczkę droższe Heco Aurora 300.

Jeśli masz możliwość, zapraszam na odsłuchy.

Czy problemem nie będzie podłączenie wzmacniacza do komputera? Czy oferuje on możliwość podłączenia subwoofera?

Bardzo dziękuję za odpowiedź :-)

Ukryta Zawartość

Kolumny Koda powinny być trochę lepsze od Solo, a zdecydowanie lepsze od Tonsila.

Kupując nowe masz zresztą czas na rezygnację bez podania przyczyny, bo to co mnie

odpowiada może się Tobie nie spodobać a to częsty przypadek ...;-)

Co do podłączenia komputera, to trudniejsza sprawa; najłatwiej chyba przez moduł z BT

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.