Skocz do zawartości
IGNORED

PĘKNIĘTA MEMBRANA-KOLUMNY ZEUS -TLC 350W

justy??

Rekomendowane odpowiedzi

PRZESUWAJAC KOLUMNE SPADL MI NA MEMBRANE KWIAT.JESTEM ZIELONA.KOLUMNY SA MOJEGO NARZECZONEGO I JESZCZE MU NIC NIE MOWILAM.ZASTANAWIAM SIE CZY TRZEBA KUPIC CALY GLOSNIK CZY TYLKO MEMBRANE.A MOZE JEST INNY SPOSOB NAPRAWY???????NA MEMBRANIE SA DWA WGIECIA (PRZERWANA MEMBRANA) 1 CM-ETROWE.PROSZE NAPISZCIE!!!!!!!(TERAZ NIE MOŻNA NA MAX SLUCHAC BO TO SIE PORWIE?????????.NAPISZCIE!!!

Cztery TLC Zeus w małym pokoju ???

Justyś! To Ty lepiej zostaw tego faceta zanim całkiem ogłuchniesz!

Głośniki w tych kolumnach to prawdopodobnie wersja GDN25/60/29 - w każdym razie z nietypowym wykończeniem. Membran się raczej takich nie dostanie. Ale jeśli już to wymiany z oryginalnych części robi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tam można kupić je najprędzej, albo odesłać głośnik do wymiany.

Jeżeli tam nie będą mieli to trzeba zamówić przez serwis Tonsila cały głośnik do wymiany.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zeusy są dwuipółdrożne i mają głośniki 30cm. Tweeter jest tubowy. W małym pomieszczeniu istotnie może to doprowadzić do głuchoty, te kolumny powinny być stosowane jako estradowe.

Justyś, rozejrzyj się, tu na forum z pewnością znajdziesz wielu przystojnych i inteligentnych facetów, którym wystarcza jedna para niewielkich monitorów.

To, że jeden taki monitor kosztuje więcej niż dwie pary Zeusów, to już inna historia :-)

Dzieki wielkie!!Wlasnie przyjechal i mu pokazalam,powiedzial ze nic sie nie stalo:)i tak jak ty mowi ze trzeba wymienic glosnik.trudno:( ufffffff ulzylo mi:).

ps.mamy dwa zeusy i dwa altusy:).jeszcze raz bardzo Ci dziekuje.papatki mam nadzieje ze nie bedzie wiecej takich przygod.........

_Cypis_, daj spokój. Forum jest bardzo erotyczne. Nie hard core, na szczęście, ale jednak. Ha, zresztą jak samo życie. Jak wiadomo od zawsze wszystko się wokół d... obraca :) Z przyjemnością poczytam wpisy pań, a nie tylko monotonne sprośności facetów, które mi się nudzą, a poza tym nie muszę ich czytać, gdyż sam sobie mogę poopowiadać ;) Przynajmniej jakaś urocza odmiana!

Panie, proszę o jeszcze!

Zbig, justyś ma fajnego faceta, audiofil może i ma 1 monitor w cenie 2 par Zeusow, ale za taki numer by zatłukł a ciało zakopał w ogrodzie:)) Dobry chłopak z niego, trzymaj się go dziewczyno.

mysza, masz rację audiofile to straszne pantofle:), skąd jesteś?

• Redaktorzy

Panowie - taki "wypadek" ma również tą dobra strone medalu. Nie dość, że jest pretekst do (jeśli nie konieczność) wymiany kolumny, to jeszcze poczucie winy u drugiej połowy pozwala na "lekkie" podbicie progu kwotowego przyszłego zakupu ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fakt, taka kolumna nadaje się już tylko do wymiany! Oczywiście jeśli już wymieniać, to na coś lepszego :) A nieszczęsna justysia nie bardzo może protestować. Świetna sytuacja, choć tylko potencjalnie. Gdyby byli małżeństwem ze wspólną kasą, to co innego...

> Justyś.

Wszystkie rady moich poprzedników możeszwłożyć między bajki lub o kant d.. wyłomotać.

W kolumnach Zeus głośniki niskotonowe mają membrany malowane farbą, która zmienia kolor w zalezności od kąta patrzenia, tak więc żaden "serwisant" (buhahaha...) ni dokona wymiany pękniętej membrany. Po prostu nie ma takich memban na rynku.

Jedynym wyjściem jest wymiana głośnika na nowy.

Jesli chcesz to moge pomóc w zakupie tego głośnika u producenta. - kontakt [email protected]

Oczywiście - bo (nawiązując do wypowiedzi justysi) jak kobieta "pokaże" facetowi, to ten od razu o wszystkim zapomina i niczym się nie martwi ;P To normalny-zdrowy objaw!

pozdrawiam

Ale z tą farbą to chyba taki bajer sylwestrowy jest - co??? Przyglądałem się dwa dni temu Zeusom w sklepie i żadnej zmiany koloru nie spostrzegłem. Membrana wyglądała jak gładki polipropylen.

Na nim się kolor zmienia???

Aż jeszcze raz się przejdę popatrzeć (ludzie się zaczną stukać w czoło kiedy zobaczą jak dokonuje gimnastyki usiłując patrzeć na membrany pod różnymi kątami :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.