Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, dzarro napisał:

Czy któraś z trójki będzie w finale? Może tak. Może nie. W każdym razie Iga jest już w QF - a Ruś nie. Obie Rusinki bilans ze swoimi rywalkami mają ujemny.

Dzisiaj jest dzień prawdy w dolnej części drabinki.  Do tej pory jak dla mnie wykazała się jedynie Ons w meczu z Andreescu, reszta jest niewiadomą.

34 minuty temu, audiofan01 napisał:

Widać, że teoretycy trzymają się mocno. Wyrzut lepiej trzy razy powtórzyć niż spieprzyć, a jak wieje i slońce daje po oczach to o błędy tym bardziej łatwo. Kilka lat temu Iga bardzo spieszyła się przy serwisie, teraz stara się jak najlepiej  przygotować i jest postęp ale to jeszcze nie to więc dalej trzeba pracować.

Do serwisu Igi w tym meczu w ogóle trudno się przyczepić,  Bencic próbowała go atakować ale wyszło jej to może ze dwa razy i chyba w mało istotnych momentach.  Bencic udało się natomiast mocno zniwelować skuteczność returnową Igi, pomimo że jej serwis nie jest szczególnie mocny, nie wiem na ile to wynikło z jakości jej serwisu a na ile z trawy, po której piłka odbija się szybko i nisko.

43 minuty temu, Zbig napisał:

nie wiem na ile to wynikło z jakości jej serwisu a na ile z trawy, po której piłka odbija się szybko i nisko.

A jakości returnów Igi nie bierzesz pod uwagę?

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Panowie, co by nie mówić wczoraj był piękny dzień polskiego tenisa!

Dzisiaj spieszę z pracy, by zdążyć na Hubiego, bo wygra 3:2 🤣

Jakby wczoraj był remis w TB to dzisiaj byłby de facto mecz od początku do dwóch wygranych setów, a tak to Hubi musi wygrać 3:0, mało prawdopodobne...

6 minut temu, dzarro napisał:

Ryba to chyba jakiś pakt podpisała. Rzym - 3 kontuzje rywalek. Wimbledon - 2 kontuzje…

Spoko, Kvitova ją skosi w QF podobnie jak w Miami 🙂

Novak wziął się do roboty i zaczął returnowac dużo lepiej. Hurkacz trochę zaczął przesadzać z miękka gra w paru przypadkach. Niestety zadecydowały możliwości returnowe w tym Novak górował wyraźnie.

Ale niewielu ma w cv remis z Dżoko, a Hubert ma, dziś zremisował 1:1. 🙂

Dostał zasłużone owacje od publiki, szacun od przeciwnika, w sumie dobry występ, nie był tylko do bicia, sam też nieźle bił.

Ten Pan to jednak średnia półka. High-Endu z tego raczej nie będzie.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Obstawiamy wynik meczu Świątek - Svitolina. Nie musi być dokładny.

Jak obstawiam, że Iga wygra w dwóch setach raczej bez problemów.
W końcu poprzedni mecz chyba ją nauczył jak grać na trawie. Miała się dotrzeć i dotarła się.
Teraz autostrada do finału. Przecież takie komentarze tu czytałem wcześniej i zgadzam się.

7 minut temu, soundchaser napisał:

Obstawiamy wynik meczu Świątek - Svitolina. Nie musi być dokładny.

W końcu poprzedni mecz chyba ją nauczył jak grać na trawie. Miała się dotrzeć i dotarła się.

Gdyby to było takie proste. Przecież Iga nawet nie pamięta, czy Belinda miała meczbole. 😳

Każdy kolejny mecz Iga zaczyna z nadzieją, że pędzi do finału i każdy, w jakimś momencie, rozłazi się i się komplikuje.

Znając dobre serce polskiej reprezentantki oraz być może chęć dłuższego jeszcze potrenowania w boju, może pozwolić przeciwniczce na wygranie gema, więc 2:1

28 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Znając dobre serce polskiej reprezentantki oraz być może chęć dłuższego jeszcze potrenowania w boju, może pozwolić przeciwniczce na wygranie gema, więc 2:1

Słowo SETA nie przeszło przez gardło...

👍 Oczywiście - seta 🙂

Edytowane przez (nie)przecietniak

Djokovic chwali Hurkacza i mówi o swoich słabościach w meczu oraz o tym co zadecydowało o jego wygranej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapomnieć jak najszybciej o tej popelinie z końcówki pierwszego seta! Ma szczęście ze zamykają dach może to zmieni sytuacje. Dobrze ze jest wkurwiona … czas pokazać jakieś emocje.

6 minut temu, iro III napisał:

Jak drastycznie i radykalnie Iga nie poprawi 1 serwisu, już dziś będzie miała wakacje.

Jakiś czas temu pisałem, że ma z tym problem 😛

Iga chyba nie była zmobilizowana tak jak na Bencic - początek wskazywał na spokojny mecz, potem kilka błędów i klops. Rzeczywiście dziwna zapaść serwisowa. Zresztą jej poprzednie pożegnania z Wimbledonem też były dziwne. Svitolina gra przeciętne - byłaby to najbardziej bolesna porażka Igi w tym sezonie.

Jakiś czas temu pisałem, że ma z tym problem

Akurat w tych meczach na trawie serwuje dobrze. Dziś wszystko siadło.

O co tu chodzi? Prowadzić 5:3 i 30:0 i przegrać 5:7 pogarszając w drastyczny sposób jakość swojej gry???
Przecież to jakaś żenada. Polityka wkroczyła do Wimbledonu?
Ukrainka ma go wygrać?

6 minut temu, jackk napisał:

Dobrze ze jest wkurwiona … czas pokazać jakieś emocje.

To źle, na tym nigdy nie wygrywała.

Chyba nawet te 15 minut przerwy nie pomogło...czuję, że - by by Wimbledon.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Polityka wkroczyła do Wimbledonu?
Ukrainka ma go wygrać?

No bez przesady, daj spokój z takimi...

4 minuty temu, iro III napisał:

No bez przesady, daj spokój z takimi...

Ja wiem...teoria spiskowa, ale patrząc na to co się stało od tego stanu, to grała jakby chciała przegrać...i to nie tylko o serwis chodzi. Zagrała katastrofalnie źle. Nigdy wcześniej nie widziałem u niej aż tak słabej gry. I nagle taka zapaść jak miała 2 piłki na skończenie seta???

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.