Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie amplitunera KD z wzmacniaczem stereo - czy to ma sens

Robert_57695

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Szukam właśnie CDka do mojego zestawu (do 450) i czasami widzę oferty sprzedaży kompletów CD + wzmacniacz. Myślę sobie więc, czy nie kupić takiego zestawu i spróbować zrobić taki numer.

Sygnał audio wyrzucić z amplitunera jakimś kablem i wpiąć go np. do auxa we wzmaku.

Onkyo 686 nie wyjścia pre-out, dlatego też musiałbym posiłkować się jakimś pomysłem - może wyjście słuchawkowe....

Chcę osiągnąć efekt porządnego grania, a to co mam z amplitunera mnie jakoś nie zadowala. Onkyo 686 jest nowe, większość urządzeń jest po HDMI, więc ampli musi zostać.

Miotam się trochę... Napiszcie proszę co o tym sądzicie.

Możesz wyjść amplitunera KD z wyjścia głośnikowego Front L R i zastosować dzielnik napięcia . Wtedy podłączasz bezpiecznie i zgodnie ze sztuką do wejścia AUX wzmacniacza stereo zintegrowanego .

Przez wyjście słuchawkowe to sobie polepszysz chyba samopoczucie że Dałeś radę :-) haha

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Robert_57695 jakie masz kolumny frontowe ?

Taki wynalazek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uważam , że współczesny amplituner KD dużo droższy od twego zagra gorzej w stereo niż używany odpowiedni wzmacniacz stereo zintegrowany do 300 - 400 PLN .

Te kolumny to są dosyć ciekawe , ja ich nie znam . Warto sprawdzić jak grają ze wzmacniaczem stereo . Jeśli masz możliwość to pożycz od kogoś i przesłuchaj .

Dzielnik napięcia jest prosty i sam możesz zrobić ( pierwsze zdjęcie post nr . 10 ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.