Skocz do zawartości
IGNORED

Philips to nie Philips

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Płacą CI za plucie czy już tak się urodziłeś ?

Nigdzie nie napisałem, że był Oled.

I to ludzie wybierali (było 9.000 osób) , więc możesz im naskoczyć !!!

jak można polecać coś co

klient może oryginalnym pilotem zawiesić w 20-30 sekund chodząc wyłącznie po menu?

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Płacą CI za plucie czy już tak się urodziłeś ?

Nigdzie nie napisałem, że był Oled.

I to ludzie wybierali (było 9.000 osób) , więc możesz im naskoczyć !!!

Krzysztof nie irytuj się tak. Wiem, że prawda boli, ale takie są fakty i dobrze o tym wiesz ;)

Testowałem tego Oleda Philipsa ostatnio w jednym z Niemieckich MM , zawiesiłem go w ciągu dwóch minut przy odpaleniu może dwóch prostych aplikacji .Także dalej android Philipsa to jakaś kpina .Dodatkowo pilot pod pewnymi kątami przestawał współpracować z TV (nie było reakcji),ogólnie jest bardzo nieintuicyjny i masywny .Obraz jak na OLED przystało był OK,kopara mi nie opadła (niektórym sprzedawcom opada nawet oglądając 4K z HDR na kiepskich matrycach IPS i najtańszych modelach 4K).Niestety jak się ma kiepską ofertę to trzeba łapać się za oszukiwanie potencjalnych klientów( lipna kalibracja -oszustwo z kopiowaniem ustawień,obiecywanie androida 7 w TCL miał być wczoraj i co .....) czyli wciskać to na czym ma się największą marże.

Edytowane przez ar2d4

Jest takie powiedzenie: "Zwróć uwagę mędrcowi ,będzie ci wdzięczny.Zwróć uwagę głupcowi to cię znienawidzi".Piszesz tylko o jakimś pluciu i nabieraniu, ustosunkuj się merytorycznie do trzech poniższych tematów:

1)Czy podawany przez przez ciebie kontrast w TCL C70 - 13000 jest uczciwym zagraniem wobec zainteresowanych tym modelem ?Dodatkowo kupujący model 49"dostawali kopie kalibracji dla modeli 55",to jest profesjonalizm ?

2)Kalibracja użytkownika o nicku pułkownik 81 : cytuje interpretację profesjonalistów z certyfikatami "Ktokolwiek wykonał tę "kalibrację" nie ma zielonego pojęcia o tym co robił. Popełnione zostały kardynalne błędy w procedurze, a raport wygląda jak stos problemów. Nie ma też możliwości, by ustawiony w ten sposób obraz wyglądał dobrze na Twoim ekranie. Śpieszę z wyjaśnieniami dlaczego, zaczynając od najgrubszych błędów:

1. Operator ustawił skalę szarości tak, że ciemne szarości masz w kolorze mocno brunatnym. Co najciekawsze nie przeszkadzało mu to, by uznać kalibrację za zakończoną i wstawić Ci wykres dokumentujący ten zły stan do protokołu:

Z ciekawości odtworzyłem sobie na gradiencie jak wyglądają takie ustawienia i tak oto zamiast takiego obrazu:Gradient

Widzisz mniej więcej taki, z czerwonym syfem w czerni:

Błędy zrobił wbijając wykluczające się ustawienia, robiące to samo, ale w innej skali.

W jednym miejscu podbicie, w drugim zmniejszenie do granicy skali. Szczerze gratuluję pomysłu :blink: Z ciekawości masz przykład mojej kalibracji balansu bieli pod tym linkiem.

- Nie ma żadnej informacji o urządzeniu użytym do pomiaru

- "SpectraCal"? Czyli co? SpectraCal to taka firma. Czy ma się przez to rozumieć, że osobiście im pomogła? :)

- Brak informacji o źródle sygnału. Nie ma czegoś takiego jak "Pattern Generatotr MF". Proponuję zapytać autora o co chodziło

Szczerze jestem w ciężkim szoku, że osoba prowadząca duży portal i sklep, czy też "zewnętrzna firma" z której korzysta potrafi robić taką fuszerkę. Możecie twierdzić, że nie powinienem zabierać głosu jako strona w dyskusji, ale ja nie mogę przejść obojętnie obok takiego partaczenia pod przykrywką profesjonalnej kalibracji. Ciekawe, czy ten protokół jest jednostkowym przypadkiem...

Na swoim pseudo forum zignorowałeś swojego klienta ....to świadczy jakim to profesjonalistą jesteś .

3) Sam piszesz o mocy internetu,działa to w dwie strony oszustów bardzo łatwo zdemaskować.Twoją lipna kalibrację robi ktoś bez żadnych certyfikatów jakiś M.Górski AVX (nie wiem czy to szwagier czy kolega od kielicha),skoro piszesz że firma profesjonalna to jakie ma doświadczenie skoro tak partaczy tak istotną sprawę mającą ogromny wpływ na jakość obrazu.

Cytaty z pseudo forum :

Kiki daj spokój z tymi darmowymi "kalibracjami". Kupiłem od Ciebie XE90 i nie da się oglądać. "Obraz masakra"- cytuję małżonkę. Po weryfikacji otrzymanej od Ciebie kalibracji w profesjonalnym miejscu otrzymałem taką odpowiedź:

"Ktokolwiek wykonał tę "kalibrację" nie ma zielonego pojęcia o tym co robił. Popełnione zostały kardynalne błędy w procedurze, a raport wygląda jak stos problemów. Nie ma też możliwości, by ustawiony w ten sposób obraz wyglądał dobrze na Twoim ekranie. Śpieszę z wyjaśnieniami dlaczego, zaczynając od najgrubszych błędów:

Napisał kiki:

"Ja się nie znam na kalibracji, kolega od kalibracji wraca jutro lub pojutrze z urlopu to zapytam.

Kalibrację prowadzi firma zewnętrzna od 10 lat i to się nie zmieni.

Kalibracja sprzętem profesjonalnym Calman 5 dla niebieskich członków forum !

Takie są zasady kalibracji które robimy przy telewizorach"

C.d. rozmowy :

Firma zajmująca się kalibracją nazywa się AVX, którą prowadzi Marek Górski, nawet Kiki (Krzysztof Górski) wrzucał tu kontakt w temacie o kalibracji:

Kalibracja sprzętem profesjonalnym Calman 5 dla niebieskich członków forum !

AVX MAREK GÓRSKI | KRS.wp.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczerze jestem w ciężkim szoku, że osoba prowadząca duży portal i sklep, czy też "zewnętrzna firma" z której korzysta potrafi robić taką fuszerkę. Możecie twierdzić, że nie powinienem zabierać głosu jako strona w dyskusji, ale ja nie mogę przejść obojętnie obok takiego partaczenia pod przykrywką profesjonalnej kalibracji. Ciekawe, czy ten protokół jest jednostkowym przypadkiem..."

Kiki proszę o komentarz.

I kto kłamie i oszukuje cały czas?.Spojrzyj w lustro zobaczysz kłamcę i oszusta.Na tym poprzestanę bo szkoda czasu na takiego nieuczciwego "handlarzynę".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ar2d4
  • 3 tygodnie później...

Nowa linia modelowa na rok 2018 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Się na wpisywał kolega @AR2d4. Nie pij tyle. Są spacje itp.

Dziękujemy za obszerny wpis tylko, że to nie ten temat.

Tu jest o PHILIPS to nie Philips...

Takie "Biznes ataki" stanowią dziś normę polskiego rynku AV. Niestety, fora AV są (2017) całkowicie zniszczone / zdegradowane przez czarny PR.

Agencje od propagandy korzystają z tanich, internetowych narzędzi. Jakże bezbronne jest nasze forum. Trochę smutek ...

Edytowane przez janunio

Niestety, fora AV są (2017) całkowicie zniszczone / zdegradowane przez czarny PR.

Zgadzam się,właśnie chodzi o aktywność takich osobników jak janunio (alias bluray,alias 2018 itp.) oraz czokoloco (jak ktoś ładnie napisał).W każdym ich wpisie emanuje brak elementarnej wiedzy oraz stronniczość (te 30 gr od wpisu robi swoje).

O tym że Philips to nie Philips wiemy wszyscy od dawna, obecnie w rękach TP Vision została tylko dumna nazwa.Co roku natomiast dostajemy niedopracowane modele z badziewnym oprogramowaniem (dodatkowo z każdą aktualizacją pojawiają się kolejne babole).Jak wiadomo na ocenę firmy składa się również obsługa po sprzedażowa, i tutaj Philips ma chyba najgorszy serwis (wystarczy poczytać ich profil na FB,oraz fora).Do tego dochodzą coroczne problemy z wprowadzeniem flagowych modeli (kiedy inne firmy już praktycznie wyprzedają tegoroczne flagowe modele, Philips dopiero zaczyna sprzedaż),to taka nowa tradycja "chińskiego Philipsa".No cóż niestety została tylko nazwa i ambilight (bez tego dodatku to Philips miałby sprzedaż jak TCL w Polsce czyli może z 3% udziału w rynku).Taka jest prawda i agitacja za 30 gr tego nie zmieni.

Właśnie Philips wprowadza długo oczekiwane modele z serii PUS8602 z kropkami kwantowymi.

Philips jest obecnie jedyną firmą na rynku która ma kompletne portfolio - czyli Oledy, Tv LCD z podświetleniem strefowym , TV LCD Quantum dot, TV LCD z podświetleniem direct i tv z podświetleniem edge led.

Ceny przygotował faktycznie świątecznie.

Obecny telewizor z pełnym podświetleniem strefowym ( 480 stref) kosztuje 7499 zł , czyli połowę tego co jego kolega z Sony czy Panasonica.

A że jest na nowym procesorze to jeszcze gra znacznie lepiej.

Nowe modele PUS8602 z Quantum Dot też na P5 są w rewelacyjnych cenach bo 5499 zł za 55PUS8602 i 9499 zł za 65PUS8602.

Seria wyposażona jest też w soundbar który przymocowany jest na magnesach.

Pilot z klawiaturą i z Voice Control, Android z zapasem pamięci, Kodi 17, MxPlayer, Terrarium orz oczywiście potrójny ambilight.

24774883_1614443225284129_7724320366256141807_n.jpg?oh=50fb05d6f9d38f3017e4b488f99636ab&oe=5AD2547B

Philips to właśnie Philips .

Przy spadającym rynku jest jedyną firmą która ma taką dynamikę wzrostu.

Obecnie jest to w Polsce 15,8% ( rok temu 12%)

A w niektórych krajach w Europie ma już powyżej 20% .

Ludzie wiedzą co jest dobre, dlatego kupują Philipsa.

Prawdziwi użytkownicy mają inne zdanie na temat OLEDA Philipsa:

Cytat 1darlen :"Podsumowując:Jak zwykle świetny obraz i mega niedopracowane oprogramowanie nie dające się cieszyć z tego sprzętu.

Czekam do końca roku na androida 7.1.2. Jeżeli nie poprawi obecnych problemów będę walczył z Philipsem o zwrot jako towar niezgodny z umową.

Nie polecam zakupu tego modelu w takim stadium rozwoju softu. Lepiej kupić tańszego LG."

Cytat 2 jedrek_LCD :"Chyba każdy opisujący tutaj wady oprogramowania i niezgodność towaru z obietnicami na papierkach w swoim egzemplarzu twierdzi, że obraz jest wspaniały.

Za to reszta po dłuższym używaniu zwyczajnie daje się poznać z jak najgorszej strony, czyli leży po całości.

I żadne testy w ciemno tego nie zmienią bo jeśli ten odbiornik jest smart to taki powinien być a nie tyko umożliwiać wyświetlanie super obrazu. Na całe WWOOWW składają się właśnie też pozostałe funkcje TV i żadna kalibracja nie pomoże na wadliwe oprogramowanie i słabą wydajność CPU od androida ogólnie na poziomie starego telefonu S3 pomimo 2GB ramu.

Podłączając jakikolwiek napęd z licznymi plikami TV zamiera i zacina obraz. Jedynie TV z tunera działa płynne. Co dziwne po wyłączeniu TV i ponownym włączeniu następnego dnia obciążenie CPU rośnie bez podpiętych nośników i nie można używać bez zacinania przez kilka minut. Winne pewnie są rekomendacje i aplikacje sprawdzające najnowsze informacje. Potrzebny root i firewall by nad tym zapanować.

Podkreślam, z takimi bugami w oprogramowaniu TV nie miał prawa opuszczać fabryki jak tylko do testów końcowych czy na jakość obrazu w redakcjach. Dla klienta końcowego jest to po prostu bubel z ładnie wyświetlanym obrazem w ładnej ramce.

Ja już robię restart TV przed używaniem każdego dnia, nie podpinam napędów zwłaszcza pojemnych dysków hdd, które są ciągle uruchamiane nie wiem w jakim celu skoro ich nie używam. Chyba by szpiegować zawartość nośników bo po co?

Czekam z utęsknieniem na nowy firmware z nowym systemem android. Jak to nie naprawi opisywanych usterek i braki w funkcjonalności i błędy będą dalej, poużywam jeszcze do wiosny i zwrot, niech sklep się martwi. A jak nie są pozwy zbiorowe i odszkodowania jeśli będą jakieś problemy."

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

A klient bredzi coś o szpiegostwie - chyba się nałykał ...

Testy we Francji najnowsze.

Oparty na nowym procesorze Perfect Picture Engine P5 o niespotykanej wydajności, Philips 55POS9002 oferuje absolutnie wyjątkową jakość obrazu w połączeniu z niezaprzeczalnymi zaletami Oled, nie zapominając oczywiście o interfejsie Android TV i niesamowitym systemie Ambilight. Oto wybuchowy koktajl, który umieszcza 55POS9002 blisko tytułu honorowego, ale o tak prestiżowym "najlepszym telewizorze Oled z roku 2017".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez locoloco

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

czyli nie każdy TV Philipsa da się zawiesić oryginalnym pilotem?

tylko ten jeden?

Tych "jaskółek " piszacych o kolejnych wadach np:Oleda Philipsa jest pełno i nie tylko w Polsce ale i na niemieckim Amazonie (tam nikt nie usuwa i nie moderuje prawdziwych opinii ).Pierwsze dwie a jest tam tego dużo więcej ...

1)Testowałem telewizję przez dwa tygodnie i nie byłem w stanie dopasować obrazu tak, aby twarze były naturalne.

Czerwone twarze lub blade twarze, to najlepszy model Philipsa? Śmieszne! Pilot zdalnego sterowania to impertynencja! Reaguje tylko wtedy, gdy trzymasz go dokładnie na czujniku i od wczoraj nie odpowiada. Kupiłem Philipsa 3 lata temu, a pilot zdalnego sterowania włącza go nawet wtedy, gdy używam go na korytarzu. Jest to o wiele wyższa jakość niż obecnie oferowany ten plastikowy pilot do śmieci. Ambilight jest również regresją. YouTube co jakiś czas się zawiesza lub telewizor po prostu gaśnie bez wyraźnego powodu, obraz jest gorszy po godzinach i powinienem zrobić telewizor z powodu efektu ghostingu! Czy to nadal możliwe? Z tego powodu nie chciałem już więcej kupować Philipsa, ale Ambilight i perswazja sprzedawcy, kupiłem znowu Philipsa, ale wracam. Philips może zbudować tylko Ambilight Telewizor jest na zakręcie, jest bezużyteczny.

Najlepsze zdjęcie do filmu zwierzęcego, ale nie do normalnego wyglądu telewizyjnego.

Czy teraz Philips PUS 8602 do tej pory w porządku Ambilight Top Sound Ok

Ostatnia próba Philipsa

2)2210/5000

Po kilku miesiącach z 55POS9002, daje to mieszane wrażenie najnowszego telewizora OLED firmy Philips. Jakość obrazu dostarczonego panelu LG LG OLED w połączeniu z oświetleniem efektowym Philips Ablilight jest absolutnym show, a także zintegrowana z edycją obrazu TV jest doskonała, aczkolwiek zbyt uciążliwa w otoczeniu. W każdym razie, i tak znalazł swoją ulubioną postawę i nie musi już grzebać w tym.

System operacyjny Android jest użyteczny, ale nie jest ani klarowny, ani szybki. Ponadto ważne aplikacje 55POS9002 (które powinny faktycznie należeć do podstawowego wyposażenia nowoczesnego telewizora) takie. Aplikacja Amazon Prime Video nadal nie jest dostępna. Poprzednik, aplikacja wciąż tam była - wyraźny krok w tył i wyraźna sprawa przeciwko 55POS9002!

Jednak tam, gdzie telewizja może przekonać jeszcze mniej, jest wewnętrzne oprogramowanie. Telewizor generalnie reaguje zbyt wolno na wejścia z ciężkim i nieintuicyjnym (i nieoświetlonym ...) pilotem, przewodnik programowy pokazuje w 50% przypadków nic i musi zostać przywołany, ustawienia czasami wydają się resetowane same lub telewizor włącza się samoczynnie (do tej pory w ciągu kilku miesięcy, ale tylko raz). Mimo że są to drobne rzeczy, po pewnym czasie stają się coraz bardziej irytujące i prawdopodobnie nie wydają się łatwe do naprawienia (poważna aktualizacja oprogramowania została już wykonana). I co najbardziej mnie denerwuje: wszystkie te małe rzeczy są absolutnymi podstawowymi funkcjami w telewizorze, który ma już pierwsze telewizory z płaskim panelem ponad dziesięć lat temu. Dlaczego dziś nie działa? Należy pomyśleć, że można za pomocą telewizora z klasy 2000 euro zatopić program lub zmienić głośność. Wydaje się, że już tak nie jest. Mogę tylko mieć nadzieję, że takie ząbkowanie należy do przeszłości po przyszłej aktualizacji sftware. Do tego czasu urządzenie jest przeznaczone tylko dla pacjenta o skłonności do jakości obrazu!

3) A to powienieneś znać :)

kiki ty nie rozumiesz czy tylko udajesz???

Przecież pisze ja i inni że zgadzamy się z tym że obraz jest zajebisty i w 9002 jak również w poprzednich 6008 i 7008 tyle że dzisiaj TV to nie tylko obraz. Forumowicze ci punktują mnóstwo wad i problemów z tym modelem a ty dalej swoje. Wychwalałeś też 6008 i 7008 a po kilku latach każdy wie że oprócz super obrazu "monitora" to reszta okazała się porażką! Jakość (połowa z nich już nie istnieje bo się popsuła lub psychicznie wykończyła swoich właścicieli) - porażka, smart - dramat itd... U mnie powyższe modele funkcjonują tylko dlatego że trafiły mi się (odpukać) trwałe egzemplarze albo dlatego że pełnią rolę właśnie monitorów.

Ślepy test - super test monitora

Bądź chłopie chociaż trochę obiektywny...

Edytowane przez ar2d4

ar2d4: napisz coś o matrycach LCD LED RGBW od LGD.

Nikt tego przełomowego produktu nie opisuje.

"TV to nie tylko obraz" - no wreszcie jakaś nowość.

Od lat moje TV robią ON/OF i ich działanie się kończy.

OLEDy Foxcon/TPV są wyprzedane do końca roku.

Edytowane przez janunio

ar2d4: napisz coś o matrycach LCD LED RGBW od LGD.

Ten temat jest o obecnym Philipsie (czyli chińskim TPV),gdzie jakość i poziom oferowanych produktów jest poniżej krytyki.

Nikt tego przełomowego produktu nie opisuje.

Możesz założyć wątek.

Philips 55POS9002 dostał EISA Best BUy - jako najlepszy Oled w Europie w klasie cena do jakości.

popatrz na tę stronę

pomyśl o czym pisaliśmy

i na koniec

pomyśl

czy ktoś po tym Twoim ostatnim wpisie będzie Cię traktował poważnie...

nawet gdybym pisał w mandaryńskim narzeczu

to i tak byś nie zrozumiał

ale ponieważ traktuję Cię jako zabawną ciekawostkę

i mam szczerą wolę uchronić choć jedną osobę od kupienia tego szajsu

to będę pisał po polskawemu - tak jak umiem

• 1 miesiąc później...

Pod poniższym linkiem można zobaczyć nowe modele LCD Philipsa na 2018 rok :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Poniżej podali że te modele Philipsa będą na matrycach VA 100 Hz :

PUS8503,49''/55''/ 65'' :

Ukryta Zawartość

PUS8303, 49''/55''/65''/75'':

Ukryta Zawartość

O ile nie zrobili pomyłki w druku oczywiście.

Edit:

Ale chyba zrobili bo na fotkach z targów widziałem naklejki że są IPS.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN
  • 1 miesiąc później...

W najnowszym teście Tomasz Chmielewski odradza zakup tv Philipsa :

''ocena ogólna

Niedopracowany

Powiem krótko: odradzam.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem fanem philipsa tylko ze względu na ambilight - ale - generalnie - ja - i pewnie wielu końcowych userów nie widzi zbyt wielkich różnic, między ekranem tv a ekranem tv - łażąc po znajomych, imprezach, widząc czasami cuda współczesnej techniki, i tak się kończyło, że ja widzę "czerwony", a moja żona artystka kilkanaście jego wersji ... obraz to totalnie subiektywna ocena, ale na pewno co mogę powiedzieć - philipsy działają wolno, się zawieszają, fachowcy jak tu wielu, widzą niuanse w wyświetlaniu - absolutnie to jest nieważne dla 99% "userów" - to forum fachowców - czy to audio czy video, nie ma znaczenia dla przeciętnego "Kowalskiego"

W tym Philipsie PUS 8102 z poprzedniego roku, jego czerń Maciej określił jako OLED-ową :

Ukryta Zawartość

Tak że możliwe jest że niektóre wysokie modele Philipsa z poprzedniego i niektóre na ten rok są na dobrym poziomie obrazu, ale za bardzo w nie nie wnikałem (bo po prostu się zraziłem) bo zalew przekłamań i manipulacji Kikiego oraz zapewne setki jego opinii w internecie napisane przez niego pod setkami nicków (klonów) nie pozwalają się kompletnie wyznać w tym co jest prawdą a co manipulacją odnośnie rzeczywistych walorów tv tej marki.

Cytat z recenzji :

''Telewizor, pomijając całkowicie kwestię jego ceny (o czym zaraz) jest naprawdę udany i może konkurować z najlepszymi telewizorami LCD jakie kiedykolwiek powstały. Jego podświetlenie, typu Direct LED z ponad setką niezależnych stref, pozwala osiągnąć to co najważniejsze – świetną czerń i wcale nie przesadzę mówiąc, że kontrast, wizualnie zwiększony także przez funkcję Ambilight, daje jakby OLEDowe doznania. Pod tym fundamentalnym względem PUS8102 jest najlepszym telewizorem LCD w tym roku. Mierzyć się z nim może jedynie Sony XE9405''

Ukryta Zawartość

Niestety od dwóch lat wielu modelom LCD Philipsa szkodzi powietrze .Również w serii PUS8102 pojawia się kurz na matrycach.Jest już to problem praktycznie globalny, również na zagranicznych forach pełno przypadków zakurzonych matryc.Pocieszeniem dla "fanbojów" jest fakt że zamiast obrazu mogą pooglądać światełka...Obecnie trzeba być naprawdę zdesperowanym aby kupić LCD Philipsa ,tym bardziej że serwis oferuje pierwsze czyszczenie gratis a później trzeba płacić (tak się traktuje użytkowników Philipsa).A kurz wraca znowu ....

Wszystkie problemy techniczno technologiczne należy jak najszybciej opisywać na forach internetowych i jak najszybciej żądać wymiany na pełnowartościowe egzemplarze, w żadnym razie nie wolno robić czegoś takiego jak robi Kiki tj od lat wmawiał ludziom (wraz z każdą nową serią) na masową skalę że jakiekolwiek tzw sprzętowe problemy są tylko i wyłącznie problemem wczesnego softu i z całą pewnością z czasem zostaną usunięte z poziomu kolejnych aktualizacji softu. Takie działania są bardzo szkodliwe bo wtedy ludzie czytają takie masowo pisane informacje i wierzą że dany problem zostanie usunięty z poziomu oprogramowania i wtedy producent w zasadzie w cale nie czuje presji na dopracowywanie procesu produkcji i poprawek projektowych, bo ma gwarantowaną ciągłą sprzedaż na rzecz ciągle wprowadzanych w błąd klientów którzy zamiast jak najszybciej wymieniać na pełnowartościowe egzemplarze, czekają z fałszywą nadzieją że już niebawem nadejdą te mityczne upedejty które mają niby rozwiązać sprzętowe niedociągnięcia producenta.

Podsumowując jak wiadomo firma Philips ma potencjał do ciekawych i innowacyjnych projektów, ale przez ostatnie kilka lat delikatnie mówiąc opierd...ala się pod względem trzymania rezimu technologicznego i dokładniejszego dopracowania wszystkich szczegółów w procesie projektowym i produkcyjnym.

Edytowane przez Krak_oN

Również w serii PUS8102 pojawia się kurz na matrycach.

W tym temacie należy też dodać że powyższa ocena Macieja (odnośnie bardzo dobrej czerni) dotyczy tylko jedynego modelu z najwyższej serii Philipsa PUS 8102 tj tylko i wyłącznie w rozmiarze 65'' , bo mniejsze rozmiary z tej samej serii są zrealizowane w innej znacznie prostszej technologii podświetlania i nie mają żadnego startu do tego modelu w rozmiarze 65''. Tak że ten poziom realizacji technicznej dotyczy tylko najdroższego i największego modelu LCD z ubiegłorocznej oferty Philipsa, a w tym roku żaden model nie będzie już produkowany w tej zaawansowanej technologii podświetlania którą posiadał tylko ten najdroższy i największy ubiegłoroczny model.

Edytowane przez Krak_oN

Czekaliśmy na instrukcję bojowego marketingu od SONY TV z warszawskiej centrali.

Wyraźnie napisałem Ci Kraku, że ten Philips jest tylko w 65 calach:

Pisanie o mniejszych rozmiarach to fantazja pracownika; przepraszamy.

AR2D4: mialełś pisać o kurzu matryc LGD częściej. Będzie mniejsze wynagrodzenie ...

Edytowane przez janunio

Pisanie o mniejszych rozmiarach to fantazja pracownika; przepraszamy.

AR2D4: mialełś pisać o kurzu matryc LGD częściej. Będzie mniejsze wynagrodzenie

Widzisz ja opieram się na faktach :.http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/134318-pierwsze-spojrzenie-na-telewizor-ultra-hd-philips-65pus8102-12-a-124.html

Nic tego nie zmieni że Philips robi bubla za bublem i ich telewizory nie nadają się do użytkowania w normalnych warunkach (powinni dodawać chyba jakiś namiot zaproponuj to swoim sponsorom z centrali).Sam się udzielasz w powyższym wątku trollu,więc nie pisz o fantazji.Teraz pod szyldem 2018, jak przyjaciel "czokoloco" zbanował nick blurey. Jedno co się nie zmieniło to wypisywanie głupot jak na przykład ta o matrycach:http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/126150-philips-pus-7181-7101-opinie-wrazenia-37.html

Edytowane przez ar2d4
  • Pokaż nowe odpowiedzi