Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 20 tyś

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, rafa napisał:

Ja z 50 razy na Ali i ok 600 na ebay i 3 razy płaciłem podatki ? Oczywiście nie zawsze były to rzeczy podlegające opodatkowaniu ale...

Dlatego ty powinieneś grać w lotto i tacy ludzie wygrywają a tacy jak ja obstawiają kupony w sts na faworytów Barca-rayo , real-oviedo itp i nawet to im nie wpada ?

Edytowane przez 5z0p3n
2 godziny temu, Ronaldo9 napisał:

Na Ebay  wystawiona jest tucana 2 anniversary (3 miesieczna)za 3100£ + best offer  

Wzmacniacz może być dobrą propozycją w tej cenie....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

3 minuty temu, jaxcek napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Długo nie powisi na tym eBayu

Ukryta Zawartość

Ooo, to dziwne. Jak pożyczałem w zeszłym roku to kilka było na stanie.

Przyznam, że granie Tucany 2 w wersji Anniversary podobało mi się bardzo, ale cena już mniej (katalogowo 23900, po rabacie sporo niżej, ale wciąż dużo). Potem próbowałem ją zdobyć z rynku UK, ale nie było żadnych okazji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, jaxcek napisał:

Ooo, to dziwne. Jak pożyczałem w zeszłym roku to kilka było na stanie.

Przyznam, że granie Tucany 2 w wersji Anniversary podobało mi się bardzo, ale cena już mniej (katalogowo 23900, po rabacie sporo niżej, ale wciąż dużo). Potem próbowałem ją zdobyć z rynku UK, ale nie było żadnych okazji.

Ukryta Zawartość

I na czym stanęło ? 

A podpisałeś słuchawki ? Porządny Wzmak słuchawkowy ma ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcin Wielgus
8 godzin temu, Amores999 napisał:

wysyp to bym nie powiedział ale są

Z tego co kiedyś obserwowałem, to Tucany nie są rzadkością na rynku. Dość regularnie się pojawiają i ceny mają w miarę „normalne”.

4 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

I na czym stanęło ? 

A podpisałeś słuchawki ? Porządny Wzmak słuchawkowy ma ?

Nie podpinałem. Jak pisałem w wątku klubowym Lebena (bo na nim w końcu stanęło), słuchanie przez słuchawki to zupełnie nie moja bajka. Nigdy mnie nie ciągnęło w tym kierunku. Wolę przestrzeń i otwartość kolumn oraz swobodę „niepodłączenia” kablem.

Edytowane przez jaxcek

Wzmak słuchawkowy w II jest slabej jakości, nawet bardzo:) Jesli jest to jeden z kryteriów zakupu wzmaka, odpuść tucane:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

U mnie takie coś od około 2 tygodni. Jak na razie bardzo pozytywnie. Leema Tucana 2 zastąpiła m5si. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, stecko napisał:

Wzmak słuchawkowy w II jest slabej jakości, nawet bardzo:) Jesli jest to jeden z kryteriów zakupu wzmaka, odpuść tucane:)

Myślałem że jeśli kiedyś coś to będę mógł zredukować ilość klocków ? ale widzę że nie.

11 minut temu, ciszyn11 napisał:

U mnie takie coś od około 2 tygodni. Jak na razie bardzo pozytywnie. Leema Tucana 2 zastąpiła m5si. 

Ukryta Zawartość

No to niezły "skok" wykonałeś. Ja mam ale M6i jakbyś miał porównać do swojego ex to co się zmieniło i jak ? Jakie kolumny masz ? 

Piękny czarny mało ich. Głównie srebrne. Gdzie go znalazłeś? Cena - pewnie bolało?

Ukryta Zawartość

25 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Myślałem że jeśli kiedyś coś to będę mógł zredukować ilość klocków ? ale widzę że nie.

No to niezły "skok" wykonałeś. Ja mam ale M6i jakbyś miał porównać do swojego ex to co się zmieniło i jak ? Jakie kolumny masz ? 

Piękny czarny mało ich. Głównie srebrne. Gdzie go znalazłeś? Cena - pewnie bolało?

Kolumny Tannoy dc10t. Leema gra jaśniej od m5si, lepiej różnicuje bas, wysokie tony są mniej wycofane i bardziej szczegółowe. Wzmacniacz dopasowuje się dobrze do charakteru nagrania tzn potrawi grać cieplej lub chłodniej. Ma już trochę lat, ale kupiłem go w atrakcyjnej cenie za granicą. 

35 minut temu, ciszyn11 napisał:

Kolumny Tannoy dc10t. Leema gra jaśniej od m5si, lepiej różnicuje bas, wysokie tony są mniej wycofane i bardziej szczegółowe. Wzmacniacz dopasowuje się dobrze do charakteru nagrania tzn potrawi grać cieplej lub chłodniej. Ma już trochę lat, ale kupiłem go w atrakcyjnej cenie za granicą. 

Domyślam się że na tych samych kolumnach grasz? A jakie źródło?

Nic tylko pozazdrościć ? 

Ma parę lat to się dobrze wygrzał i tyle.

Jeżeli chodzi o resztę toru to Tidal/dysk NAS po sieci Lan do Node 2i+dac Exogal Comet Plus (wcześniej Gustard a20h). Pracuję nad lepszym transportem do Dac. 

Najbardziej zadowolony jestem z kolumn. Grają zjawiskowo, z musicalem też było pięknie. Trudno się oderwać od tego dźwięku. 

Ja rozpatruję:

Lyngdorf tdai-3400

Anthem STR

Musical Fidelity M6 500i

Leema Tucana II Anniversary

Octave V110 SE bo wspominam V70 SE z sentymentem

Z używanych:

Accuphase E-55 lub 370

McIntosh MA 6700 

Obawiam się trochę tych cyfrowych wzmacniaczy i z drugiej strony używanych pieców. 

7 godzin temu, chcheckitout napisał:

Ja rozpatruję:

Lyngdorf tdai-3400

Anthem STR

Musical Fidelity M6 500i

Leema Tucana II Anniversary

Octave V110 SE bo wspominam V70 SE z sentymentem

Z używanych:

Accuphase E-55 lub 370

McIntosh MA 6700 

Obawiam się trochę tych cyfrowych wzmacniaczy i z drugiej strony używanych pieców. 

Dlaczego się obawiasz cyfrowych? Zaintrygowałeś mnie :)

Jest kilka produktów, od bardzo dobrych producentów którzy stosują taką technikę i efekty są bardzo dobre.

Co do używanych, akurat się zgodzę że może być z tym różnie.

Miałem okazję posłuchać kilka klocków w magicznej czystej klasie A i wzmacniaczy cyfrowych i odniosłem wrażenie sztucznego napompowania. Niestety nie były to wzmacniacze jak Anthem czy Lyngdorf. Klasa A grała swobodniej. 

Sprawdzę jeszcze Naim Unity i Star. Supernait 2 którego posiadałem grał zacnie. Może się uda z Ovator 400.

Nie wszystkie "D" grają "cyfrowo".

Miałem Oxygene było w porządku. Słuchałem kilka razy Primare i też było ciekawie. Nie wrócił bym już do "D" ale nie powiem też złego słowa....

W tej chwili jest to nie obiektywne. Bo innej osobie mógłby podobać się dźwięk z klasy D ,a jeszcze innej A.

Po za tym, jeżeli piszemy o dążeniu do liniowości i "ideału", to moim zdaniem klasa A jest najbardziej przekłamana pod tym względem (niestety)

5 godzin temu, 5z0p3n napisał:

Nie wrócił bym już do "D" ale nie powiem też złego słowa....

Mam podobną opinię. Miałem Nad c368, potem C388, a gdzieś w międzyczasie pożyczonego świetnego Lyngdorfa TDAI 2170 z korekcją RoomPerfect. Nie twierdzę że są to najlepsze wzmacniacze na świecie, ale w dobrym towarzystwie mogą zadziwić niejednego słuchacza. Jestem stanie sobie wyobrazić że są melomani, którym te urządzenia wystarczą.

Zerknij na STX mają dość dobrą jakość sprzętu nagłaśniającego w tym właśnie wzmacniaczy. Nie wiem czy dobrze kojarzę ale mój kolega gra w zespole weselnym i mają cały sprzęt właśnie od stx. 

3 godziny temu, justaanioł napisał:

Zerknij na STX mają dość dobrą jakość sprzętu nagłaśniającego w tym właśnie wzmacniaczy. Nie wiem czy dobrze kojarzę ale mój kolega gra w zespole weselnym i mają cały sprzęt właśnie od stx. 

Nieudolna reklama STX ?

• Pokaż nowe odpowiedzi