Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, audiofan01 napisał:

Pisałem o tym, że chyba tak było choć meczu nie widziałem i dlatego Sidor chyba miał rację, że mniejszym ryzykiem było wystawić nieograną ale świeżą  parę Swiątek i Zieliński zamiast zdołowanego Hurkacza.

Patrząc na zdołowanego Hurkacza od razu pomyślałem, że do debla powinni wyjść Świątek z Zielińskim. Ale zaraz  pojawiło się pytanie czy oni chociaż jeden wspólny trening mieli???

Z drugiej strony - Iga i Hubi są w tej reprezentacji na statusie gwiazd, mają plany na występ olimpijski więc jak sądzę przeważyły względy pozasportowe.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, romeksz napisał:

Panowie, aby było jasne, ja bardzo lubię Huberta i jego grę. Gość jest zajebisty - no chyba że ktoś ma problem z tenisistami w pierwszej dziesiątce.

A że ma problem w pewnych sytuacjach, no to k... cóż - uważasz się za lepszego?

Hubi nie jest samorodnym tenisowym talentem, w tenisa na 100% wszedł dość późno, jego rozmiary, budowa ciała, motoryka nie predestynują go do tej dyscypliny, wszystko musi osiągać ciężką pracą.  Jest trochę jak Lewandowski,  z dość wąską specjalizacją.  Jak ktoś chce kibicować tylko najlepszym, to niech kibicuje Djoko, ale ten też jest ćwiara, bo już trzeci raz zmarnował okazję aby zdobyć kalendarzowego Wielkiego Szlema 😉

Gość

(Konto usunięte)
Hubi nie jest samorodnym tenisowym talentem, w tenisa na 100% wszedł dość późno, jego rozmiary, budowa ciała, motoryka nie predestynują go do tej dyscypliny, wszystko musi osiągać ciężką pracą. 

Ojciec Igi postawił na tenisa, ponieważ jest to dyscyplina indywidualna.
Starsza córka się nie nadawała, a młodsza tak.

Hubert jest/bywa w dziesiątce najlepszych - to o co wam, k... chodzi?
Macie lepsze wyniki? No cholera jasna.
1 minutę temu, romeksz napisał:

Hubert jest/bywa w dziesiątce najlepszych - to o co wam, k... chodzi?

Mnie osobiście - aby wygrał Wimbledon, na złość wszystkim hejterom 🙂

1 minutę temu, dong napisał:

Kenin > Collins > (...) > Switolina > Ostapjenko > Rybakina > Sabalenka

Niezła jazda się zapowiada. I dobrze.

Bardzo dobrze.  Nie ma nic gorszego niż kelnerki we wczesnych rundach i potem nadzianie się na Ostapenko albo Rybakinę.

3 godziny temu, Zbig napisał:

Bardzo dobrze.  Nie ma nic gorszego niż kelnerki we wczesnych rundach i potem nadzianie się na Ostapenko albo Rybakinę.

Dotychczas z Kenin oba mecze wygrane na mączce w tym jeden w juniorskich czasach więc to niewiele mówi. Papiery na dobry wynik w AO Sofia ma ale czy ma formę sprzed 4 lat to raczej wątpię. Jednak Iga musi być czujna bo Kenin ostatnio parę wzlotów miała, w tym m.in. pyknęła Sabę.

Rybakina i Ostapenko grają dwa turnieje tydzień w tydzień na styk z AO.  Rybakina zagrała 5 meczów w Brisbane i 2 w Adelaide, do ewentualnego SF w Melbourne musi zagrać jeszcze 5.  Ostapenko zagrała 3 mecze w Brisbane i 3 w Adelaide gdzie jutro gra SF, więc do QF w Melbourne ma minimum 11 meczów granych w ciągu.  To oczywiście początek sezonu, ale w zeszłym roku aż tak nie szarżowały, zagrały przed AO po trzy mecze.

Rybakina na wszelki wypadek planowo przegrała ćwierćfinał Adelaide z Aleksandrową, żeby nie przedobrzyć.

Za to Kasatkina idzie jak burza!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dong

A ten Djokovic to w ogóle dlaczego został dopuszczony do AO?
Przecież jest niezaszczepiony i nie ma paszportu covidowego...

😆

I jeszcze odrobina statystyki - od 1990 liderka rankingu wygrywała AO 13 razy, obrończyni tytułu - 8 razy.

Caroline Garcia dziś pokazała, że może się liczyć w dolnej ćwiartce.

7 minut temu, romeksz napisał:

Hubert wygrał 3:0

Ukryta Zawartość

Ja sobie tylko włączyłem w 3 secie Fręch - Saville.  Masakra, mecz do oglądania za karę.

Ukryta Zawartość

Nowość w AO. Kibice mogą wchodzić na widownię po każdym gemie, a nie jak dotychczas co drugi. To zdenerwowało zawodników bo nawet nikt ich tym nie uprzedził. O dziwo najbardziej wkurzony na swój domowy turniej  jest Thompson, a Novak nawet nawymyślał kibicowi bo nie wiedzieł, że można łazić po każdym gemie.

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem i tak największe szanse na ostateczny triumf w tym turnieju ma Iga.
jeśli tylko nie będzie kontuzji i jakiegoś słabego dnia, to wygra.

Ukryta Zawartość

Ja mam wolny los w I rundzie - nie wypowiadam się 😉 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

1 godzinę temu, dong napisał:

Nielekka przeprawa, a gra Igi trochę "niedotarta". Ale ten podkręcony as w ostatnim gemie, z drugiego serwisu - cudo!

Oglądałem tylko pierwszego seta.  Idealna przeciwniczka na przetarcie, styl gry podobny do Ostapenko.  Iga zachowała pełny spokój pomimo konieczności odrabiania straty dwóch przełamań. No ale jak się ma dobrze zbilansowaną technikę to łatwiej skontrolować mental.

16 minut temu, romeksz napisał:

Pierwszy set - rozgrzewka.
W drugim lekko podkręciła - z tym że faktycznie lekko. Ot, tyle aby wystarczyło. Widzę, że ma zajebiste rezerwy.

No nie, to nie była rozgrzewka - i bardzo dobrze, o czym już pisałem.  Kenin potrafi grać na poziomie mistrzyni wielkoszlemowej i tak grała w bardzo wielu wymianach w pierwszym secie, ale po pierwsze nie we wszystkich, po drugie po drugiej stronie siatki była jeszcze lepsza mistrzyni 🙂  

Pomimo tiebreaka Iga wygrała pierwszego seta dość wyraźnie, 50:40 na punkty, ale Kenin wykorzystała w 100% wypracowane breakpointy.  Mecz przyjemny w oglądaniu, sporo efektownych akcji.  

Liczę, że dwa kolejne będą znacznie łatwiejsze a potem zacznie się czas rewanżu 🙂 

Iga wygrała mecz praktycznie bekhendem. W następnych rundach jak dorzuci forhend to klękajcie narody😉

Edytowane przez audiofan01
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.