Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 6006 i Denon PMA 800 NE

Whiplash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem założyć wątek nt. tych wzmacniaczy celem dowiedzenia się czegoś więcej o nich. Mianowicie cenowo są podobne, a jak brzmieniowo? Czy Marantz gra tak jak piszą w testach raczej średnicą z krótkim, szczupłym basem?

O nowym Denonie cisza, brzmieniowo są jakieś zmiany w stosunku do PMA 720?

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

https://www.audiostereo.pl/topic/141368-marantz-pm-6006-i-denon-pma-800-ne/

Dzieki za opinie, myślalem że Denon z nowym modelem wprowadził też zmiany w samym wzmacniaczu aby zagrał on lepiej niż słaby 720..

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

• 3 miesiące później...

Zmiany w 800 brzmieniowo są ogromne, proponuje porównać. 800 brzmieniowo ma dużo więcej dynamiki, bas w końcu się nie leje tylko ma masę i jest zwarty, wydajnościowo też 800 Pracuje poprawnie z dużo bardziej wymagającymi kolumnami,  nareszcie jest to mocna konkurencja dla 6006.

W dniu 14.11.2018 o 19:51, Whiplash napisał:

nowym Denonie cisza, brzmieniowo są jakieś zmiany w stosunku do PMA 720?

Ta sama moc, te same zniekształcenia, podobny sn ratio...ogromnych różnic na pewno nie ma

• 7 miesięcy później...

@mig30 Miałem 9150 przez 8 miesięcy, i słyszałem w tym czasie pma800. Nie porównywałem ich obok siebie ale z tego co wyłapałem to Denon grał bardziej ciepło , trochę bez detali ale przyjemnie. Onkyo jest bardziej detaliczne, szybsze. Mi się bardziej podobało Onkyo ale na początek taki pma800 razem z polk audio signature np s50e to świetny wybór moim zdaniem. Z klipsch rp600m też mogłaby być bomba.

Nie wiem jakiego brzmienia szukasz, ale jeśli jeszcze nie wybrałeś to zapraszam na odsłuch do naszego salonu na bezpośrednie porównanie tych modeli samą pogadanką i pisaniem na forum niczego się nie dowiesz. Zapraszamy może znajdziesz u nas jeszcze lepiej brzmiące urządzenia o których nie myślałeś wcześniej.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.