Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli 6:0, 6:0?

Albo 0-6, 0-6 biorąc pod uwagę „problemy mentalne” Igi. Daria ją może zahipnotyzuje i wmówi, że jutro gra z Rybakiną. Kudermietowa włoży buty w nieodpowiednim kolorze, Iga straci koncentrację i wszystko się posypie.
28 minut temu, soundchaser napisał:

W sumie mecz bez historii.

Ale z dwoma podwójnymi błędami serwisowymi pod rząd - to też trzeba umieć.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

To już chyba drugi raz zdarzyło się naszej No.1.

Zostanie to zapewne wytłumaczone przez naszych ekspertów, zwłaszcza przez Zbiga - jak rywalka gra tak słabo, to i koncentracja ma prawo zejść do poziomu 4 pod rząd błędów serwisowych.

57 minut temu, dzarro napisał:

Były zbliżenia? - to nadal japonki czy już rodżerki?

Tak, dalej asics-y ale całe białe. Juz wcześniej były bez napisu „team Świątek”, a teraz to w ogóle całkiem zwykłe, chyba nawet niespersonalizowane. Może Japończycy się obrazili i odesłali Igę do Decathlonu😉

17 minut temu, soundchaser napisał:

Zostanie to zapewne wytłumaczone przez naszych ekspertów, zwłaszcza przez Zbiga - jak rywalka gra tak słabo, to i koncentracja ma prawo zejść do poziomu 4 pod rząd błędów serwisowych.

Tu nie trzeba nic tłumaczyć, zgodnie z zasadą, że nie robi błędów ten kto nie gra. Może dlatego tego nie rozumiesz😉

Edytowane przez audiofan01
8 minut temu, audiofan01 napisał:

Tu nie trzeba nic tłumaczyć, zgodnie z zasadą, że nie robi błędów ten kto nie gra. Może dlatego tego nie rozumiesz😉

Owszem trzeba i to Ty nie rozumiesz chyba.
Błędy robi każdy, ale dwa podwójne z rzędu błędy serwisowe najlepszej tenisistki na świecie, które zdarzyły się już dwa razy chyba powinny być przedmiotem jakiejś analizy. Bo z czego to wynika? Potrafisz to wytłumaczyć? Czy jako ten kolejny dobry Wujek jesteś tylko od chwalenia?

12 minut temu, audiofan01 napisał:

Tu nie trzeba nic tłumaczyć, zgodnie z zasadą, że nie robi błędów ten kto nie gra.

Jak sie gra na poważnie, to robi się wszystko aby takich kompromitacji nie było (np. ćwiczy się do bólu serwisy). Takie błędy mogą w ważniejszych meczach decydować o wyniku meczu. Poza tym zwyczajnie nie przystoi to nr 1. Moim zdaniem.

Edytowane przez (nie)przecietniak

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Owszem trzeba i to Ty nie rozumiesz chyba.
Błędy robi każdy, ale dwa podwójne z rzędu błędy serwisowe najlepszej tenisistki na świecie, które zdarzyły się już dwa razy chyba powinny być przedmiotem jakiejś analizy. Bo z czego to wynika? Potrafisz to wytłumaczyć? Czy jako ten kolejny dobry Wujek jesteś tylko od chwalenia?

Wygrała tego gema, więc nie ma o co kopii kruszyć. W gemie na mecz z Aleksandrową w drugim secie nie miała zadnego DF i go przegrała co kosztowało ją dodatkową godzinę po pólnocy na korcie i o tym ew. można pogadać. Dzisiaj juz było widać, że wyciagnęła z tego wnioski. Identyczna sytuacja i stan seta, pełna koncentracja i bezstresowo zakończony mecz.

4 minuty temu, audiofan01 napisał:

Wygrała tego gema, więc nie ma o co kopii kruszyć.

A gdyby przegrała?
Zastanawiające, że taki fachura jak Ty nie widzi w tym żadnego problemu, a wg. mnie to nie jest normalne.

Poszperajcie w historii, przecież wiecie wszystko, czy jakiemuś number one przytrafiło się coś takiego?

29 minut temu, soundchaser napisał:

Wytłumaczył bym Ci, ale to się mogło by nie spodobać moderacji 😉

8 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

takich kompromitacji

Jeśli Iga przegrałaby ten mecz albo inny z jeszcze niżej notowaną przeciwniczką to jakiego slowa byś użył, skoro na opisanie dwóch DF z rzędu wyczerpałeś słownictwo?

11 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Jak sie gra na poważnie, to robi się wszystko aby takich kompromitacji nie było (np. ćwiczy się do bólu serwisy). Takie błędy mogą w ważniejszych meczach decydować o wyniku meczu. Poza tym zwyczajnie nie przystoi to nr 1. Moim zdaniem.

Powiem krótko - pieprzysz od rzeczy.  Rozkład DF to czysta statystyka, czasami wzmocniona psychiką u słabszych zawodniczek.

12 minut temu, soundchaser napisał:

A gdyby przegrała?
Zastanawiające, że taki fachura jak Ty nie widzi w tym żadnego problemu, a wg. mnie to nie jest normalne.

Poszperajcie w historii, przecież wiecie wszystko, czy jakiemuś number one przytrafiło się coś takiego?

Niejaki Federer, kojarzysz gościa? W finale Wimbledonu miał 3 piłki meczowe z rzędu i przegrał.

Ty tak na serio - czy robisz jakiś happening?
3 minuty temu, Zbig napisał:

Niejaki Federer, kojarzysz gościa? W finale Wimbledonu miał 3 piłki meczowe z rzędu i przegrał.

Coś Ty? Takie coś to każdy potrafi. A 2 podwójne błędy serwisowe pod rząd też zrobił?
Bo jakbyś nie wiedział to przy serwisie nikt nie przeszkadza i odbijać piłek przeciwnika nie trzeba. 😉

A tak poza tym Panowie - ostatnio pisaliście tu, że Iga wyraźnie poprawiła serwis.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy życzę.

3 minuty temu, dzarro napisał:

Ty tak na serio - czy robisz jakiś happening?

Robię, a co? jest zakaz w Polsce? Masz jakieś uwagi do tego co napisałem?

Tenis Igi to perfekcja:

Iga has the exact same accuracy on both FH and BH in Madrid this year. It gives her the obvious advantage with clay getting more lumpy by the baseline, whilst breaking sidelines with heavy spin opens the court up like a dream

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

image.thumb.png.a91b741b7ff428bc21d045ec71da60a1.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dzarro napisał:

Weroniczka będzie tak samo zes…na jak Petra albo bardziej.

Dobrze aby pozostała na fali po wygranych z dwiema wyżej rozstawionymi, bo Idze się należy solidna rozgrzewka przed finałem.  Ale zagrała cztery 3-setówki z rzędu, nie wiadomo czy da radę.

4 minuty temu, dzarro napisał:

w dobrym towarzystwie:

W dobrym towarszystwie to trzeba się uczyć:

Mam przeczucie, że jutro Vera nie wyjdzie do meczu albo szybko skreczuje. Dzisiaj brała MTO, oba uda zabandażowane oraz w pamięci dwa ostanie mecze z Igą gdzie w sumie dwa gemy ugrała. Zastosuje manewr Pliskowej.

Edytowane przez audiofan01
Coś Ty? Takie coś to każdy potrafi. A 2 podwójne błędy serwisowe pod rząd też zrobił?
Bo jakbyś nie wiedział to przy serwisie nikt nie przeszkadza i odbijać piłek przeciwnika nie trzeba.
A tak poza tym Panowie - ostatnio pisaliście tu, że Iga wyraźnie poprawiła serwis.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy życzę.

A przegrała gema czy wygrała?
3 minuty temu, audiofan01 napisał:

Mam przeczucie, że jutro Vera nie wyjdzie do meczu albo szybko skreczuje. Dzisiaj brała MTO, oba uda zabandażowane oraz w pamięci dwa ostanie mecze z Igą gdzie w sumie dwa gemy ugrała. Zastosuje manewr Pliskowej.

"Kudermetova awansowała do swojego największego półfinału w karierze i zrobiła to na własnej skórze. Z czterema kolejnymi zwycięstwami w trzech setach, w tym zwycięstwami jeden po drugim w Top 10 nad Darią Kasatkiną nr 8 i Jessicą Pegulą nr 3, Kudermetova spędziła na korcie 10 godzin i 36 minut. To najwięcej czasu na drodze do półfinału Hologic WTA Tour w ciągu ostatnich trzech sezonów. 

„W tej chwili jestem całkiem świeża, ponieważ gram tylko dwie godziny” – powiedziała żartobliwie Kudermetova po zwycięstwie nad Pegulą w półfinale. „Ostatnie mecze gram prawie trzy godziny w każdym meczu. Jestem bardzo silny fizycznie i myślałem o tym, że mogę grać trzy, cztery godziny, nie ma znaczenia, jaki był wynik, ale będę walczył”.

3 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

W dobrym towarszystwie to trzeba się uczyć:

Przez siedemnaście lat kilka postów napisałeś, z czego większość tutaj dzisiaj i wszystkie „wybitne”, a zwłaszcza ten o kompromitacji. 

W ostatnich 2 meczach ugrała 2 gemy (po jednym w meczu) - więc forma Werki będzie raczej kwestią drugorzędną.
6 minut temu, audiofan01 napisał:

Przez siedemnaście lat kilka postów napisałeś

Jeśli tak się znasz na tenisie, jak na zasadach forum, to lepiej zamilcz, albo nie - pójdź na mój profil, sprawdź i sprostuj.

Powtórzę to co myślę: dwa podwójne błędy serwisowe pod rząd - kompromitują profesjonalną zawodniczkę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.