Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Zbig napisał:

ale odsunięta od niej do skrótu dobiegnie.

Zbig, czy my gramy w warcaby?

Zbig; nie dobiegnie. Zatem niech nic nie zmienia.

Jest nr 1? Jest. To po co zmieniać.

Co myślisz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Iga w ciągłym ataku.

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, soundchaser napisał:

Hurkacz jest dla mnie skończony.

Trzeba zapamiętać tę diagnozę bo jak napisałeś to o Idze to niedługo potem została nr 1 i wygrała od tego czasu kilkanaście turniejów w tym 4 wielkoszlemowe. Może na Hubiego też podziała.🤣

Edytowane przez audiofan01
20 minut temu, YunnanTEA napisał:

Jest nr 1? Jest. To po co zmieniać.

Co myślisz?

Myślę, że proste recepty są g.... warte.  W zeszłym roku o tej porze chyba pisałem, że należy poczekać do końca sezonu z wyciąganiem wniosków.  Teraz też się wstrzymam.

Piszemy o Radwańskiej. Hurkacz jest dla mnie skończony. Niech sobie ciuła punkty gdzie chce.

Chodziło mi o to że Radwańskiej było wolno "ciułać" punkty, a Hurkaczowi nie.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

9 godzin temu, audiofan01 napisał:

Trzeba zapamiętać tę diagnozę bo jak napisałeś to o Idze to niedługo potem została nr 1 i wygrała od tego czasu kilkanaście turniejów w tym 4 wielkoszlemowe. Może na Hubiego też podziała.🤣

Daj mu Panie Boże...niech wygra chociaż jednego szlema, w co jednak wątpię, bo nie ma genu zabójcy jak Iga. 😉

Dla mnie jest skończony jako człowiek. Tego co zrobił, a raczej czego nie zrobił nie zapomnę mu.

9 godzin temu, partick napisał:

Chodziło mi o to że Radwańskiej było wolno "ciułać" punkty, a Hurkaczowi nie.

A dlaczego nie? Niech ciuła.

Ciekawy artykuł:

Ukryta Zawartość

Przeciążenie, przemęczenie przyczyną ostatniego kryzysu Świątek.
Przed nami podbój Dalekiego Wschodu. Czy Iga do tych ciężkich turniejów zregeneruje się?

Ukryta Zawartość

W kwestii ekonomii gry - Iga zagrała jak dotąd w sezonie 67 meczów, 88% wygrała, w każdym średnio 122 wymiany.  Sabalenka 57 meczów 81% zwycięstw, średnio 135 wymian na mecz. 

39 minut temu, Ironista napisał:

Czyli Seul odpada. Organizatorzy to chyba się potną, 13-ta Kasatkina najwyżej notowana w tym turnieju.  PR-owo to kiepsko dla Koreańczyków wygląda. 

Jak za chwilę są dwa tysięczniki w Chinach to kto będzie się tam pchał tydzień po US Open?

54 minuty temu, Zbig napisał:

Jak za chwilę są dwa tysięczniki w Chinach to kto będzie się tam pchał tydzień po US Open?

Pewnie, że czołówka tam nie pojedzie. Ja tylko odnotowałem fakt. 

53 minuty temu, Ironista napisał:

Pewnie, że czołówka tam nie pojedzie. Ja tylko odnotowałem fakt. 

To zdaje się jest tak, że tenisistki z czołówki mają obowiązek zadeklarować udział w kilku turniejach niższej rangi, no to deklarują a potem się wycofują jak im nie pasuje.

Jak dla mnie WTA ostro przegina organizując pod koniec sezonu dwa turnieje 1000 jeden po drugim.  Z drugiej strony wiadomo, że brakuje im kasy, więc robią co mogą.

7 godzin temu, Ironista napisał:

Cytując klasyka - "cicho jak w kościole", a tymczasem Magdalena w finale. Guadalajara może być zdobyta. 

Zuch dziewczyna.  Chciałem obejrzeć ale 3 w nocy... 😮

Niestety, z różnicami czasowymi nic się nie da zrobić. W finale raczej nie będę kibicował, bo od rana w pracy ciężki dzień, trzeba go jakoś przeżyć. 

39 minut temu, Ironista napisał:

Niestety, z różnicami czasowymi nic się nie da zrobić. W finale raczej nie będę kibicował, bo od rana w pracy ciężki dzień, trzeba go jakoś przeżyć. 

Ja też nie, jutro pierwszy dzień po urlopie.  Wracaliśmy lekko okrężnie, przez Budapeszt i Koszyce, aby ominąć ew. powodzie, cholerny Google Maps zamiast trzymać się DK19, puścił nas do Rzeszowa jakimiś koszmarnymi bocznymi drogami.

20 minut temu, soundchaser napisał:

Brawo Magda! Życiowy sukces i niezły awans w rankingu - na 32 miejsce. Żeby jeszcze była bardziej regularna.

Marudzisz.

12 godzin temu, YunnanTEA napisał:
13 godzin temu, soundchaser napisał:

Brawo Magda! Życiowy sukces i niezły awans w rankingu - na 32 miejsce. Żeby jeszcze była bardziej regularna.

Marudzisz.

Miałem coś napisać o jednej jaskółce, ale poprzestanę na innym skrzydlatym:

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

"Ze względów osobistych jestem zmuszona wycofać się z China Open w Pekinie. Jest mi bardzo przykro, ponieważ świetnie się bawiłam, grając i wygrywając ten turniej w zeszłym roku i naprawdę nie mogłam się doczekać powrotu. Wiem, że kibice będą przeżywać wspaniały tenis i przykro mi, że tym razem nie będę tego częścią" – tłumaczy 23-letnia tenisistka.

🫤

Edytowane przez audiofan01
7 godzin temu, audiofan01 napisał:

"Ze względów osobistych jestem zmuszona wycofać się z China Open w Pekinie. Jest mi bardzo przykro, ponieważ świetnie się bawiłam, grając i wygrywając ten turniej w zeszłym roku i naprawdę nie mogłam się doczekać powrotu. Wiem, że kibice będą przeżywać wspaniały tenis i przykro mi, że tym razem nie będę tego częścią" – tłumaczy 23-letnia tenisistka.

🫤

Są też informacje, że zagra w Wuhan. To może być dobra koncepcja.  Ciekawe co na to Saba.

"Rozmawiamy przede wszystkim o zmęczeniu mentalnym. Jej psychika spisywała się nie najgorzej do Paryża, a tam nastąpił lekki wybuch. Dla jednych jej brązowy medal był dramatem, dla innych dużym sukcesem. Jak dochodzisz do imprezy docelowej, a później już jesteś po niej, to po prostu organizm mimo najlepszego przygotowania fizycznego jest nieco trudniej ujarzmić. Wydaje mi się, że to jest główny problem."

Myślę, że w tym artykule jest sporo racji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W 3? A to już dwa mecze wygrała?

Natomiast Hurkacz jak pisałem - równia pochyła i wypad z pierwszej dziesiątki, w której znalazł się przez przypadek. To kara za ostatnie postępowanie niegodne sportowca i zwykłego kolegi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.