Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Evert to zdaje się nie opowiada takich głupot jak Pam?
W karierze Peguli kluczowa była chyba decyzja o rozpoczęciu współpracy z Wittem?

To Evert zaczęła temat „wielkiej trójki” WTA. Nie wiem skąd nagle wzięło się to wzmożenie medialnego bełkotu. Sukcesy Rybakiny i Sabalenki to na razie typowa kilkumiesięczna zwyżka formy - podobna do tego co miała Garcia (i co w jej przypadku właśnie się kończy) s wcześniej Jabeur.

Zresztą mecz Cirstei z Sabą też wiele pokazał. Sorana nie grała lepiej niż z Igą, ale w tamtym meczu nie miała szans mimo, że Iga była kontuzjowana. Ciekawe jest też to, że te 2 zwycięstwa z Igą dały Rabakinie tyle samo, jeśli nie więcej medialnego rozgłosu niż wygranie Wimbledonu.
8 minut temu, dzarro napisał:

To Evert zaczęła temat „wielkiej trójki” WTA. Nie wiem skąd nagle wzięło się to wzmożenie medialnego bełkotu. Sukcesy Rybakiny i Sabalenki to na razie typowa kilkumiesięczna zwyżka formy - podobna do tego co miała Garcia (i co w jej przypadku właśnie się kończy) s wcześniej Jabeur.

Zresztą mecz Cirstei z Sabą też wiele pokazał. Sorana nie grała lepiej niż z Igą, ale w tamtym meczu nie miała szans mimo, że Iga była kontuzjowana. Ciekawe jest też to, że te 2 zwycięstwa z Igą dały Rabakinie tyle samo, jeśli nie więcej medialnego rozgłosu niż wygranie Wimbledonu.

Portale robią szum medialny żeby ludziska klikały i tyle...

Wygląda na to, że Petra jest „ostatnią nadzieją białych”. Skoro Rybakina jest „ prawdziwym nr 1” to trzeba liczyć na to, że jutro Petra będzie jak Krzysztof Jarzyna ze Szczecina.

Osobiście już od dłuższego czasu przestałem czytać te wszystkie pierdoły.

Sytuacja w czołówce kobiecego tenisa jest w tej chwili wybitnie nieustabilizowana a tzw. "dziennikarze" potrafią na podstawie kilku meczów snuć najdziksze teorie. Po czym następuje bolesna weryfikacja, teorie biorą w łeb, ale cała historia zamiast przycichnąć powtarza się ze zdwojoną siłą.

Jest to jeszcze głupsze od "dziadka z Wehrmachtu", ale nie ma takiej głupoty której by ludzie nie łyknęli. Przygnębiające.

Jestem Europejczykiem.

Petra mi zaimponowała, już myślałem, że Jelena asami pognębi ją w tibreaku, ale przetrzymała i w końcu wygrała 15 : 14 po niesamowicie emocjonującym I secie.

Edytowane przez jamelo
9 minut temu, dzarro napisał:

Petra ponoć powiedziała, że nie należy dopuszczać Ruskich do aren sportowych. Jak powiedziała - tak zrobiła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 30.03.2023 o 09:35, Zbig napisał:

Jaruś 747 kliknął lajka jako ortodoksyjny przeciwnik teorii spiskowych. 😉

9 minut temu, soundchaser napisał:
W dniu 30.03.2023 o 09:35, Zbig napisał:

Jaruś 747 kliknął lajka jako ortodoksyjny przeciwnik teorii spiskowych. 😉

A gdzie tu spisek?

37 minut temu, audiofan01 napisał:

Ciekawe:

Ukryta Zawartość

Iga chyba w ogóle powinna sobie darować współpracę z polskimi firmami.  Z tego wszystkiego PZU jest nienajgorszym wyborem, ale tenis to sport międzynarodowy, w Polsce umiarkowanie popularny.

Ukryta Zawartość

Tymczasem Magda dała radę Graczewej. Po pierwszym przegranym secie poszedłem spać, a rano niespodzianka. Brawo. Teraz czas na rewanż z Madison, która jak będzie trafiać to nie widzę szans dla Magdy.

Iga chyba w ogóle powinna sobie darować współpracę z polskimi firmami.  Z tego wszystkiego PZU jest nienajgorszym wyborem, ale tenis to sport międzynarodowy, w Polsce umiarkowanie popularny.

Podejrzewam, że bez polskich firm jej przychody poza kortem spadły by na łeb na szyję. Ten link wyżej już nie działa, ale chyba chodzi o tę rozmowę ze „specem od marketingu”. Moim zdaniem jego tezy to raczej pobożne życzenia. Kiedyś był już wałkowany temat współpracy z PZU - gwiazdy tenisowe jeśli współpracują z sektorem finansowo-ubezpieczeniowym to prawie zawsze z firmą ze swojego kraju bo tylko taki układ jest opłacalny dla sponsora. Fakty są takie, że w Polsce to będzie albo PZU albo jeden z PKO.

To samo z odzieżą - ekspert twierdzi, że lepiej było zostać z Asics albo przejść np. do Nike. Problem w tym, że Asics to marka „zapowiadających się” kojarzona z zawodniczkami z drugiej 50-ki WTA i pewnie niczego nie miała do zaoferowania ponad to. W Nike już teraz są Osaka, Raducanu, Sabalenka - Iga byłaby jedną z wielu. W końcu Murray też reprezentuje mało znaną markę i widocznie mu się to kalkuluje.

Nic nie wskazuje na to, żeby Iga chciała biznesowo „emigrować” - na naszym rynku na pewno ustawi się kolejka dużych lokalnych graczy i Iga wyjdzie na swoje. Wg mnie globalni sponsorzy to mrzonki - Iga musiałaby mieć dorobek co najmniej na poziomie Seles, żeby coś drgnęło w temacie. A nawet wtedy pewności nie ma. Nie wiem czy Nole zarabia poza kortem gorzej od Sereny, ale chyba tak.

W przypadku Djoko to te jego hopsztosy ze szczepieniami chyba mu odchudziły pulę.

Ukryta Zawartość

Serena:

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że w przypadku Top10 przychody spoza kortu są zdecydowanie wyższe niż z nagród.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Zbig napisał:

Hubi nie zaczął dobrze sezonu na cegle.

Ale zapisał na swoim koncie „wspaniałe” chyba rekordowe swoje statystyki zdobytych i obronionych BP. Otóż z 12 szans wykorzystał aź …. jedną🤦🏼‍♂️oraz równie „wspaniale” się bronił, z 5 BP też obronił aż… jednego. Ogólnie jak nie zrobi czegoś szybko z tym swoim forehandem, (który nie dość, że słaby jak na faceta, to jeszcze do tego z kupą UE) to będzie mu bardzo ciężko w tym sezonie utrzymać się nawet w TOP 20.

Edytowane przez audiofan01
7 minut temu, audiofan01 napisał:

Ale zapisał na swoim koncie „wspaniałe” chyba rekordowe statystyki zdobytych i obronionych BP. Otóż z 12 szans wykorzystał aź …. jedną🤦🏼‍♂️oraz równie „wspaniale” się bronił, z 5 BP też obronił aż… jednego. Ogólnie jak nie zrobi czegoś szybko z tym swoim forehandem, (który nie dość, że słaby jak na faceta, to jeszcze do tego z kupą UE) to będzie mu bardzo ciężko w tym sezonie utrzymać się nawet w TOP 20.

Z pewnością podczas "ceglanej" części sezonu ma małe szanse na poprawę czy nawet utrzymanie obecnej pozycji w rankingu, bo w zeszłym roku na cegle poszło mu całkiem nieźle i ma sporo punktów do obrony.

Ale poczekajmy, bo ten dzisiejszy przeciwnik wcale nie był łatwy.  Gościu w tym roku grał już 3 turnieje na mączce i w dwóch doszedł do SF przegrywając dopiero z Alcarazem w ATP250 i z Norrie w ATP500.  To specjalista od mączki, w zeszłym roku zagrał w 18 turniejach na tej nawierzchni, w RG pokonał Fritza i Isnera, poległ dopiero w 4R ze Zverevem.

7 minut temu, Zbig napisał:

Z pewnością podczas "ceglanej" części sezonu ma małe szanse na poprawę czy nawet utrzymanie obecnej pozycji w rankingu, bo w zeszłym roku na cegle poszło mu całkiem nieźle i ma sporo punktów do obrony.

Ale poczekajmy, bo ten dzisiejszy przeciwnik wcale nie był łatwy.  Gościu w tym roku grał już 3 turnieje na mączce i w dwóch doszedł do SF przegrywając dopiero z Alcarazem w ATP250 i z Norrie w ATP500.  To specjalista od mączki, w zeszłym roku zagrał w 18 turniejach na tej nawierzchni, w RG pokonał Fritza i Isnera, poległ dopiero w 4R ze Zverevem.

Wszystko to wiem bo oglądałem mecz ale co by nie mówić to trudno wytłumaczyć wygranie przez tenisistę przed chwilą z top 10 tylko jednego z 12 BP, zwlaszcza, że Hiszpan nie jest jakimś gigantem serwisu, miał tylko 2 asy i 3 DF.

5 minut temu, audiofan01 napisał:

trudno wytłumaczyć

Bardzo łatwo wytłumaczyć, ale musisz poczekać na specjalistę 😉

35 minut temu, audiofan01 napisał:

Ogólnie jak nie zrobi czegoś szybko z tym swoim forehandem

To na prawą rękę robi sobie te okłady?

9 minut temu, Zbig napisał:

tak, na prawą

9 minut temu, Zbig napisał:

Bardzo łatwo wytłumaczyć, ale musisz poczekać na specjalistę 😉

No tak, zapomniałem, pewnie kiepska dyspozycja dnia i brak genu zabójcy😄

Edytowane przez audiofan01
2 minuty temu, audiofan01 napisał:
10 minut temu, Zbig napisał:

tak, na prawą

To jest niestety tak, że obecny sport przesunął granice możliwości bardzo daleko, ale jest w tym spora asymetria.  Możesz budować muskulaturę, wydolność, stosować zaawansowane techniki treningu, odnowy, żywienia, itp. ale masz jeden komplet stawów i ścięgien.  Oczywiści tu też przychodzi z pomocą nowoczesna chirurgia ale to już naprawdę jest jazda po bandzie i loteria.

Fenomenem jest Djokovic ale i on pauzował już kilka razy.  Generalnie można przyjąć że zdecydowana większość zawodników albo wcześniej kończy karierę albo musi zmniejszyć intensywność treningu wraz z upływem czasu, co się przekłada na gorsze wyniki.  Przecież cała ta ekipa potencjalnych następców Wielkiej Trójki regularnie się sypie, włącznie z Alcarazem, który w wieku 19 lat wygrał US Open po czym zaliczył kilkumiesięczną przerwę.  Nb. Alcaraz właśnie wycofał się z ATP1000 w Monte Carlo.

2 godziny temu, Zbig napisał:

Do Hubiego to trzeba mieć cierpliwość.

Ale czasem warto 😉

Fakt, znowu trzysetówka z trzema TB, z masą niewykorzystanych BP ale tym razem ze szczęśliwym zakończeniem. Oglądałem od 2. seta. Czy on tego pierwszego miał szansę wygrać?

8 godzin temu, audiofan01 napisał:

Fakt, znowu trzysetówka z trzema TB, z masą niewykorzystanych BP ale tym razem ze szczęśliwym zakończeniem. Oglądałem od 2. seta. Czy on tego pierwszego miał szansę wygrać?

Został przełamany na początku, odrobił na 4:4, w tb odwrotnie, miał jedno przełamanie i je stracił.

Przeciwnik niby nieznany ale zarobił ponad 4 M$ z czego 70% na mączce,  widać było jak ją czuje.  Hubi całkiem nieźle się bronił i tamtego ta agresywna gra mocno wyczerpała.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.