Skocz do zawartości
IGNORED

Filmy z najlepszym dźwiękiem.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych trzech każdy ma świetnie zrealizowany przestrzenny dźwięk

"Szeregowiec Ryan" jednak jako nr 1 i te lądowanie na plaży ( Omaha bodajże) w pamięci zostaje ...

2 godziny temu, HQ150 napisał:

Jeszcze bym dodał do listy U-571 i pamiętam też rewelacyjną ścieżkę z musicalu Chicago.

No właśnie. Zapomniałem o U-571. Ten film był bardzo chwalony za ścieżkę dźwiękową właśnie

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

Do długiego testowania dźwięku atmos polecam "Ready Player One" Mniej więcej od 12 minuty do 16/17minuty.

"księga ocalenia" okolo 1h 15min. scena ostrzeliwanego domku.

Mógłbym jeszcze napisać więcej tytułów ale nie wiem co masz dokładnie na myśli. Dzwięk atmos, 7.1 czy może również muzyka?

np. google "oscary za dźwięk rok produkcji...."

• 1 miesiąc później...

A coś z nowszych produkcji? 

Mnie ostatnio w kanapę wgniotło podczas oglądania Player One. Fabuła taka klasyczna jak na Spielberga, ale dźwięk przepotężny i pięknie zrobione efekty Atmos. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

O! Mad Max świetnie bogaty w efekty. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

• 6 miesięcy później...

Jakość dźwięku nie jest może wybitna ale scena z Bad Boys II gdzie jest strzelanina w domku Haitańczyków gdzie kamera kręci się wokół osi  pomieszczenia i przechodzi przez 2 pary drzwi jest świetna to testowania surround. Dla mnie klasyka "pomarańczowego" filmu i kwintesencja stylu Michael Bay.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

kazdy NIEPOLSKI film... ja piernicze nie wiem czemu ale sztuka udzwiekowiania a'la wspolczesna polska szkola filmowa to jakis dramat... to jakosc naturalnosci czy brak kasy na profesjonalne udzwiekowienia gdzie chociazby bedzie dobrze slychac co aktorzy mowia? ;))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.