Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer n70ae vs cxn vs audiolab 8300cd

pepe2001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mianowicie chodzi o źródło nie o funkcjonalność. Ktory z wyzej wymienionych odtwarzaczy charakteryzuje sie najlepszym dźwiękiem i co byście polecili. Generalnie źródło do maks 5 tysi.

Vincent sv227 na lampach full music,

AA RHEA. Zrodlem jest obecie yamaha

cdn-500 podlaczona do arcam irdac na zasilaniu tomanka.

Chcialbym osiągnąć więcej szczegolu i delikatne dociązenie na basie i szersza scena. Yamaha ma funkcjonalnosc duża mam trochę płyt i też pliki. Ogolnie wiem napewno że ta yamaha z irdacem to najwieksza bolączka systemu. A i zapomnialbym że nie mam ochoty na żadne komputery

Nie delikatne dociążenie na basie tylko poprostu dociążenie na basie

Witaj,

Jeśli lepszy streamer, który powinien spełnić oczekiwania to np. Cambridge Audio 851N. To moim zdaniem brzmieniowo jeden z najlepszych streamerów do 10 tys. zł. Jest dość muzykalny i ma barwę co nie jest takie oczywiste w tego typu urządzeniach. Bas jest również dobry i wystarczający. Na pewno zdeklasuje obecną Yamahe. Ewentualnie można rozważyć lepszy przetwornik zamiast Arcama ale najlepszy przetwornik nie pomoże jeśli źródło będzie kiepskie a posiadana Yamaha to jednak półka podstawowa zarówno jako CD jak i streamer. Chcąc iść klasę wyżej należy pomyśleć o innym streamerze oraz innym CD. Temat DAC wówczas w ogóle bym odpuścił bo nie będzie potrzebny.

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ogolnie wiem napewno że ta yamaha z irdacem to najwieksza bolączka systemu.

Zostaw tą Yamahe, na transporcie zawsze coś zmienisz ale nie dużo. Bardziej bym DAC zmienił. Potrzebujesz dociążenia basu to popatrz na DAC Schiit Gungnir :)

Pozdrawiam.

Kolego z s4 yamaha wlasnie jest slabym transportem. Wyswietlacz z 3 metrow nic nie widać. A wydaje mi sie że slabego transportu nawet dac za 20 tys nie poprawi. Pamietam jak kolega ze 2 lata temu nim vincet nie mial lamp. Przyniósł jakis cd cyrus smialem się z jego wygladu ale normalnie zepchnął yamaszke z półki. Lecz w tamtym czasie nie mialem gotowki na nowego. Potem jakims trafem uraczyłem sie irdacem i tomankiem. Lecz gdy siegne pamięcią to nie to

Jeżeli na wyświetlaczu Yamahy nic nie widzisz to lepszego raczej nie kupisz. Po to ma jeden wers żeby z daleka było go widać. Co z tego że w N70 jest wielki jak z metra go ledwo widać.

?👈

Kolega widzę dzielnym przeciwnikiem pioneera ☺ i to cenie szczerą obiektywność a nie cenę. Zastanawiam się co w tym pioneerze tyle waży bo widokowo wnętrze podzielone na 3 sekcje słabe. Jak patrze co na to pokazuje audiolab 8300cd a tam wyglada to konkretnie. Oczywiście wiem że oczy nie grają

Ja na tym Pioneerze wszystko widzę :)

Do tego ma świetną apkę.

Z tych wymienionych to zdecydowanie Pioneer.

Ale i tak lepiej wyjdzie Malinka + Chord Qutest.

Tam nic nie będziesz widział na wyświetlaczu :)

Kolega widzę dzielnym przeciwnikiem pioneera ☺ i to cenie szczerą obiektywność a nie cenę. Zastanawiam się co w tym pioneerze tyle waży bo widokowo wnętrze podzielone na 3 sekcje słabe. Jak patrze co na to pokazuje audiolab 8300cd a tam wyglada to konkretnie. Oczywiście wiem że oczy nie grają

Bo miałem N70A i to był największy błąd. Stara Yamaha NP-S2000 go pobiła i to w przedbiegach. Na plus dla Pioneera to funkcjonalność, bo ma DACa. Jak chcesz żeby ekran był widoczny z daleka to tylko coś dużego, jednowersowego. Ale chyba większego jak w CDN500 czy NP-S2000 nie znajdziesz. Teraz mam nowe Onkyo i ekran jest jeszcze mniejszy. Zastanawiałem się jeszcze nad CA 851N, ale ostatecznie kupilem tanie onkyo jako transport i chińskiego DACa na lampie i ten zestaw gra lepiej od wszystkiego co miałem. No może poza dakiem blacknote, ale on kosztował jak dla mnie za dużo.

Ja na tym Pioneerze wszystko widzę :)

Do tego ma świetną apkę.

Z tych wymienionych to zdecydowanie Pioneer.

Ale i tak lepiej wyjdzie Malinka + Chord Qutest.

Tam nic nie będziesz widział na wyświetlaczu :)

Co tam widzisz? Chyba z metra. Literki wielkości kilka mm. Jak to można widzieć z daleka? Trochę przewrotnie jest zrobiony ten ekran. Niby fajnie że wyświetla okładki i wiele innych informacji tylko co z tego jak tego nie widać. A wystarczyło dołożyć opcje zoom i możliwośc wyświetlenia z osobna kilku rzeczowych informacji. Co do apki też się nie zgodzę. Jedna z najgorszych. Przewijanie stron z radiem internetowym to koszmar. Wszystko się zamula, podobnie przy szperaniu w dysku sieciowym. Problemem jest to że to co robimy z apki ma bezpośrednie odzwierciedlenie na ekranie Playera i wszystko tak działa jakby chciało a nie mogło. Teraz niby pioneer wykupił Onkyo. Apka w onkyo nie jest idealna ale przynajmniej rozwiązano problem z tym przewalaniem stron. Za to schrzanili inną rzecz. Po chodzeniu po dysku sieciowym i wejściu w jakiś folder i ponownym wyjściu wszystko wraca na samą górę i trzeba znów wszystko skrolowac na dół do momentu gdzie byliśmy wcześniej. Paranoja. Chyba napisze do onkyo niech to poprawia.

?👈

Kolego z s4 yamaha wlasnie jest slabym transportem. Wyswietlacz z 3 metrow nic nie widać. A wydaje mi sie że slabego transportu nawet dac za 20 tys nie poprawi. Pamietam jak kolega ze 2 lata temu nim vincet nie mial lamp. Przyniósł jakis cd cyrus smialem się z jego wygladu ale normalnie zepchnął yamaszke z półki. Lecz w tamtym czasie nie mialem gotowki na nowego. Potem jakims trafem uraczyłem sie irdacem i tomankiem. Lecz gdy siegne pamięcią to nie to

A potrzebujesz sieciówki i CD czy skupiasz się tylko na CD? Może po prostu czysty transport Cambridge Audio CXC ? W gruncie rzeczy zrobić się da wszystko lecz to też zależy do twojego budżetu na te modyfikacje.

Pozdrawiam.

Co tam widzisz? Chyba z metra. Literki wielkości kilka mm. Jak to można widzieć z daleka?

Z odległości 2,5 widzę okładkę i artystę.

Inaczej, widziałem. Ja mam co innego.

Teraz niby pioneer wykupił Onkyo.

No nie bardzo. To Onkyo wykupiło Pioneera i nie "niby" tylko to już dwa lata po transakcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.