Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki SUBWOOFER do stereo - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec weekendu panowie 🙂 doprowadzam was do porządku 😛

16? To chyba wtedy zamiast foteli, narożników i na nich się siedzi 🙂

ale jak ktoś ma to podziwiam. Nie zazdroszczę ale podziwiam 😛

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

16?

Sporo. Nie ma za to wątpliwości, że 1 sub to lepiej niż 0

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

Sporo. Nie ma za to wątpliwości, że 1 sub to lepiej niż 0

Zgadzam się. 16 to za dużo nawet dla mnie jako basoluba.

I tak jeden jest lepszy niż 0. 

Przy 16 całe łóżko będzie podskakiwać 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

46 minut temu, paww napisał:

Ale żeś mnie ubawił 🙂 🙂 🙂

Tylko nie próbuj tego w domu, bo rama będzie do wymiany 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• 4 tygodnie później...
W dniu 13.06.2023 o 08:37, xajas napisał:

Ja przesledzisz ponizsze widelo, to zrozumiesz dlaczego

Ja tam nic nie rozumiem . Po chińsku nie było ?

• 2 tygodnie później...

jaki subek do STX Electrino M-100 Active. na razie bedzie dzialal z Mackie CR8S-X, ale to kaszalot i musze go zmienic na cos z szybkim punktowym basem. budzet tak do 3000zł

2 minuty temu, pucuch napisał:

jaki subek do STX Electrino M-100 Active. na razie bedzie dzialal z Mackie CR8S-X, ale to kaszalot i musze go zmienic na cos z szybkim punktowym basem. budzet tak do 3000zł

Rel T5i, T7i

Nabylem suba RELa T9x,w pomieszczeniu 25m2 do sluchania stereo wykorzystuje moze 1/12 jego mocy,odciecie okolo 50hz..

Mysle ze do 25m2,T7 w zupelnosci wystarczy.

Do 3000zł to B&W ASW610 albo mniejszy ASW608 (taki mam): użytkownicy ogólnie zadowoleni, ja też (ale ja nie mam porównania, więc moja opinia mało wiarygodna). 

Edytowane przez szymon1977

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Do 3000zł to B&W ASW610 albo mniejszy ASW608 (taki mam): użytkownicy ogólnie zadowoleni, ja też (ale ja nie mam porównania, więc moja opinia mało wiarygodna). 

Dobra propozycja.

De gustibus non est disputandum

Czyli już wiarygodna?:)

W tej cenie faktycznie Rel Ti używany.

W dniu 28.07.2023 o 17:05, pucuch napisał:

a co myslisz o eve audio ts108?

Tego suba nie znam. To z rynku pro wygląda.

W dniu 28.07.2023 o 17:16, greg190872 napisał:

Panel ustawien atrakcyjniejszy niz w Rel-ach T,napewno wart uwagi.

No właśnie ale jakich ustawień?

System volume o subwoofer volume?

Wygląda że do niego można podłączać inne aktywne kolumny. 

A reszta to ustawień gdzie? W apce?

Chociazby dokladnosc odciecia czestotliwosci jest ladnie opisana w tym eve i widac ze to panel wielofunkcyjny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

13 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

13 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Wygląda że do niego można podłączać inne aktywne kolumny.

No wlasnie,wiec wg. mnie tym bardziej wart uwagi.

Ukryta Zawartość

Nie wiem nie wiem. Nie znam go. Tylko pytałem. Nie wiem jak brzmi.

Na ten moment widzę że płacił bym za coś czego nie wykorzystam. Ale faktycznie urządzenia z rynku pro są tańsze. Więc jeśli jest możliwość to tylko próbować. 

Do pewnych zastosowan wrecz idealne,jednakTy nie kombinuj tylko zbieraj kase i kup np. to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, pucuch napisał:

a mam jeszcze pytanko. czy STX robi znośne suby, bo cenowo to jest szał. warto sie skusić za troche slabszy dzwiek?

Nie specjalnie. Nie miałem do czynienia ze wszystkimi ale z niektórymi i nie byłem zadowolony. 

Czy on ma dwie cewki?

Czy wejście jest zmostkowane?

• 2 tygodnie później...

Kiedyś popełniłem subka na STX 25cm w obudowie zamkniętej i 150W wzmacniaczu. Obudowa solidna i wewnątrz usztywniana. Zagrał zaskakująco dobrze, zwłaszcza pod kątem stereo, bo rodzaj obudowy sprawił, że bas miał niezły wykop, ale kosztem braku efektu kinowego typu "trzęsienie ziemi".

No to ja akurat go odbierałem kompletnie inaczej. Nie sądzę żeby była to kwestia akustyki ale ja z tego subwoofera nie byłem zadowolony

Standardowe hi-fi 2.1 (jest w stopce), czyli: wzmacniacz, kolumny i sub podłączony przez hi-level. Czy jest jakaś opcja, żeby pomiędzy wzmacniacz a kolumny wstawić filtr górnoprzepustowy? Nie będę ukrywać, że interesuje mnie opcja mocno  budżetowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi