Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minutes ago, (nie)przecietniak said:

Wydaje Ci się - napisałeś jak prostak. A o tenisie mogę wypowiadać się, tak jak zrobilem, gdyż widzę jak serwuje No. 1

Tobie się wydaje ze ‘widzisz’ ale problem w tym ze nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Tenis to jest wybitnie techniczny sport i jak nie grałeś zawodniczo to nie masz pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Nie da się tego przeskoczyć, niestety,

Edytowane przez jackk
8 minut temu, jackk napisał:

nie masz pojęcia o co w tym wszystkim chodzi

Oświeć mnie i innych co nie mają pojęcia (gdyż nie grali zawodniczo) o co chodzi w serwowaniu i napisz dlaczego serwis Igi uważasz za wybitny?

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

3 minutes ago, (nie)przecietniak said:

Oświeć mnie i innych co nie mają pojęcia (gdyż nie grali zawodniczo) o co chodzi w serwowaniu i napisz dlaczego serwis Igi uważasz za wybitny?

Szkoda dla mnie czasu bo jak nie grałeś poważnie to nie zrozumiesz niuansów. Gdzie napisałem ze serwis Igi jest wybitny???

2 minuty temu, jackk napisał:

Gdzie napisałem ze serwis Igi jest wybitny???

Zgadzam się więc z Tobą, że nie jest wybitny. I przy tym zostańmy nie ciągnąc już tego tematu, życząc Jej postępów w udoskonalania tego elementu gry.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

17 minutes ago, (nie)przecietniak said:

Zgadzam się więc z Tobą, że nie jest wybitny. I przy tym zostańmy nie ciągnąc już tego tematu, życząc Jej postępów w udoskonalania tego elementu gry.

Muszę wiec ciebie zmartwić. Tego się nie da ulepszyć niestety. Gdzieś tam dawno temu ktoś jej ustawił ten serwis. Można trochę ulepszyć ale to by było na tyle. Iga nie jest wysoka wyrzuca piłkę za bardzo na prawo i wg mnie przy pierwszym wali za bardzo patelnia. Natomiast drugi ma bardzo dobry jeśli serwuje pod linie a nie krótko. Pierwszy serwis to powinno być mądre wprowadzenie piłki do gry. Nie musi być as. Od siły o wiele bardziej ważna jest dokładność. Pierwsza zasada Tenisa: to jest gra błędów!

Brawo 1ga, jest wielka i wspaniała 👏👏👏

Po meczu z Haddad Maia mówiłem, że to był finał RG, i z Muchova powinno być łatwiej... Jakże się myliłem! 

Po meczu w studio któryś z prowadzących powiedział, że od względem warsztatu, tenis Muchovej jest lepszy od Igi. Oglądając finał nie sposób się z tym nie zgodzić, Karolina zaprezentowała piękny repertuar zagrań, w tym akcje typu serve & volley, których na tej nawierzchni to już nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem... Iga jest cudowna, szybka, silna, wytrzymała, i jej głowa także była wczoraj raczej chłodna, lecz istotnie - porównując katalog zagrań obu dziewczyn, jest jeszcze trochę do nauki. 

Zwycięzców jednak nie powinno się osądzać, wszak wygrała czwartego szlema w świetnym spotkaniu, chyba najlepszym w jej dotychczasowej karierze. Zatem czapki z głów, ja gratuluję i dziękuję za emocje 👍🇵🇱😁

2 godziny temu, jackk napisał:

Muszę wiec ciebie zmartwić. Tego się nie da ulepszyć niestety. Gdzieś tam dawno temu ktoś jej ustawił ten serwis. Można trochę ulepszyć ale to by było na tyle. Iga nie jest wysoka wyrzuca piłkę za bardzo na prawo i wg mnie przy pierwszym wali za bardzo patelnia. Natomiast drugi ma bardzo dobry jeśli serwuje pod linie a nie krótko. Pierwszy serwis to powinno być mądre wprowadzenie piłki do gry. Nie musi być as. Od siły o wiele bardziej ważna jest dokładność. Pierwsza zasada Tenisa: to jest gra błędów!

Z poprawianiem serwisu to jest zdaje się podobnie jak z psimi behawiorystami.  Próbować można ale wyniki są czysto losowe.

Iga już nie tyle poprawiła co urozmaiciła swój serwis, tak że próby ataku na drugi należą do rzadkości a jeszcze rzadziej są skuteczne.

Kolejny progres Mistrzyni - sesja fotograficzna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
7 hours ago, Zbig said:

Z poprawianiem serwisu to jest zdaje się podobnie jak z psimi behawiorystami.  Próbować można ale wyniki są czysto losowe.

Iga już nie tyle poprawiła co urozmaiciła swój serwis, tak że próby ataku na drugi należą do rzadkości a jeszcze rzadziej są skuteczne.

Głównym mankamentem jej serwisu jest zbyt duża przewidywalność co podkreślała Chris Evert która komentowała wczorajszy mecz.

Gość

(Konto usunięte)
Widzę Sine Metu, że znów zmierzasz do tego, żeby Cię wypierdzelili z tego forum.
Piszesz prowokacyjne bzdury w swoim stylu. Myślałem, że się zmieniłeś, ale chyba to nie takie proste.
A coś merytorycznie, zamiast ataków personalnych i pomawiania?

Masz jakieś pojęcie o tenisie i fizjologii?
4 minuty temu, romeksz napisał:

Masz jakieś pojęcie o tenisie i fizjologii?

Oczywiście. Sam kiedyś grałem, a interesuję się nim całe życie.

Następne pytanie poproszę. 😉

Gość

(Konto usunięte)
Novak deklasuje Ruuda w tie-breaku. Ruud teraz myśli co ja jeszcze k**wa muszę zrobić aby wygrac z nim seta???
W oparciu o widoczne problemy Novaka w pierwszym secie, obawiam się aby nie skończył jak Armstrong.

„Lance Armstrong przyznał się do stosowania dopingu w wywiadzie z Oprah Winfrey, odpowiedział twierdząco na pytania dotyczące stosowania EPO, kortyzonu, testosteronu, hormonu wzrostu oraz stosowania transfuzji krwi. Jednocześnie przyznał, że podczas wszystkich siedmiu wygranych Tour de France stosował doping.”

Oczywiście. Sam kiedyś grałem, a interesuję się nim całe życie.

Sorry, ale z Twoich komentarzy to nie wynika.

EOD
27 minutes ago, romeksz said:

Lance Armstrong przyznał się do stosowania dopingu w wywiadzie z Oprah Winfrey, odpowiedział twierdząco na pytania dotyczące stosowania EPO, kortyzonu, testosteronu, hormonu wzrostu oraz stosowania transfuzji krwi. Jednocześnie przyznał, że podczas wszystkich siedmiu wygranych Tour de France stosował doping.”

Porównujesz kolarstwo do tenisa??? Poza tym Lance brał bo wszyscy brali i biorą. 

54 minuty temu, jackk napisał:

Novak deklasuje Ruuda w tie-breaku. Ruud teraz myśli co ja jeszcze k**wa muszę zrobić aby wygrac z nim seta???

Końcówka rywalizacji panów naznaczona kontuzjami Alcaraza i Zvereva.

W tym trzecim secie zaimponował taktyka te ostatnie dwa gemy to jak gra w szachy w jego wykonaniu. Kluczowym momentem była ta demolka TB chyba całe powietrze uszło z Ruuda…

3 minutes ago, Zbig said:

No, nie wyglądało to na uraz mentalny... 😉

Novak go zagonił facet się zagotował i dostał skurczy ( nie pierwszy raz zreszta).  Sam to przyznał na konferencji. Kondycja się kłania.

32 minuty temu, jackk napisał:

Novak go zagonił facet się zagotował i dostał skurczy ( nie pierwszy raz zreszta).  Sam to przyznał na konferencji. Kondycja się kłania.

Silny skurcz często powoduje urazy.  Nie mógł dojść do siebie do końca meczu.

1 godzinę temu, Tyrion.L napisał:

Novak Djokovic właśnie wykuł sam sobie pomnikowy piedestał i sam siebie na nim postawił. Bojkotowany więziony nieugięty. Szacunek i kapelusze z głów 

Jednak zatwardziali szczepionkowcy i tak będą na nim psy wieszać za incydent w Australii.
Taka prawda.

28 minutes ago, Zbig said:

Silny skurcz często powoduje urazy.  Nie mógł dojść do siebie do końca meczu.

Jakby miał uraz to by skreczował. Skurcze są normalna strona sportu na wysokim poziomie oczywiscie występują różnie w różnych dyscyplinach. Jak zaczną łapać to trudno to opanować w krótkim czasie. On miał krótka przerwę gdzie dostał pewnie tonę elektrolitów int masaż i prawdopodobnie zastrzyk (pewno lekarz RG dał przyzwolenie). No i doszedł do siebie ze mógł kontynuować ale nie na 100% bo jak tylko zaczynał za int biegać to go zaczynały brać lekkie skurcze wiec odpuszczał gemy. Taka reakcja obronna organizmu w pewnym sensie żeby się nie zajechać. Miałem skurcze wiele razy częściej raczej dzień po po jakiś epickich jazdach czy zawodach na rowerze.

Edytowane przez jackk
35 minut temu, jackk napisał:

Jakby miał uraz to by skreczował. Skurcze są normalna strona sportu na wysokim poziomie oczywiscie występują różnie w różnych dyscyplinach. Jak zaczną łapać to trudno to opanować w krótkim czasie. On miał krótka przerwę gdzie dostał pewnie tonę elektrolitów int masaż i prawdopodobnie zastrzyk (pewno lekarz RG dał przyzwolenie). No i doszedł do siebie ze mógł kontynuować ale nie na 100% bo jak tylko zaczynał za int biegać to go zaczynały brać lekkie skurcze wiec odpuszczał gemy. Taka reakcja obronna organizmu w pewnym sensie żeby się nie zajechać. Miałem skurcze wiele razy częściej raczej dzień po po jakiś epickich jazdach czy zawodach na rowerze.

Tak czy inaczej wygląda, że jego kariera może być krótka.  W zeszłym roku skreczował w Paris Masters z powodu uszkodzenia mięśnia brzucha, w tym roku najpierw wycofał się z AO z powodu urazu ścięgna udowego, a potem z Monte Carlo - pourazowe zapalenie stawów lewej ręki.  W piątek wyglądało to dość poważnie. Jest zgłoszony do Queen's Club za tydzień, zobaczymy czy zagra.

Natomiast Iga wybrała model Sereny, czyli zobaczymy ją ponownie dopiero na Wimblu.

4 godziny temu, romeksz napisał:

„Lance Armstrong przyznał się do stosowania dopingu w wywiadzie z Oprah Winfrey, odpowiedział twierdząco na pytania dotyczące stosowania EPO, kortyzonu, testosteronu, hormonu wzrostu oraz stosowania transfuzji krwi. Jednocześnie przyznał, że podczas wszystkich siedmiu wygranych Tour de France stosował doping

Off topic , ale kto wówczas nie brał i wciąż nie bierze? To nie jest tak , że ktoś weźmie doping i bez treningu na skrzydłach wiatru i wyobraźni objedzie TdF i wszystkich tam startujących. Lance komuś podpadł i postanowiono go ukrzyżować. Tyle. Pamiętam naszego Zenona Jaskułę , który zapytany o ten kontrowersyjny  proceder odparł lakonicznie i wymijająco,, Wie Pan , na szczypiorku Alp się nie przejedzie" . Dodam , ze Jaskuła bronił i  wspierał Armstronga w jego aferze , a wie na ten temat na pewno  więcej niż my wszyscy tu razem wzięci. Ja ze swej strony dodam , że w amatorskich wyścigach Ligi MTB przed startem  widziałem w koszu na śmieci różne rzeczy i sam łykałem 2 tabsy Tussipectu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.