Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego vinyl brzmi lepiej/inaczej niz CD?

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Excel, to że u ciebie byle co gra, w byle jakich warunkach i jesteś zadowolony, nie znaczy że masz pojęcie o dobrym brzmieniu. Wręcz przeciwnie. W każdym hobby, ba, w każdej dziedzinie życia zanim osiągniesz pewien poziom wiedzy i świadomości, musisz pracować latami. Nie da się pójść na skróty. Marnym doświadczeniem jest słuchanie od x lat Gniatkowskiego na Universum. Wiem, uproszczenie, ale czy aż tak wielkie? Po prostu drepczesz w miejscu. Nie ma u ciebie mowy o rozwoju, zdobywaniu doświadczenia i poszerzaniu wiedzy - muzycznej i sprzętowej.<br />
- no, "ładna" laurka - mógłbym też wystawić Tobie, ale się powstrzymam, bo nie lubię i nie stosuję ataków personalnych - co do troski o moje doświadczenie i poziom wiedzy, to powiem niegrzecznie, że to moja sprawa - a gdybyś uruchomił szarą komórkę, to wyciągnąłbyś wniosek, że jak moja, to nie Twoja - tym niemniej zakładam, że miałeś dobre intencje i należy Ci kliknąć flaszkę - jednak niestety ilość impertynencji, złej woli i Twoja chęć eksmitowania mnie z tego forum, nie pozwalają mi tego zrobić...z winylowym pozdrowieniem...

<br />Odkąd jestem na forum, zawsze traktowałem je jako miejsce do zdobywania i poszerzania wiedzy.<br />
- jak jesteś takim ciekawym człowiekiem, to się pytaj ! - wielu forumowiczów tylko na to czeka i grzeją im się klawiatury...ryzyko jest niewielkie - najwyżej zostaniesz lekko przeczołgany i odesłany do przypiętego wątku :)...

excelvinyl winylmania blog szukaj

... a gdybyś uruchomił szarą komórkę, to wyciągnąłbyś wniosek ...

excel, a co to jet szara komórka?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Pewnie chodzi o taką na grabie, łopaty i inne wiadra. Mam w ogródku. Dziś spróbuję ją uruchomić zgodnie z sugestią szanownego kolegi.

Edytowane przez Kubeł

Pewnie chodzi o taką na grabie, łopaty i inne wiadra

Na kubeł też. ;-)

Edytowane przez soundchaser

- Twoje pytanie świadczyłoby o tym, ze prawdopodobnie jej nie posiadasz...... - wybacz mamelu, ale nie mogłem się powstrzymać...pozdrawiam za to serdecznie...:)

Zostałem zbanowany w temacie "Odsłuch magnetofonowy" czcigodnego Pana Rocha choć nie napisałem w nim ani słowa i nie zamierzałem.Jak to nazwać? Przemilczę...Są mądrale na tym forum o których się fizjologom nie śniło:)

Ja też nic nie pisałem teraz w wątku excela i też mnie tam zbanował bo tu nie może. I tym razem to jakoś ciebie nie bulwersuje?

Ja też nic nie pisałem teraz w wątku excela i też mnie tam zbanował bo tu nie może. I tym razem to jakoś ciebie nie bulwersuje?

Bulwersuje mnie ogromnie...

Rochu pewnie się bał konfrontacji chociażby z moim Fostexem :))))

Bulwersuje mnie ogromnie...

Ale nic nie napisałeś gdy zrobił to excel ale od razu piszesz gdy zrobił to rochu. Taka moralność Kalego?

Ale nic nie napisałeś gdy zrobił to excel ale od razu piszesz gdy zrobił to rochu. Taka moralność Kalego?

Bo nie wiedziałem?

<br />Większość Twojej płytoteki to są zwykłe śmiecie<br />
- spora częśc mojej płytoteki dostępna jest pod adresem -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - można sobie pooglądać - pisałem już zresztą o tym - ale na Zeusa ! zaliczenie do śmieci mintowych produkcji z epoki, takich artystów jak Oscar Peterson, Count Basie, Stańko, Dave Brubeck, The Shadows, Beatles, klasyki, że innych nie wymienię, świadczy tylko o kosmicznej ignorancji kolegi stefka ! - ba, to za delikatnie powiedziane - to jest po prostu czarna dziura !!!!...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niedługo będziemy mieli na AS wyłącznie kluby dyskusyjne zamiast otwartego forum. Skoro założyciele nowego wątku mogą na wstępie ustalić kto może się w nich wypowiadać a kto nie, to znaczy że będziemy mieli banery reklamowe zamiast wątków dyskusyjnych. Tam założyciele będą promować jedynie swój sposób myślenia lub własne biznesy :-))))

Gratuluję zarządowi i właścicielom forum.

Włodek.

- spora częśc mojej płytoteki dostępna jest pod adresem -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - można sobie pooglądać - pisałem już zresztą o tym - ale na Zeusa ! zaliczenie do śmieci mintowych produkcji z epoki, takich artystów jak Oscar Peterson, Count Basie, Stańko, Dave Brubeck, The Shadows, Beatles, klasyki, że innych nie wymienię, świadczy tylko o kosmicznej ignorancji kolegi stefka ! - ba, to za delikatnie powiedziane - to jest po prostu czarna dziura !!!!...

Daj już sobie spokój w tym wątku.

Pokaż kilka normalnych zachodnich,dobrych wydań uznanych firm,płyty artystów,których wymieniłeś.Może być Oscar Peterson czy Dave Brubeck.

Jak napisałem większość Twoich płyt to takie same śmiecie jak te kasety w koszach za złotówkę czy dwie,na których pewnie robiłeś jakieś porównania,między CD a winylem,sorry zapomniałem,że Ty nie masz CDeka ;).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Gratuluję zarządowi i właścicielom forum.

Czy zakładając nowy wątek jest możliwość zbanowania za jednym klikiem wszystkich użytkowników oprócz siebie?

To się chyba po nowomodnemu "blog" nazywa? :)

Pokaż kilka normalnych zachodnich,dobrych wydań uznanych firm,płyty artystów,których wymieniłeś. Może być Oscar Peterson,Dave Brubeck czy Count Basie.

Mogę ja? Mogę, mogę...? hura.gif

:)

Edytowane przez masza1968

Czy zakładając nowy wątek jest możliwość zbanowania za jednym klikiem wszystkich użytkowników oprócz siebie?

Tak Maćku, szczególnie kiedy występuje się w wielu wcieleniach używając wszystkich swych zwielokrotnionych kont.

W.

Mogę ja? Mogę, mogę...?

Możesz.

Pod warunkiem,że będą to płyty w cenach zakupu nie wyższych niż 5 złotych ;).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Możesz.

Pod warunkiem,że będą to płyty w cenach zakupu nie wyższych niż 5 złotych ;).

Ciężko będzie mi znaleźć cokolwiek tańszego niż 70-80 zł za wydanie z epoki...

Ciężko będzie mi znaleźć cokolwiek tańszego niż 70-80 zł.....

To wiesz, do kogo masz się zgłosić,jeśli chcesz poszerzyć listę sklepów,które warto odwiedzić ;).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ty masza to masz wypasy na vinylu. Ale takich nie ma za 2 pln na śmietniku... :-)

Bez przesady. Typowo audiofilskich wydań nie mam wiele, ja się lubuje w japończykach w stanie idealnym bo szumów i pyków tez nie toleruję :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu pewnie się bał konfrontacji chociażby z moim Fostexem :))))

Ten ban to zwykła konsekwencja twoich wcześniejszych ataków na moją skromną osobę.

Przeprosisz - bana zdejmę.

Ten ban to zwykła konsekwencja twoich wcześniejszych ataków na moją skromną osobę.

Przeprosisz - bana zdejmę.

To było kiedyś i nie bez przyczyny, ale przepraszam!

Miłego dnia!

- Twoje pytanie świadczyłoby o tym, ze prawdopodobnie jej nie posiadasz...... - wybacz mamelu, ale nie mogłem się powstrzymać...pozdrawiam za to serdecznie...:)

i tu Cię miły przyjacielu zaskoczę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mamel

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

i tu Cię miły przyjacielu zaskoczę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

- ok - zwracam honor - myliłem się - ale nikt nie jest doskonały...:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi