Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 20 tyś

Rekomendowane odpowiedzi

15k PLN to też spory pieniądz ale nie wiem ile na starcie kosztował. ? Widać że jakość trzyma cenę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Myślałem o okolicach 12 tys zl.
Sam bodajże zaplacilem za niego 12.5k kilka lat wstecz. Te 15 to na ebay. Idzie coś uratować. Same prowizje to 15%...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

3 godziny temu, 5z0p3n napisał:

Tak. Dokładnie. Tylko nie wysyła do Polski

To ten z linku wyżej. nie wysyła do Polski.

wsiadasz w srodek lokomocji,dowolny i jedziesz do sprzedawcy,po wczesniejszym uzgodnieniu,no chyba ze ma uczulenie na polakow.

Edytowane przez tomek7776
3 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

15k PLN to też spory pieniądz ale nie wiem ile na starcie kosztował. ? Widać że jakość trzyma cenę

Mało jest tego na rynku to i cena dobra. Nowy też był drogi.

Cena $6227 + $8599, lub  3250£ + 4250£, u nas cena gdy złotówka jeszcze była mocna 15500+20000zł.  Tanio nie było. 

Ja ze swojego czarnego jestem bardzo zadowolony. lle u mnie zabawi - nie wiem. Planuję na jesień rozpoczęcie budowy domu i chciałbym z tym się uwinąć w miarę szybko. Prawdopodobnie będą mi potrzebne dodatkowe środki to i Roksan, a może cały system pójdzie na sprzedaż, ale na pewno jeszcze nie teraz. Muszę się nacieszyć do póki jeszcze mogę. 

W dniu 26.01.2020 o 10:52, 5z0p3n napisał:

Jaki wzmacniacz do 12k waszym zdaniem zagra najmocniej dołem a najłagodniej góra.

Sprawdziłem kilka modeli ostatnio i chyba zaczynam otwierać się na lampę ?

A chodzi o to, ze ma miec podbity bas i obcieta gore? Dlaczego ma tak grac, reszta toru gra ofensywnie na gorze, a skapo na dole?

W dniu 27.01.2020 o 17:23, Amores999 napisał:

Wszyscy sie jarają teraz tym wzmakiem  Shanling A3.2 

Podobno moglby 3razy wiecej kosztowac, wiec poprosilem o wysylke na test z AudioOn, mieli sie odezwac i cos im slabo to idzie. 

18 godzin temu, cichom napisał:

Cena $6227 + $8599, lub  3250£ + 4250£, u nas cena gdy złotówka jeszcze była mocna 15500+20000zł.  Tanio nie było. 

Ja ze swojego czarnego jestem bardzo zadowolony. lle u mnie zabawi - nie wiem. Planuję na jesień rozpoczęcie budowy domu i chciałbym z tym się uwinąć w miarę szybko. Prawdopodobnie będą mi potrzebne dodatkowe środki to i Roksan, a może cały system pójdzie na sprzedaż, ale na pewno jeszcze nie teraz. Muszę się nacieszyć do póki jeszcze mogę. 

Nie spieszy mi się. Możemy ponegocjować ?

58 minut temu, insaimz napisał:

A chodzi o to, ze ma miec podbity bas i obcieta gore? Dlaczego ma tak grac, reszta toru gra ofensywnie na gorze, a skapo na dole?

Podobno moglby 3razy wiecej kosztowac, wiec poprosilem o wysylke na test z AudioOn, mieli sie odezwac i cos im slabo to idzie. 

Pmc mają sporo basu ale ja go po prostu lubię. Lubię czuć uderzenie. Lubię czerpać radość wrażenia z muzyki niż długo się przy niej relaksować. A wolę mieć spokojniej na górze bo lubię momentami posłuchać głośno. I wtedy wrażliwy jestem na zbędne rozjaśnienia. 

6 godzin temu, 5z0p3n napisał:

Pmc mają sporo basu ale ja go po prostu lubię. Lubię czuć uderzenie. Lubię czerpać radość wrażenia z muzyki niż długo się przy niej relaksować. A wolę mieć spokojniej na górze bo lubię momentami posłuchać głośno. I wtedy wrażliwy jestem na zbędne rozjaśnienia. 

A PMC z tego, co mi wiadomo, nie sa nachalne ma gorze,.wiec potrzebny Ci po prostu dobry wzmak. Na moje jakbys zlapal urzadzenie z takimi cechami, jak pisałeś, to by to nie zagralo.

Jaki masz model tych kolumn?

A z jakimi kolumnami u ciebie gra ?
Zastanawiam się czy z Tannoy definition DC10Ti by się zgrał? Dual concetric detaliczne i jasne więc Wzmak dobrze żeby górę traktował łagodnie bo może zakłuć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 2.02.2020 o 13:04, 5z0p3n napisał:

Mam na testach Luxmana L 550 ux mark II, o ile czegos w nazwie nie przekrecilem. Powinien sie wpasować. 

Mam na testach Luxmana L 550 ux mark II, o ile czegos w nazwie nie przekrecilem. Powinien sie wpasować. 
I jak wrażenia?

Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka

W dniu 4.02.2020 o 23:01, 5z0p3n napisał:

On był na mojej liście do sprawdzenia ale do tej pory odmawiali mi wypożyczenia za kaucja. Skąd wziąłeś?

Z top hifi. Problem, ze niewygrzany. Po wyjeciu z pudelka z tego, co w wielu miejsach czytalem, pokazuje namiastle tego, na co go stac ale z tego co zdazylem uslyszec, to dobry kierunek. W trakcie wygrzewania jest gorzej niz przy pierwszych chwilach sluchania. Wygrzewam go i zobaczymy, co dalej. 

Edytowane przez insaimz

Weź sobie na testy jakiś system dzielony, zobaczysz że nie bedziesz już chciał wracać do integr. Odkąd mam system dzielony nie myślę o integrach i raczej nie zmienię- no chyba że na jakiś mega wypas.

2 godziny temu, mackiee napisał:

Weź sobie na testy jakiś system dzielony, zobaczysz że nie bedziesz już chciał wracać do integr. Odkąd mam system dzielony nie myślę o integrach i raczej nie zmienię- no chyba że na jakiś mega wypas.

To nie jest regula. Regula jest tylko, ze w sytuacji, gdy cena nie gra roli system dzielony wyciagnie wiecej. 

Wieza STEREO Technics :)

8 minut temu, mackiee napisał:

W tej cenie myślę że można skonfigurować dobre granie na systemie dzielonym.

Mozna, ale mozna tez rownie dobre miec z integry. Pozdrawiam. 

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, mackiee napisał:

Każdy z nas ma jakąś tam wizję swojego systemu, ja osobiście podzielam twoje zdanie i do integry już nie wrócę.

Napisałem ,, zobaczysz że nie będziesz chciał wracać do integr" , sorry zabrzmiało to w stylu ten klocek rozjeżdża wszystko ? nie to miałem na myśli, raczej chciałem zaproponować inne rozwiązanie i inne spojrzenie- czyt. słuchanie muzyki.

Paul, co posiadasz?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, mackiee napisał:

Napisałem ,, zobaczysz że nie będziesz chciał wracać do integr" , sorry zabrzmiało to w stylu ten klocek rozjeżdża wszystko ? nie to miałem na myśli, raczej chciałem zaproponować inne rozwiązanie i inne spojrzenie- czyt. słuchanie muzyki.

Paul, co posiadasz?

Primare A32+pre60

1 godzinę temu, Huberto1984 napisał:

gdy cena nie gra roli system dzielony wyciagnie wiecej. 

Nie zawsze. Kolejny mit. Jak wymiana bezpieczników i innych pierdół.

Bajka o nowych szatach króla wciąż aktualna.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, mackiee napisał:

Primare nie słuchałem żadnego klocka ale czytałem o nich wiele dobrego ?

Miałem jeszcze pre hegla p20 i primare pre32. Teraz myslę by kupić do drugiego zestawu pre35.

Bardzo proszę nie generalizować. Są wybitne wzmacniacze zintegrowane i są wybitne dzielonki. Tak samo jak są przeciętne wzmacniacz czy dzielonki.

A poza tym wszystko i tak rozbija się o własne preferencje. 

Wymienię kilkanaście wzmacniaczy za ok. 45 tysięcy grających przynajmniej nie gorzej niż wspomniany wyżej zestaw Primare.

Masz rację, to zależy pewnie od konstrukcji klocka / jego wycena oraz indywidualnych preferencji i nie można generalizować, jw. poprawiłem się z wypowiedzią.

Pozdrawiam

3 godziny temu, Meloman napisał:

Nie zawsze. Kolejny mit. Jak wymiana bezpieczników i innych pierdół.

Bajka o nowych szatach króla wciąż aktualna.

Meloman, 

Kazdy chyba producent jako szczyt swoich osiagniec w dziedzinie dzwieku ma zestaw dzielony a nie integre. 

Obojetnie czy to jest primare, luxman, gryphon, leema, burmester, solution, sugden...itd... 

Wiec jesli nie brac pieniedzy pod uwage to sorry, ale dzielonka bedzie ponad integra. 

12 godzin temu, Meloman napisał:

Są wybitne wzmacniacze zintegrowane i są wybitne dzielonki. Tak samo jak są przeciętne wzmacniacz czy dzielonki.

A jak je odróżnić??? Te wybitne od przeciętnych.
Bo ja wybrałem jedno a ktoś inny drugie jako lepsze

Edytowane przez desperados
18 godzin temu, Huberto1984 napisał:

Kazdy chyba producent jako szczyt swoich osiagniec w dziedzinie dzwieku ma zestaw dzielony a nie integre.

ASR nie ma.

...Choć on faktycznie dzielony jest od zawsze, tyle, że logicznie, zgodnie z zasadami techniki a nie po audiofilsku (pre-końcówka mocy) - nie można (o losie!) wtykać/przełączać co chwila kolejnych łączówek IC ...szukając nieistniejącego ?

41 minut temu, Huberto1984 napisał:

ASR nie ma, bo nie maja pre-koncowka w ofercie. 

O tym właśnie napisałem. Nie mają i nigdy takiego nie zamierzali produkować.

Edytowane przez iro III
  • Pokaż nowe odpowiedzi