Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do 1000-1300 zł ?

birdie

Rekomendowane odpowiedzi

Gale 3040 - zapędy audiofilskie, wymagają mocnego (używanego) wzmacniacza

Tonsil Maestro II 130 - nikt nie wie jak to gra i co gorsza na tym forum nikogo to nie obchodzi

Koda 702F - popularne, podobno mocny bas i solidne wykonanie.

... i to by było na tyle ;> Wybór nie jest wielki, jak wybierzesz - napisz czemu :)

Sam chcę coś wybrać w tym przedziale, ale Kody w Warszawie nie ma gdzie posłuchać a Tonsil ma jeden salon ale w takiej dzielnicy że już wolę w ciemno kupować chyba...

jesli maj byc mocne do duzego powmieszczenia a nie koniecznie dobrej kalsy brzmieniowe chco to trzeba samemu posluchac to KODA EX688F albo NT306F na allegro mozna juz za oklo 1300zl trafic nowki od niejakiej doroty oczywiscie jeslci chodzi o nowki bo uzywki mozna leprze trafic za ta kase , tzn wyzszej klasy

Wharfedale 8.4 lub Tannoy M3, M4 (z drugiej ręki), można szarpnąć się na KEF Cresta 30 (chyba coś ok 1800 zł). Jeżeli pokój 10-12m2, wtedy raczej coś mniejszego, chociaż w takiej sytuacji próbowałbym z KEF-em.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

lepiej na Powstancow maja swietne pomieszczenie i duzy wybor , chociaz jak sie zamierza kupic do domu to moze i lepiej Bartnica bo o wiele mniejsze pomieszczenie i gorsza akustyka czyli jak w domu :D

Pisałem o tym już w tym wątku (pierwszy wpis):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

birdie-> bij sie o te, moze sie zmieszcisz do 1300zl :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a dlaczego nie za 600??

ostatnio 600 to mniej było niż 860...

no ale ja dziś cały dzień na szkoleniu byłem to mogło się coś zmienić ;P

wracając do tematu.

polecam gale 3040 bo mam.

a słyszałem kody i rubicony i "wafle" co je U-T poleca...

do 1500 to nie ma co myśleć o innych gotowych.

pozdrawiam

k.

kubedes->

A z czym graja u Ciebie Gale, brat zamierza je kupic ale jego ampli technicsa raczej ich nie napedzi wiec bedzie kupowal wzmacniacz (raczej uzywka), tylko jaki?

All ->

Mozecie wogole polecic jakies uzywane wzmaki (800zl) do takich kolumn, z tego co czytalem trudno je napedzic.

Luxmany chyba wszystkie, chociaż to dopiero się okaże jak je podłączę do Gale (napewno o tym napiszę na forum). Ponadto hitachi, fisher i inne stare. Chodzi o wydolność prądową - dla nowych (tzn. młodszych niż 10lat) to pojęcie nie istnieje...

Apropos wydajnosci, kiedys mialem takiego pdf-a z wydajnosciami pradowymi wzmacniaczy (wspolczesnych). Bylo to chyba po niemiecku. Nie wiecie skad mozna to zassac? I od jakiej wartosci wzmacniacz jest wydajny?

Wharfedale Diamond 8.4 - warto sie zapoznać, nie będę pisał jakie są, na forum napewno coś znajdziesz - mam takie do sprzedania w podobnej cenie jak piszesz (nowe kosztuje oczywiscie wiecej) - jak jestes zainteresowany to daj znac, pewnie niedlugo wystawie je na allegro - jeśli chcesz nowe to w 100% stać cie na diamond tylko ze 8.3. załanczam zdjęcia 8.4

[obrazekLUKASZ-239761_1.jpg] [obrazekLUKASZ-239761_2.jpg] [obrazekLUKASZ-239761_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3800-100000603 1170263195_thumb.jpg

post-3800-100000604 1170263193_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Jestem po lekturze waszych postów i zauważyłem, że niektóre z opisywanych kolumn potrzebują wydajnego prądowo wzmacniacza. Czy można do takiego zaliczyć Radmora 5102. Albo spytam wprost: Co polecicie w tej klasie cenowej do takiego właśnie Radmora oraz do pokoju ok. 30m2 i wysokości 2,9m? Zaznaczam, że nie wchodzi w gre wymiana wzmacniacza, bo właśnie udało mi sie skompletowac w stanie idealnym cały zestaw z serii 51xx po fabrycznym przeglądzie, a poza tym zakochałem się w wyglądzie a i dźwięk podobno potrafi wydobyć ciepły, taki jaki lubię. A więc czy macie jakieś propozycje?? Liczę na pomoc i pozdrawiam:)

Luxmany i winyle 

w tej kwocie spokojnie mieszczą PHONAR Volume 2. Swego czasu nabyłyem je za 1100 zl (nowki przywiezione z Niemiec). Dostaly one nagrode od AudioVideo jako najlepsze kolumny roku 2002 (chyba). Ja je goraco polecam i mysle ze w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego jezeli chodzi o gotowe konstrukcje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.