Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, romeksz napisał:

A Novak widział dokładnie gdzie ta piłka spadła, bo Sinner zagrał na niego. Wykorzystanie błędu sędziego, to nie jest zachowanie fair play.

Przesadzasz. Po pierwsze piłka zahaczyła linię minimalnie, a po drugie nie wiem czy grasz/grałeś w tenisa ale jak Ci piłka spada pod nogi to dokładna ocena miejsca lądowania jest bardzo trudna, w dodatku to co widzimy w komputerowej wersji to eliptyczny kształt spłaszczonej na skutek odbicia piłki i to "wydłużenie" przy tak minimalnym zahaczeniu decyduje, a gracz tego tak nie widzi. Poza tym na twardym korcie ślad odbicia jest prawie niezauważalny.

Reasumując, to co wg Ciebie miał zrobić Novak, poprosić o czelendż? To miał zrobić Jannik.

Trudno też winić sędziów, takie rzeczy się po prostu zdarzają. Natomiast pytanie jest głównie do organizatorów dlaczego w takim turnieju nie było elektronicznego sędziowania.

Edytowane przez audiofan01
Gość

(Konto usunięte)

Reasumując, to co wg Ciebie miał zrobić Novak, poprosić o czelendż? To miał zrobić Jannik.

Obejrzyj powtórkę, zobaczysz o czym mówię. W jaki sposób Novak odebrał i co zrobił potem. Ja oglądałem na żywo i aż mnie odrzuciło.

Audiofan ma 100% racji.
Nawet nie chce mi się komentować wpisu Romka.

Godzinę temu, romeksz napisał:

Ja w tym miejscu przestałem oglądać cwaniaczka

Oprócz talentu i umiejętności wygrywanie w każdym sporcie opiera się również na cwaniactwie zgodnym z przepisami. Nie wiedziałeś tego?

31 minut temu, romeksz napisał:

Obejrzyj powtórkę

Póki co nie mogę znaleźć całego meczu w internetach, a w hajlatsach tego fragmentu nie ma. Oglądałem mecz na żywo i nie odebrałem zachowania Novaka tak jak Ty ale jak się pojawi w YT cały mecz to obejrzę jeszcze raz.

1 godzinę temu, romeksz napisał:

Obejrzyj powtórkę, zobaczysz o czym mówię. W jaki sposób Novak odebrał i co zrobił potem. Ja oglądałem na żywo i aż mnie odrzuciło.

Też oglądałem.  Zawodnik nie jest od sędziowania.  Sama sytuacja niespecjalnie znacząca - Jannik nie był w stanie utrzymać regularności, choć w drugim secie próbował ale nic mu z tego nie wyszło.

Gość

(Konto usunięte)

Dobra, panowie, takie odniosłem wrażenie i po kilkukrotnym obejrzeniu powtórki na Amazon, utrzymuję moje spojrzenie na tę sytuację. Tyle.

Na Prime Video, drugi serw Sinnera ok. 27:10, sytuacja od 27:20.

12 godzin temu, romeksz napisał:

utrzymuję moje spojrzenie na tę sytuację. Tyle.

Ale co masz do zarzucenia Djokovicowi? Powinien wg Ciebie zgłosić sędziemu, że ta piłka być mogła być dobra dla przeciwnika, nie będąc tego pewnym? Czemu Sinner nie wywołał challenga? Przecież to było w jego interesie. I że niby po tej sytuacji nagle posypała się gra Włocha?

Przecież to śmieszne.

Jaki poważny wywiad Panny Igi, choć wg mnie taki trochę zaokrąglony, ale nie czepiam się zbytnio, jest OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Gość

(Konto usunięte)
Ale co masz do zarzucenia Djokovicowi? Powinien wg Ciebie zgłosić sędziemu, że ta piłka być mogła być dobra dla przeciwnika, nie będąc tego pewnym?

To jest tenis i jak nie grałeś, to nigdy tego nie zrozumiesz, sorry.

Czemu Sinner nie wywołał challenga? Przecież to było w jego interesie.

1. Gdybyś dokładnie się przyjrzał, to byś wiedział.
2. Challenge z ograniczeniami do trzech, to współcześnie jest idiotyzm. Nawet na Wembley (a ja pamiętam jeszcze tę piszczącą maszynę, sygnalizującą aut przy serwisie).
1 godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

Jaki poważny wywiad Panny Igi, choć wg mnie taki trochę zaokrąglony, ale nie czepiam się zbytnio, jest OK.

Ukryta Zawartość

Bardzo obszerny i szczery wywiad. Tyle mówi o sobie jednak cały  czas brakuje jednego, co może być jej jakimś problemem, a mianowicie skomentowania relacji z mamą. Na pewno jest to stanowczy warunek wszelkich wywiadów żeby o to nie pytać i to trzeba uszanować bo to sfera prywatna i nic nam kibicom do tego. Jednak myślę, że Abramowicz to taka zastępcza mama zawsze pod ręką. Te niezdrowe relacje rodzinne ktoś musi rekompensować, siostra i tato jest na w większości na telefon, a Abramowicz jest prawie zawsze z nią.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, audiofan01 napisał:

Bardzo obszerny i szczery wywiad. Tyle mówi o sobie jednak cały  czas brakuje jednego, co może być jej jakimś problemem, a mianowicie skomentowania relacji z mamą. Na pewno jest to stanowczy warunek wszelkich wywiadów żeby o to nie pytać i to trzeba uszanować bo to sfera prywatna i nic nam kibicom do tego. Jednak myślę, że Abramowicz to taka zastępcza mama zawsze pod ręką. Te niezdrowe relacje rodzinne ktoś musi rekompensować, siostra i tato jest na w większości na telefon, a Abramowicz jest prawie zawsze z nią.

Ja bym tu nie szukał problemu na siłę.  Iga już po prostu wyfrunęła z gniazdka.  Jej matka pracuje zawodowo i prawdopodobnie nie chce być na co dzień postrzegana jako mama Igi Świątek.  Na tym poziomie nie da się działać połowicznie.  Albo odcinka albo wywiady, paparazzi i cała męcząca otoczka.

3 minuty temu, Zbig napisał:

Ja bym tu nie szukał problemu na siłę.  Iga już po prostu wyfrunęła z gniazdka.  Jej matka pracuje zawodowo i prawdopodobnie nie chce być na co dzień postrzegana jako mama Igi Świątek.  Na tym poziomie nie da się działać połowicznie.  Albo odcinka albo wywiady, paparazzi i cała męcząca otoczka.

To są prywatne relacje Igi. Nie macie innych zajęć?

Inna sprawa, że Iga czuje się w obowiàzku komentować problemy wspólczesnego świata, to świat dopytuje co u niej słychać. 

17 minut temu, Zbig napisał:

Ok, ale to chyba nie jest normalne, że w swoich przemowach po zwycięskich finałach zwłaszcza największych turniejów pozdrawia i dziękuje całemu światu a nigdy ani słowa o matce. 

8 minut temu, YunnanTEA napisał:

To są prywatne relacje Igi. Nie macie innych zajęć?

Właśnie o tym pisałem.

3 minuty temu, audiofan01 napisał:

Ok, ale to chyba nie jest normalne, że w swoich przemowach po zwycięskich finałach zwłaszcza największych turniejów pozdrawia i dziękuje całemu światu a nigdy ani słowa o matce. 

Nie zwróciłem uwagi, w ogóle rzadko oglądam tzw. część oficjalną, ona okropnie schematyczna jest, a już szczyt sztywniactwa jest na Wimbledonie z członkiem rodziny królewskiej.

11 minut temu, audiofan01 napisał:

Całkowicie normalne jeśli nie ma najlepszych relacji z matką i nie chce jej dziękować. Być może nie ma za co jeśli chodzi o osiągnięcia w tenisie.

12 minut temu, soundchaser napisał:

Całkowicie normalne jeśli nie ma najlepszych relacji z matką i nie chce jej dziękować. Być może nie ma za co jeśli chodzi o osiągnięcia w tenisie.

Być może matka była ostro przeciw pchaniu córek w kierunku kariery sportowej i teraz Iga się rewanżuje. Może też być tak, że chciałaby coś powiedzieć ale mama sobie kategotycznie nie życzy ceniąc swoją prywatność i oczywiście relacje z (chyba byłym) mężem. Też pisałem, że to prywatna sprawa i nic nam do tego i przecież nigdy bym nie spytał o to Igi nawet gdybym miał okazję co wielce nieprawdopodobne. Co jednak nie oznacza, że w tenisowym sezonie ogórkowym nie można sobie „popudelkować” trochę😉

Gość

(Konto usunięte)
Mają dwie córki. Jedna jest stomatologiem, a druga tenisistką. To w czym problem, że Iga już zarobiła więcej kasy? Zbiła matkę z pantałyku?

Podziękować, z perspektywy kibiców, trzeba obojgu rodzicom Igi. Gdyby nie Oni (Ona i On) - nie byłoby Panny Igi na świecie i za kogo trzymalibyśmy kciuki?

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Spore zmiany w WTA Tour na 2024.  W pierwszej połowie sezonu aż 6 turniejów WTA1000, czyli co miesiąc maraton - w styczniu AO, w lutym Katar/Dubaj, w marcu Indian Wells/Miami, na przełomie kwietnia i maja Madryt/Rzym i pod koniec maja RG.

13 godzin temu, Zbig napisał:

Spore zmiany w WTA Tour na 2024.  W pierwszej połowie sezonu aż 6 turniejów WTA1000, czyli co miesiąc maraton - w styczniu AO, w lutym Katar/Dubaj, w marcu Indian Wells/Miami, na przełomie kwietnia i maja Madryt/Rzym i pod koniec maja RG.

Paradoks polega na tym, że najlepsze zawodniczki mają najgorzej, ponieważ  mają obowiązek grać w najważniejszych turniejach i najdalej w nich zachodzą czyli grają najwiecej i na najwyższym poziomie. Dlatego czasami zaskakujaco szybko kończą karierę bo po prostu nie dają rady, a kobiety nie są takimi herosami jak np. Novak.

22 godziny temu, audiofan01 napisał:

Paradoks polega na tym, że najlepsze zawodniczki mają najgorzej, ponieważ  mają obowiązek grać w najważniejszych turniejach i najdalej w nich zachodzą czyli grają najwiecej i na najwyższym poziomie. Dlatego czasami zaskakujaco szybko kończą karierę bo po prostu nie dają rady, a kobiety nie są takimi herosami jak np. Novak.

Nic dziwnego jak usiłują grać na męskich zasadach, jedyna różnica to gra do dwóch wygranych setów w szlemach.  Z drugiej strony WTA przynosi straty.  Cancun vs Turyn - masakra.  

Godzinę temu, Zbig napisał:

usiłują grać na męskich zasadach

To co miałoby być inaczej? SuperTB zamiast trzeciego seta, czy mniej turniejów, może jedno i drugie, może krótsze sety?

Nie bardzo wiem co masz na myśli.

8 godzin temu, audiofan01 napisał:

To co miałoby być inaczej? SuperTB zamiast trzeciego seta, czy mniej turniejów, może jedno i drugie, może krótsze sety?

Nie bardzo wiem co masz na myśli.

Mam na myśli to co napisałem, że wygląda na mission impossible.

Tym razem nagrodę WTA zgarnie nie tylko Iga:

Ukryta Zawartość

Tu jest też ciekawy filmik, z którego wynika, że Saba - mimo świetnego sezonu - nie wygrywała za dużo meczów ze ścisłą czołówką. Kto ma takich wygranych najwięcej - wiadomo. 😀

Ukryta Zawartość

Te nagrody to są od Sport Ilustrated. Wta jeszcze nie oglosiło swoich, są tylko nominacje. Uwzględniając Cocohype to obstawiam, że może dostać ona i jej duet trenerów.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.