Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, audiofan01 napisał:

Hubi w Paryżu od razu dostaje schody. Z Mannarino w Australii dostał w d…Jest okazja do rewanżu. Jednak Turyn to już chyba w kategorii cudów.

Już samo wyprzedzenie Fritza w Paryżu jest sporym wyzwaniem.

W dniu 27.10.2022 o 22:19, audiofan01 napisał:

Nie przesadzaj, sporo jest wpisów merytorycznych, a te kontry to po prostu reakcja na wpisy kolegi Sounda. 

Hubi jednak jutro z Coricem, który dzisiaj przy siatce cuda wyczyniał ale jest chyba zakatarzony, mecz był długi i intensywny plus krótszy odpoczynek, więc obstawiam, że Bornie jutro pary zabraknie. Jeśli Hubi jutro wygra to wyprzedzi Fritza w Race i pozostanie Auger do minięcie w Paryżu.

Nie wyszło. A Auger wygrał w ładnym stylu w Bazylei.

Jestem Europejczykiem.

22 godziny temu, Zbig napisał:

A z czytaniem ze zrozumieniem kiepsko oj kiepsko

Wyciągam wnioski z Twoich wszystkich wpisów, a nie tylko z ostatniego, w którym Hubiego pogrzebałeś, będąc wcześniej niepoprawnym optymistą.

11 godzin temu, audiofan01 napisał:

Hubi w Paryżu od razu dostaje schody.

Schody to on może mieć z każdym...nawet z drugiej setki, jeśli ma słabą dyspozycję dnia. 
Ile razy przegrał jako zdecydowany faworyt?

11 minut temu, soundchaser napisał:

jeśli ma słabą dyspozycję dnia.

Widzę, że pracujesz nad sobą, bo chyba aż trzy dni wytrzymałeś bez „dyspozycji dnia”. Brawo.

Czy Ty nie możesz wreszcie pojąć tej prostej zasady, że każda sportowa rywalizacja musi siłą rzeczy  kończyć się wyłonieniem zwycięzcy i przegranego co nie oznacza automatycznie, że ten przegrany był niedysponowany. Jak Ty w ogóle mierzysz tę dyspozycję, po oczach, minach, poruszaniu się?zdradź tajniki swoich wnikliwych analiz.

7 minut temu, audiofan01 napisał:

każda sportowa rywalizacja musi siłą rzeczy  kończyć się wyłonieniem zwycięzcy i przegranego co nie oznacza automatycznie, że ten przegrany był niedysponowany

Oczywiście...jednak tylko gdy zwycięzca jest po prostu lepszy i był przed meczem faworytem. Jeśli jednak przegra, to znaczy że miał w danym dniu słabszą dyspozycję. No bo jak można przegrać, będąc lepszym?

Ile razy można tę oczywistą oczywistość Wam wbijać do głów, byście w końcu zrozumieli taką prostą rzecz?

Ale możemy sobie założyć, że wszyscy gracze są równi, nie ma faworytów i wtedy rzeczywiście masz rację - każda sportowa rywalizacja musi siłą rzeczy  kończyć się wyłonieniem zwycięzcy i przegranego.

Godzinę temu, soundchaser napisał:
23 godziny temu, Zbig napisał:

A z czytaniem ze zrozumieniem kiepsko oj kiepsko

Wyciągam wnioski z Twoich wszystkich wpisów, a nie tylko z ostatniego, w którym Hubiego pogrzebałeś, będąc wcześniej niepoprawnym optymistą.

Taa, rzeczywiście byłem niepoprawnym optymistą 🙂

W dniu 21.10.2022 o 17:12, Zbig napisał:

No to już raczej po Turynie.  Hubi wygląda na zmęczonego sezonem.  Zagra w Wiedniu i w Paryżu aby utrzymać pozycję i to raczej wszystko w tym roku.

Edytowane przez Zbig

Poszukaj jeszcze innych swoich tekstów tu pisanych dla równowagi i przypomnienia, jeśli masz problemy z pamięcią.

Edytowane przez soundchaser
4 minuty temu, soundchaser napisał:

Poszukaj jeszcze innych swoich tekstów tu pisanych dla równowagi i przypomnienia, jeśli masz problemy z pamięcią.

Problemy to Ty masz, nie muszę pisać jakie bo i tak wszyscy tu dobrze wiedzą 🙂

W dniu 26.09.2022 o 14:27, Zbig napisał:

Nie wiem co wstydliwego jest w posiadaniu zawodnika który drugi rok z rzędu utrzymuje się w Top10?

Z udziałem w ATP Finals będzie trudno, bo Djokovic jako zwycięzca Wimbledonu mieszczący się w pierwszej 20 ma zapewniony udział, więc Hubi musi wyprzedzić nie tylko wciąż leczącego kontuzję Zvereva ale również Felixa, który jest w formie i ciężko będzie go dogonić.  Ale jeszcze dwie 500 i Paris Masters, więc szanse są.

12 godzin temu, audiofan01 napisał:

Hubi w Paryżu od razu dostaje schody. Z Mannarino w Australii dostał w d…Jest okazja do rewanżu. Jednak Turyn to już chyba w kategorii cudów.

Jedyna szansa to prześcignięcie Fritza, który wyprzedza Huberta o 50 punktów i liczenie na to że Nadal lub ktoś inny się wycofa.  No chyba, że Rublev przegra w piewszym meczu A Hubi dojedzie do finału, albo Hubi wygra z Rublevem w trzeciej rundzie i wygra cały turniej.  Do cudów bym dwóch ostatnich  opcji nie zaliczał, ale jakoś w nie nie wierzę.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Stare...przytocz te z października. Całkiem niedawne.

Albo nie, bo znów coś zmanipulujesz. Idziemy spać Zbigu? 😉

Na razie nie zamierzam wyłączać tego czego słucham, jeszcze parę kawałków zostało.

9 minut temu, Zbig napisał:

Na razie nie zamierzam wyłączać tego czego słucham, jeszcze parę kawałków zostało.

Rozumiem. To dobranoc i przepraszam, że znów czujesz się zaorany.

9 godzin temu, tadeo napisał:

Niespodzianki juz na starcie.

W finałach grają najlepsze zawodniczki, każda może wygrać z każdą i każda może wygrać cały turniej więc prawie nic nie jest niespodzianką, oczywiście oprócz ew. zwycięstw z Igą wszystkie inne wyniki są wpisane w charakter tego turnieju.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

W finałach grają najlepsze zawodniczki, każda może wygrać z każdą i każda może wygrać cały turniej

Oczywiście, że tak. Decyduje dyspozycja dnia. 😆

2 godziny temu, Zbig napisał:

Wczorajsze wyniki singla mnie nie zaskoczyły.

Mnie też. Dlatego komentarze w mediach o jakiejś sensacji mocno mnie rozbawiły.

Jestem Europejczykiem.

Odnoszę wrażenie że Iga z Darią nie za bardzo przepadają za sobą. Gest podrzynania gardła z poprzedniego Sezonu przyczyną czy objawem ?

Edytowane przez pit66

Daria nie ma powodu przepadać za Igą. Na szczęście nie będą długo się męczyć bo jest szansa, że zmieszczą się w godzinie 🙂.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

40 minut temu, pit66 napisał:

Odnoszę wrażenie że Iga z Darią nie za bardzo przepadają za sobą. Gest podrzynania gardła z poprzedniego Sezonu przyczyną czy objawem ?

No faktycznie, Iga nie poklepała jej po plecach przy pożegnaniu. 🙂

A Kasatkina zagrała całkiem przyzwoicie, nie zdziwię się jak wyjdzie z grupy.

Z Coco Iga też będzie miała przewagę psychologiczną natomiast z Karolcią sytuacja będzie odwrotna. Ciekaw jestem meczu obydwu tych Pań, zobaczymy czy Francuzka dowiozła formę do Teksasu. Nie znam rozkładu jazdy, Caroline będzie grała mecz z Igą jako swój ostatni?

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

No to ten drugi dzisiejszy mecz sporo nam wyjaśni.

Tak myślę.  Trochę sobie poprognozuję 🙂

Wygląda na to że forma Caroline gdzieś się ulotniła, więc stawiam na Coco.

W drugiej turze Iga wygra z Coco a Kasatkina z Garcią i w ten sposób Iga sobie zagwarantuje wyjście z grupy.

2 minuty temu, Zbig napisał:

Tak myślę.  Trochę sobie poprognozuję 🙂

Wygląda na to że forma Caroline gdzieś się ulotniła, więc stawiam na Coco.

W drugiej turze Iga wygra z Coco a Kasatkina z Garcią i w ten sposób Iga sobie zagwarantuje wyjście z grupy.

Nie śledziłem ostatnich poczynań Karolci, ale kojarzę, że mimo mojej sympatii dla niej szło jej nieszczególnie. Sam awans  do WTA Finals jest dla niej sporym i chyba niespodziewanym sukcesem. Nie skazywałbym jej na pożarcie, z Coco może powalczyć. Ale jak by nie patrzeć układ w grupie jest dla Igi świetny, powinna wyjść bez problemu i wejść na na obroty, bo Panie z drugiej grupy z pewnością dyszą żądzą zemsty za wszystko co im uczyniła w trakcie mijającego sezonu 😉.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe fakty:

Iga w tym roku ma, wiadomo, 8 tytułów czyli dokładnie tyle samo co 7 pozostałych uczestniczek Finals razem.

Od porażki z Barty na początku roku Iga ma stosunek 13:0 z zawodniczkami z TOP 10, co jest drugim wynikiem po Henin z 2007 roku, która wygrała 15 razy z rzędu w jednym sezonie. Jak wygra turniej bez porażki to będzie miała 17:0.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No to ten drugi dzisiejszy mecz sporo nam wyjaśni.

Nic nie wyjaśni, bo i tak w kolejnych meczach każdy wynik jest możliwy.
Audiofan o tym pisał i ja się z tym zgadzam.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.