Skocz do zawartości
IGNORED

Tv 65 ? Do 8tys

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie o to mi chodziło.

Chodziło o to ze wydając kupe kasy na oleda to jeszcze trzeba się z nim cackać, bo to czy sramto.

Na HDTV Polska, osoby które posiadają OLEDy mają bardzo dobre opinie na temat Q9 , ten Samsung ustępuje oledom jedynie w czerni i to nie znacznie i nie wszystkim.

Może OLED się wypali , ale tyle samo % szansy , że Samsung zalezie kurzem pod matrycą . Mało było o tym problemie na forach ?

Jak na ten moment , tylko LG wymienia matrycę w swoich OLED ach.

Reszta po odejściu od kasy ma NAS w d...

A , druga sprawa , co z cloudingiem , bandingiem i innymi ... AMI ?

Gość

(Konto usunięte)

Waga bez podstawy ponad 50kg! Ossstro.

Adi a czemu niby LG nie robi problemów z wypalaniem? Gwarancja dłuższa niż 2 lata czy jakiś inny bonus ? W sumie i tak dymani są europejczycy na gwarancjach tzn jej długości bo w stanach te same towary mają 5 lat

Patrzyłem w media expert i na ten c8 55" można za 1800 wykupić na 5 lat !!! Chore w ogóle że proponują takie coś bo z góry widać na ile wyceniają jego trwałość a jak ktoś szarpie się na tv za 30k ,50k ??

Gość

(Konto usunięte)

Haha wlasnie trafiłem na krótką reklamę Sony a1 na YT i najlepsze brzmiało- "poza panelem cała reszta to czyste Sony" hahahahaha czyli dużo dorzucili od siebie i po co produkować panele jak może zrobić dla nas to ktoś inny a my sprzedamy to i tak drożej jak inni hahahahahahs

Waga bez podstawy ponad 50kg! Ossstro.

Adi a czemu niby LG nie robi problemów z wypalaniem? Gwarancja dłuższa niż 2 lata czy jakiś inny bonus ? W sumie i tak dymani są europejczycy na gwarancjach tzn jej długości bo w stanach te same towary mają 5 lat

Tak czytałem, chyba nie ma osoby, która zostałaby z wypalonym OLEDem.

Gość

(Konto usunięte)

Coś jakoś widziałem w stylu testu dlugodystansowego ze dostał się wypala jak w rogach były wyświetlane cały czas te same napisy ale jaki kanał czy film ma stałe elementy i czy przez 8 czy 10 godz dziennie oglądasz ten jeden kanał?

Coś jakoś widziałem w stylu testu dlugodystansowego ze dostał się wypala jak w rogach były wyświetlane cały czas te same napisy ale jaki kanał czy film ma stałe elementy i czy przez 8 czy 10 godz dziennie oglądasz ten jeden kanał?

No właśnie, te testy, pewnie widziałeś je na Rtings, są raczej ekstremalne. Ja nie zamierzam oglądać żadnych kanałów informacyjnych, ale z drugiej strony zamierzam bardzo dużo grać, i na konsolach, i na pececie, ogólnie chciałbym mieć w pokoju tylko jeden ekran, ale muszę to przemyśleć. Tak swoją drogą, pomyliłem twój nick z użytkownikiem z forum HDTV.PL o nicku Subman, przez to byłem pewien, że masz OLEDa :)

Mimo że OLED niby się wypala, to LCD nigdy bym nie kupil a samsunga Q leda to juz na pewno z jego wysoko statystcznymi wadami, problemami itd .. +wszystkie wady LCD których nigdy nie wyeliminowno i nie wyeliminują bo się nie da.. Koniec i kropka

Mimo że OLED niby się wypala, to LCD nigdy bym nie kupil a samsunga Q leda to juz na pewno z jego wysoko statystcznymi wadami, problemami itd .. +wszystkie wady LCD których nigdy nie wyeliminowno i nie wyeliminują bo się nie da.. Koniec i kropka

zgadzam się w 100% z tym panem

Gość

(Konto usunięte)

Ok możliwe że będę miał co zrobić z dotychczasowym tv więc na koniec może lekkie podsumowanie.

Można przyjąć ze najlepszym z tradycyjnych tv będzie Sony xf9005 ? Chodzi mi głównie o jakość obrazu i możliwie jak najlepszy kontrast i czerń poza Oled. I jeżeli tak to druga grupa czyli Oled np LG b7.

Można tak uprościć poszukiwania ?

Gość

(Konto usunięte)

Jeżeli te modele o których wspominałem to 65 bo np Sony xf90 75 cali to ponad 13tys o oledach już nie wspomnę.

65Fx780e takie coś jeszcze znalazłem w ofercie i zobaczę jak się na żywo prezentuje

65Fx780e takie coś jeszcze znalazłem w ofercie i zobaczę jak się na żywo prezentuje

Gość

(Konto usunięte)

LG b7 8tys ,Sony xf90 8tys czyli tyle samo a ten Philips ponad 9 I jakoś mało info o nim . Czuje że będzie to LG ale będę musiał zmienić panel do tv na zwykły uchwyt bo tv ma za nisko tylne śruby na uchwyt i w efekcie będzie wisiał za wysoko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.