Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo za 5 - 6 tys

tomakl

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież stereo nie ma szans zagrać w takim ustawieniu. Jakieś kino domowe, albo soundbar + subwoofer.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Spróbuj z tym ampli 803D Yamahy + jakieś kolumny w cenie do 3/4 tys, ktore polecane są do tego ampli (znajdziesz wiele propozycji użytkowników na forum). i koniecznie użyj YPAO. Wypożycz za kaucją i sprawdź jak gra.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Na pewno nie chcę żadnego soundbara ani KD.

Na razie plan na przyszły weekend jest taki:

Elektronika: Yamaha R-N803D, NAD C338 i CXA60.

Głośniki: Monitor Audio Silver 100, Audiovector QR1 i Dynaudio Emit M20 - taaaak, jednak przekonuję się do podstawkowych).

Niestety, tam gdzie będę odsłuchiwał nie mają NADa C356 ani C326, jest tylko C316, tak czy inaczej też będę chciał go podłączyć.

Potem, w zależności co usłyszymy, będziemy myśleć w którą stronę iść. Jakie głośniki, czy wzmacniacz tradycyjny, czy raczej bardziej "usieciowiony". BT czy WiFi to rzecz drugorzędna, jeśli wzmacniacz ich nie będzie miał, to po nowym roku przewiduję budżet na rozwiązanie tego problemu.

W zależności, jak duży ból głowy (i portfela ;) ) będę miał po odsłuchaniu tych sprzętów, może w przyszłym roku zacznę się rozglądać za jakimiś używkami do sypialni.

Stereo nie zagra u Ciebie tak jak na odsłuchach w salonie audio. Rozczarujesz się. Wypożycz do siebie, nie kupuj od razu.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Zdaję sobie z tego sprawę. Idę posłuchać jak co gra, głównie żeby przekonać się czy usłyszę różnice. Oczywiście będę wypożyczył, ale nie chce brać do domu 3 wzmacniaczy i 6 kolumn. Taka pierwsza selekcja.

Zdaję sobie z tego sprawę. Idę posłuchać jak co gra, głównie żeby przekonać się czy usłyszę różnice. Oczywiście będę wypożyczył, ale nie chce brać do domu 3 wzmacniaczy i 6 kolumn. Taka pierwsza selekcja.

Masz już jakieś typy 100% które chciałbyś odsłuchać?

Niestety, tam gdzie będę odsłuchiwał nie mają NADa C356 ani C326, jest tylko C316, tak czy inaczej też będę chciał go podłączyć.

Jeśli miałbyś problem z odsłuchaniem NAD, mogę ci go wypożyczyć do domu :)

Pozdrawiam,

Grzegorz.

Jestem po odsłuchu.

Zaczęliśmy od Nad C338. Monitor Audio Silver 100 odpadł od razu, chociaż miał największego "powera" i wydawało mi się, że będzie faworytem. Na placu boju zostały Audiovector QR1 i Dynaudio M20. Wygrały Dynaudio. Z ciekawości posłuchalismy jeszcze Dali Oberon 3, ale coś nam nie pasowało do końca.

Potem zmieniliśmy wzmacniacz na CXA60. Tutaj bardziej nam się spodobały QR1, chociaż M20 mają chyba lepszy bas, to ogólnie wokal i średnie tony w wykonaniu QR1 bardziej do nas przemawiały.

Potem wpadła Yamaha R-N803D i... równie szybko wypadła ;) Ciężko mi określić, ale dwa pozostałe wzmacniacze mają to "coś", a Yamaha już nie. Być może byśmy tego nie usłyszeli, gdyby nie wcześniejsza godzina słuchania na pozostałych sprzętach.

Ostatecznie wydaje nam się, że chyba możemy wybierać między:

1. NAD C338 (C368?) + Dynaudio M20

2. CXA60 + Audiovector QR1

Pozostaje wypożyczenie sprzętu do domu i odsłuchanie jak to brzmi w warunkach domowych.

Wsparcie moralne na forum? ;)

Zrobiłeś kalibrację w Yamasze? Ypao Volume spróbowałeś? IMHO to są funkcje wyróżniające ten sprzęt.

Etam wsparcie. Napisalem tylko co ostatecznie wybraliśmy. Jak zacząłem wątek, to wypada skończyć. Żona powiedziała że jej się nie podoba. Ja nie wnikałem, bo i tak mało co rozróżniałem. Żona orientacji cenowej i sprzętowej nie ma żadnej, kolumny Dali Oberon nazywała z uporem maniaka "onkyo", więc raczej nie mogła się niczym zasugerować. Nie robiliśmy kalibracji.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.