Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Dali Zensor 3 ? Zbyt jasny dźwięk z Denonem.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

No w każdym razie sprawdzę tego NADa C326 ale dopiero za jakiś czas i mam nadzieję że będzie jeszcze dostępny bo facet w salonie mówił że ma 6 sztuk, nie wiem czy wyszedł z produkcji chyba nie mam nadzieję ale przetestuje to a jeśli chodzi o wejście phono we wzmaku którego nie ma to zawsze można przedwzmacniacz gramofonowy a z tego co się orientuję to będzie nawet lepiej niż bez niego także może rzeczywiście warto. 

Swojego czasu zakupiłem zestaw Nad 3240PE + Dali 4 B (mało znane ale polityka brzemienia porównywalna) jestem zwolennikiem ciemniejszego brzmienia i takie zestawienie dość mocno dawało mi po uszach zwłaszcza wysokie tony. Scena i szczegółowość była bardzo satysfakcjonująca lecz mimo to dźwięk mnie męczył. Zamieniłem Nada na Pioneera 757 + DAC Nostromo Wolf i osiągnąłem pożądany efekt,  scena i szczegółowość odczuwalnie się zmniejszyła ale  za to nastąpiła poprawa w innych aspektach, stereofonia, klarowność, bas. Przed zakupem musiał byś posłuchać go bo nie każdemu może podpasować. 

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, przemass napisał:

Swojego czasu zakupiłem zestaw Nad 3240PE + Dali 4 B (mało znane ale polityka brzemienia porównywalna) jestem zwolennikiem ciemniejszego brzmienia i takie zestawienie dość mocno dawało mi po uszach zwłaszcza wysokie tony. Scena i szczegółowość była bardzo satysfakcjonująca lecz mimo to dźwięk mnie męczył. Zamieniłem Nada na Pioneera 757 + DAC Nostromo Wolf i osiągnąłem pożądany efekt,  scena i szczegółowość odczuwalnie się zmniejszyła ale  za to nastąpiła poprawa w innych aspektach, stereofonia, klarowność, bas. Przed zakupem musiał byś posłuchać go bo nie każdemu może podpasować. 

No ja właśnie narzekałem na połączenie Denona oraz Dali ale po przesłuchaniu w salonie NADa i Dali było lepiej dźwięk nie był tak ostry ale najlepiej dla mnie zgrały się Pylony Opale 20 z NADem. Aktualnie mam Denona w połączeniu z Pylonami i nie ma żadnego efektu ostrej góry ani średnicy a raczej jest przyjemny dźwięk i dość rozdzielczy ale nie kłuje on w uszy jak przy Dali za to jak pisałem bardzo fajnie zgrywają się te kolumny z NADem ale muszę jeszcze przesłuchać C326 no i w ramach ciekawości tego Marantza. A i jeszcze jedno mam wrażenie że bas jest pod większą kontrolą na NAD niż przy Denonie.

9 minut temu, PrzemekNomad napisał:

najlepiej dla mnie zgrały się Pylony Opale 20 z NADem

Pylon z Nadem się bardzo lubi ;)

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

Pylon z Nadem się bardzo lubi ;)

Racja ale z moim Denonem też najgorzej sobie nie radzą mimo wszystko lepszy będzie NAD a który to już okaże się po odsłuchach ;-)

4 godziny temu, PrzemekNomad napisał:

jeśli chodzi o wejście phono we wzmaku którego nie ma to zawsze można przedwzmacniacz gramofonowy a z tego co się orientuję to będzie nawet lepiej

Dokładnie tak.

• 8 miesięcy później...
W dniu 22.02.2019 o 12:42, SZROT napisał:

To Zensory sa zbyt agresywne i jasne. Nie polecam. I nie chodzi tu o najwyzsza gore tylko przelom srednich i wysokich.

Wielki szacun za spostrzeżenia. To prawda Zensory 3 kłują uszy ,są agresywne "pomiędzy" wysokimi a niskimi a tyle dziwne że ta kolumna ma dwa przetworniki wysokotonowy od modelu zensor 1 i niskotonowy z zensor 7 nie ma średniotonowego a to najbardziej kłuje .Takie mam odczucia z Nad c 326 bee po 2 m-cach słuchania. Kupiłem w ciemno ten zestaw po lekturze na różnych forach.Nawet Q21 poleca takie zestawienie.Inaczej.Kto co lubi.Jeśli grasz disco techno i nie zwracasz uwagi na brzmienie bo jest impra to to jest ok.Natomiast jeśli chcesz cieszyć się muzyką ze spokojem usiąść na kanapie i posłuchać rocka to NAD z zensorami odpada. Bolą uszy,po 30 minutach kis me the cure brzmi jak slipknot z kasprzaka..

Matko bosko, Zensory 3 jasne, mają agresywną, ostrą górę i to jeszcze z NAD c 326? To musi być ewidentnie wina okablowania ? Przecież Z3 to cieplaki jakich mało, nasycenie, miękkość, plastyka i zwalone niskie tony. Takie Z3 u mnie grały zanim się sprzedały.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

4 minuty temu, Adam 38 napisał:

Matko bosko, Zensory 3 jasne, mają agresywną, ostrą górę i to jeszcze z NAD c 326? To musi być ewidentnie wina okablowania ? Przecież Z3 to cieplaki jakich mało, nasycenie, miękkość, plastyka i zwalone niskie tony. Takie Z3 u mnie grały zanim się sprzedały.

Dokladnie. 

Problemem takiej prezentacji jest wszystko inne tylko nie te kolumny.  One grają tak jak Adam pisze. 

Godzinę temu, snark napisał:

że ta kolumna ma dwa przetworniki wysokotonowy od modelu zensor 1 i niskotonowy z zensor 7

Akurat jeden i drugi przetwornik jest taki sam jak w zensor 7 .

Aż spojrzałem jakie zensory mam w sypialni ?

No 3ki... podłączone pod... pianocrafta

Ale podłaczałem pod audiolaba 8200m / 8200q i HAIKU

No żeby

2 godziny temu, snark napisał:

To prawda Zensory 3 kłują uszy ,są agresywne "pomiędzy" wysokimi a niskimi

to ktoś ma bardzo złą akustyke w pokoju albo potrzebuje RLS ELARA II

Przewody Purple Rain Melodika 2 x2,5mm2.Może i akustyka> Nie twierdze żę to złe kolumny.Tylko z nadem c 326 bee nie chcą mi grać spokojnie.jakoś nerwowo i ostro jest. mam pokój w bloku 15 m2 .Kolumny na standach odsunięte od ściany około 40  50 cm rozstaw między nimi 3 m."Patrzą" na mnie skierowane do środka jakies 3 3,5 m

Zródło to tuner c 440 Nad i Cd DCD -520 ae

Muza to Rock  ,Trójka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.