Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, dong napisał:

Takie przepraszanie to zwyczaj miły, ale nie powinno się go uważać za obowiązkowy.

Strzał w słupek jest strzałem niecelnym, piłka po siatce jest piłką przepisową. W siatkówce np. nikt za to nie przeprasza.

Jest wiele rzeczy nieobowiązkowych, zwyczajowych i powszechnie stosowanych, które świadczą o kulturze zawodnika. Np podawanie ręki przed i po meczu albo przepuszczenie przy zmianie stron itp. Iga też ma swoje grzeszki ( pajacyki) ale Collins jest zwyczajnie niesympatyczna.

Tymczasem Hubi dzielnie walczy o Turyn i prowadzi z Dominikiem 1:0

1 godzinę temu, dong napisał:

Jako że sport oglądam zawsze bez dźwięku

Ja również. Szkoda mi czasu na słuchanie komentatorów często nieprofesjonalnych.
Wolę słuchać muzyki i poznawać kolejne ciekawe płyty.

40 minut temu, dong napisał:

piłka po siatce jest piłką przepisową. W siatkówce np. nikt za to nie przeprasza.

No ba... siatkarze po takim asie nawet nieprzyzwoicie się cieszą. 😉

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Szkoda mi czasu na słuchanie komentatorów często nieprofesjonalnych.

Jasne, lepiej pogadać samemu ze sobą profesjonalistą😉

2 godziny temu, dong napisał:

W siatkówce np. nikt za to nie przeprasza.

I to jest jedna z bardziej wk.. rzeczy w obecnym świecie - wszechobecny trend do unifikacji a właściwie macdonaldyzacji wszystkiego.

12 minut temu, Zbig napisał:

No to już raczej po Turynie.  Hubi wygląda na zmęczonego sezonem.  Zagra w Wiedniu i w Paryżu aby utrzymać pozycję i to raczej wszystko w tym roku.

Znowu przegrał głupio TB drugiego seta, a w drugim TB jedyny DF, ani jednego asa i tylko jeden 1.serwis, kiedy w całym meczu prawie 20 asów. Nie dziwota, że ma ujemny bilans TB bo to jego słaby pkt. zwykle wynika to ze słabego serwowania akurat wtedy. Cały Hubi. Szkoda.

Edytowane przez audiofan01
2 godziny temu, audiofan01 napisał:

Znowu przegrał głupio TB drugiego seta, a w drugim TB jedyny DF, ani jednego asa i tylko jeden 1.serwis, kiedy w całym meczu prawie 20 asów. Nie dziwota, że ma ujemny bilans TB bo to jego słaby pkt. zwykle wynika to ze słabego serwowania akurat wtedy. Cały Hubi. Szkoda.

Nie można opierać strategii na samych asach.  Inna rzecz że Dominic w 2 i 3 secie zagrał jak za swoich najlepszych czasów.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Niewykorzystane meczbole się mszczą.

W męskim tenisie na tym poziomie praktycznie zawsze.

22 minuty temu, Zbig napisał:

Nie można opierać strategii na samych asach.

Gdyby Hubi w ogóle nie był servicebotem to oczywiście ale serwis to podstawa jego gry i skoro posyła asy czy też zwycięskie serwisy seriami to mógłby to robić też albo nawet przede wszystkim w TB, a ma z tym problem ewidentnie. Pierwszego TB nie liczyłem ale w drugim tylko jeden pierwszy serwis.

31 minut temu, Zbig napisał:

W męskim tenisie na tym poziomie praktycznie zawsze.

Zwłaszcza jak gra Hubi i to on nie wykorzystuje swoich szans.

31 minut temu, Zbig napisał:

Inna rzecz że Dominic w 2 i 3 secie zagrał jak za swoich najlepszych czasów.

A no pewnie...Hubert grał świetnie, ale przegrał bo Dominic nawiązał do swojej życiowej formy...skąd ja znam tego typu tłumaczenie porażek. Ty wielkim patriotą jesteś Zbig. 😉

Bardzo ładny mecz Hurkacza. Miał trzy meczbole.

Nawet go nie krytykuje bo taki jest i wszyscy o tym wiedzą. Ale tenis momentami piękny, wymiany rewelacyjne. Kto był na meczu i oglądał na żywo zapamięta to na długo. No i radość Dominika bezcenna. Żona przeszczęśliwa bo zawsze mu kibicowała.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, soundchaser napisał:
Godzinę temu, Zbig napisał:

Inna rzecz że Dominic w 2 i 3 secie zagrał jak za swoich najlepszych czasów.

A no pewnie...Hubert grał świetnie, ale przegrał bo Dominic nawiązał do swojej życiowej formy...skąd ja znam tego typu tłumaczenie porażek. Ty wielkim patriotą jesteś Zbig. 😉

Nigdzie nie napisałem że Hubert grał świetnie, co więcej jasno napisałem co uważam o jego obecnej grze, idź w końcu do okulisty.

Co do patriotyzmu, cokolwiek miałby tu znaczyć, to Hubert mieszka i płaci podatki w Monte Carlo, jakbyś nie wiedział.

5 minut temu, Zbig napisał:

Nigdzie nie napisałem że Hubert grał świetnie, co więcej jasno napisałem co uważam o jego obecnej grze, idź w końcu do okulisty.

W takim razie przeczysz sam sobie, bo gdyby Dominic faktycznie nawiązał do swojej najlepszej gry to przy dzisiejszej słabej dyspozycji Hurkacza rozniósłby go w pył, a tak wygrał z nim minimalnie...a mógł i powinien był przegrać.
Czyli znów wysnuwasz wnioski, delikatnie pisząc, mało trafne.
Wzrok mam dobry, dlatego od razu rzuca mi się w oczy Twój brak logicznego myślenia.

32 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale tenis momentami piękny, wymiany rewelacyjne.

Momentami...tylko momentami.

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Bardzo ładny mecz Hurkacza. Miał trzy meczbole.

I dlatego ładny? Ładny to byłby, gdyby któregoś meczbola dla odmiany wykorzystał.

Jakoś nie zauważyłem żeby Hurkacz grał słabo. Nie oglądałem początku a wtedy Thiem grał słabo. Jak się rozkręcił to zrobił się fajny, wyrównany mecz. Dominik był lepszy w kluczowych momentach więc wygrał. Tyle.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

OK, czyli kolejna honorowa porażka. Grał dobrze, ale znów przegrał...zupełnie jak ongiś nasi kopacze.

Edytowane przez soundchaser

bo gdyby Dominic faktycznie nawiązał do swojej najlepszej gry

W swojej najlepszej grze pozostał tylko dobrze zapowiadającym się.  Przegrał 3 finały WS z Djoko i Rafą.  W końcu wygrał US Open, ale trochę fuksem bo Rafa był kontuzjowany, a Djoko został zdyskwalifikowany w 4R

Poza tym wygrał jeden ATP1000

Spokojnie w zasięgu Hubiego pod warunkiem że jest to Hubi w szczytowej formie a nie Hubi dzisiejszy.

Dzisiaj mieliśmy pojedynek dwóch gości pukających do TOP10, efekt remisowy (109-110) ze wskazaniem

OK, czyli kolejna honorowa porażka. Grał dobrze, ale znów przegrał...zupełnie jak ongiś nasi kopacze.

idź do jakiegoś psychologa chłopie

żal d... sciska patrząc co tu wypisujesz

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Jakoś nie zauważyłem żeby Hurkacz grał słabo. Nie oglądałem początku a wtedy Thiem grał słabo. Jak się rozkręcił to zrobił się fajny, wyrównany mecz. Dominik był lepszy w kluczowych momentach więc wygrał. Tyle.

Granica pomiędzy poziomem początku i końca Top10 ATP jest cieniutka.  Dziś jedna piłka zdecydowała o tym że Hubi nie wygrał 6;3 6:4

8 minut temu, Zbig napisał:

idź do jakiegoś psychologa chłopie

żal d... sciska patrząc co tu wypisujesz

Raczej Tobie to doradzam, bo piszesz tu dużo, ale najwięcej głupot. I nigdy nie przyznasz się do błędu.

10 minut temu, Zbig napisał:

Spokojnie w zasięgu Hubiego pod warunkiem że jest to Hubi w szczytowej formie a nie Hubi dzisiejszy.

Ani Hubi nie był w szczytowej formie, ani Dominic. Zejdź na ziemię i nie pisz znów głupot.
Napisałeś wcześniej, że Hubi przegrał, bo Dominic nawiązał do swojej najlepszej formy...

Weź się zastanów nad tym co piszesz...mi nie chodzi o to, by Ciebie cały czas orać...sam się zaorujesz takimi wpisami.

13 minut temu, Zbig napisał:

To teraz sprawdź sobie w słowniku co to słowo oznacza

"Inna rzecz że Dominic w 2 i 3 secie zagrał jak za swoich najlepszych czasów."

Nawiązanie do Twojej wypowiedzi.

Dobranoc.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

"Inna rzecz że Dominic w 2 i 3 secie zagrał jak za swoich najlepszych czasów."

Nawiązanie do Twojej wypowiedzi.

Dobranoc.

Nie oglądałeś meczu, nie wiesz o co chodzi, ale na siłę się mądrzysz i usiłujesz budować jakieś konstrukcje logiczne zamiast.

Tym czasem pajacyki Igi idą do lamusa przykryte przez prawdziwe problemy czyli aferę dopingową Simony Halep. Mam nadzieję, że się wybroni ale typ specyfiku, który u niej wykryto koresponduje jednak z jej ostatnimi problemami z wydolnością.

41 minut temu, dzarro napisał:

Tym czasem pajacyki Igi idą do lamusa przykryte przez prawdziwe problemy czyli aferę dopingową Simony Halep. Mam nadzieję, że się wybroni ale typ specyfiku, który u niej wykryto koresponduje jednak z jej ostatnimi problemami z wydolnością.

Jeśli to co piszą poniżej jest prawdą i jeśli próbka B potwierdzi wynik pozytywny to  niestety Simona zakończy karierę w jeszcze gorszy sposób niż Maria. Smutne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01

Korda weryfikuje formę Thiema.

Niestety komentuje Lorek którego nie da się słuchać na trzeźwo.

"Kordaaaa zagrał dropszotaaaa" i tak na okrągło. Dla mnie nie do pojęcia jest, że facet cokolwiek komentuje. Żaden z jego szefów tego nie słuchaaaa?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 hours ago, audiofan01 said:

Jeśli to co piszą poniżej jest prawdą i jeśli próbka B potwierdzi wynik pozytywny to  niestety Simona zakończy karierę w jeszcze gorszy sposób niż Maria. Smutne.

A co w tym smutnego? Jak brala to pora poniesc konsekwencje.

11 minut temu, jackk napisał:

A co w tym smutnego? Jak brala to pora poniesc konsekwencje.

Smutne, że takie rzeczy zdarzają się także w tenisie. Na szczęście rzadziej niż w innych dyscyplinach, choć jak oglądam pięciosetowe mecze trwające czasem ponad 5 godzin na pełnych obrotach to podziw miesza się powątpiewaniem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Niestety komentuje Lorek którego nie da się słuchać na trzeźwo.

To walnij sobie jakiś czteropak. 😆

Thiem dwa i pół roku temu był "3" w rankingu,

ale to pewnie nie ma żadnego znaczenia 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W Wiedniu to Hubi sobie chyba za długo nie pogra bo gorszej drabinki to dawno nie miał. W 1. rundzie Tiafoe, gdyby wygrał to druga niewiele łatwiejsza, a następna Tsitsipas. Cała nadzieja w Paryżu ale szanse marne, zwłaszcza, że Auger jak wygra finał w Antwerpii to będzie miał prawie 500 pkt. przewagi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.