Skocz do zawartości
IGNORED

Embargo na mięso - zasadność i skutki.

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

eli uważasz, że dziennikarze są od kontrolowania rzeźni, to puknij się jeszcze raz.

na calym swiecie media kontroluja WSZYSTO i to dzieki nim majczesciej dochodzi do ujawnien.Po to tez sa wolne media.Bez pukania kazdy to wie.Dziwne ze do ciebie jeszcze to nie dotarło.Kto kontroluje  w takim razie sluzby.Skowronki i motylki.

Ale jeżdżenie po polakach, podczas gdy inni nie są lepsi jest nie na miejscu.

jezdzenie po polakach jest swietne bo na nich znam sie najlepiej.Po niemcach niech jezdza niemcy.Taka jest logika normalnego czlowieka.Tobie jednak w jakis dziwny sposob odpowiada jezdzenie po niemcach.To ze sobie jakies zasady ustaliles ktore tobie pasuje nie swiadczy ze ja bede pisal jak tobie pasuje.Jak chcesz sobie pogadac z babcia to zrob to w piwnicy i nie zawracaj glowy.Paniał.

ięc skoro służby tego nie zrobiły, to mamy pierwszego winnego

jesli masz taka potrzebe to sobie ustal winnych w klejnosci i zawiadom nas o tym.

Embargo? A po co embargo? W 'moim' Kajfurze i tak już nikt polskiego mięsa (czytaj - padliny) nie kupi. I dobrze.

A ja i tak od lat kupuję mięso od Dzikiego (Araba).  Mięso zawsze świeże, pachnące i - rozbierane (tak się to określa?) na oczach klientów.

Mój Kobietron się żywi sianem, trawą, otrębami i czasami serem, więc i tu mam spokój.

15 godzin temu, szymon1977 napisał:

BTW założyłeś sobie wątek do jeżdżenia po rodakach, to sobie jeździj w tamtym wątku, a nie mąć w tym. 

A kto sprzedawał, skupował i przerabiał padlinę, Ruskie czy może Niemcy?

Ich wg. ciebie ma się obwiniać za polskie cwaniactwo?

14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

uję mięso od Dzikiego (Araba).  Mięso zawsze świeże, pachnące i - rozbierane (tak się to określa?)

dokladnie tak jak kiedys bywało.No ale arab to brudas i choroby roznosi   ffuj.

I bez ustanku wrzeszczy Allach Akbar!!!

Zamiast coś mamrotać o jezusku i maryjce.

Z racji wykonywanej przeze mnie roboty bywam czasem w domach Arabów. A i znajomych mam kilku. I chciałbym mieć w mojej chałupie tak czyściutko, jak oni mają:-)

W dniu 15.02.2019 o 18:21, muls napisał:

jezdzenie po polakach jest swietne bo na nich znam sie najlepiej.Po niemcach niech jezdza niemcy.Taka jest logika normalnego czlowieka

Ale już w przeciwstawianiu wadom własnego narodu zalet narodów innych już logiki nie ma. Bo inne narody też mają wady, a nasz naród też ma zalety. Co więcej, wystawianie na tle innych narodów negatywnej oceny naszemu narodowi, podczas gdy o innych nic się nie wie, jest bezpodstawne.

Tak czy inaczej każde bezmyślne jeżdżenie po rodakach jako niezgodne z tematem i założeniami przedstawionymi w pierwszym poście zgłaszane będą jako OT. 

11 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

A kto sprzedawał, skupował i przerabiał padlinę, Ruskie czy może Niemcy?

A czy ktoś poza Tobą wpadł na tak idiotyczny pomysł, jak obwinianie za aferę "Ruskich czy może Niemców" ?

W dniu 15.02.2019 o 18:21, muls napisał:

...na calym swiecie media kontroluja WSZYSTO...

Kto kontroluje  w takim razie sluzby.

Nie znam się dokładnie na tym, ale w hierarchii ponad weterynarzem z pewniścią nie ma mediów.

11 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

... polskie cwaniactwo?

Opowiem Ci historyjkę: w fabryce zdażył się wypadek, dziewczyna wsadziła rękę w maszynę. Połamało jej palce, ale na szczęście wszystko dobrze się pozrastała, i choć dłoń w bliznach to sprawna.

Oczywiście po wypadku przeprowadzono wewnątrz firmy dochodzenie celem ustalenia winnego. Kierownik zapytał więc operatora maszyny:

-  Czy widział jakieś problemy z maszyną?

- Tak, brak osłonki. 

- Czy komuś to zgłaszałeś?

- Tak, przecierz zgałaszałem to Tobie co dzień.

Kierownik coś pomruczał i poszedł. Następnego dnia mówi do operatora:

- Sprawdziłem swoje dokumenty, nic nie było zgłaszane.

Jak sprawa potoczyła się dalej? Operatora oskarżono o niedopilnowanie maszyny, a dziewczynę o pracę w nieodpowiednich rękawiczkach. Ale fabryka litościwie odstąpiła od ukarania ich i pozwoliła im pracować dalej. Maszyna oczywiście nadal bez osłonki, bo tak szybciej. 

Pewnie będzie to dla Ciebie zaskoczeniem, ale historyjka nie wydażyła się w Polsce, ale za zachodnią granicą. A ja, jako jedyny Polak w fabryce nie byłem ani tą dziewczyną, ani tym operatorem, ani tym kierownikiem. Czy nadal uważasz, że cwaniactwo to cecha Polaków? Jeśli taj, tichybadylko dlategi, że Twoja wiedza i świecie ogranicza się do czytania ulotek biur podróży i pierdół zamieszczanych na internetowych portalach pisanych przez nastolatków.

Tak czy inaczej, skoro założyłeś sobie temat, żeby skożystać z afery jako okazji do pisania pierdół, to nie zaśmiecaj wątku mojego, a skup się na temacie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, muls napisał:

...brudy pierzemy we wlasnym domu ale trudno takie brudy prac we wlasnym, szepcac sobie  na uszko zeby zagranica sie nie dowiedziała. 

A czy ktoś poza Tobą pisał, żeby prać brudy a sprawę ukryć przed zagranicą? Kolejny, który się innych czepia za własne durne wymysły.

Dużo i głośno krzyczysz, a treści zero. 

Szymon - Ty masz jakieś rozdwojenie jaźni, czycuś?:-)

Przecież to Ty wrzeszczysz w wielu wątkach o (ujmę to skrótowo) -załatwianiu tych problemów w naszym, polskim gronie.

Więc jak to jest w końcu?

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

A czy ktoś poza Tobą pisał, żeby prać brudy a sprawę ukryć przed zagranicą?

A to nie ty mówiłeś przypadkiem, że dziennikarze zamiast nagłaśniać sprawę, powinni to zgłosić do odpowiednich służb i siedzieć cicho?

Po pierwsze dziennikarze nie są od rozwiązywania problemu.

Po drugie rozwiązanie problemu pisałem aby zacząć od przeproszenia poszkodowanych i wycofania trefnego towaru z rynku.

Zamiatanie pod dywan? Jak zwykle nie czytacie zbyt uważnie i przypisujecie mi bzdury, które sami wymyślacie.

A to nie twoje wypowiedzi?

"Ktoś robi przekręty, to się zawiadomienie o przestępstwie do prokuratury składa. A nie biadoli i kręci aferę, jakby każdy robił. Fuj. "

"Ot to. Ktoś dla własnych interesów nasz kraj niszczy, a internetowi mądrale się jeszcze cieszą."

"Obudź się człowieku! Afery nie było, dopóki nie wykreowali jej dziennikarze. W każdym kraju zdaża się wycofywanie produktów z rynku, nie w każdym robi się z tego narzędzie do załatwiania własnych interesów i mącenia w głowach opinii publicznej.  Czytając Twoje bezmyślne wypowiedzi, to zmącić w głowach udało się baaardzo skutecznie. "

"Eksport na poziomie 5,5mld EUR. A podejżane 2,5T. Powiedzmy 5EUR/kg. Wychodzi 12,5EUR.

5.500.000.000 do 12.500

czyli

440.000 do 1

Brawo reporteże i opinio publiczna! "

"Jedyne czym się Polska od innych krajów różni, to że polaczki takie jak Wy, zamiast spróbować poradzić sobie z problemem, to sami swój kraj niszczą."

"Ktoś dla własnych interesów Wasz kraj rozpier...a, Wy mu jeszcze klaskacie."

"Mam pomysł: nie niszcie Polski - zniszcie cały Świat. Przynajmniej w swej głupocie będziecie sprawiedliwi. "

"Zrozumcie chłopcy, że jak ktoś rozkręca aferę napisał szcząc wizurunek naszego kraju, to nie po to, abyście dobre mięso jedli."

"Aktualne rozkręcanie afery, które poskutkować może embargiem bez wątpienia nie jest bezinteresowne, bez wątpienia tym interesem nie jest dobro naszego kraju, nie jest też plastetek wędliny, który masz na kanapce. To przykre, że Wam tak w głowach namieszano, że tego nie dostrzegacie. Wciśnięto Wam kit jak anglikom o brexicie."

Moje. A widzisz gdzieś choć słowo o zamiataniu sprawy pod dywan? Powtórzę:

Jak zwykle nie czytacie zbyt uważnie i przypisujecie mi bzdury, które sami wymyślacie.

I jeszcze to:

W każdym kraju zdaża się wycofywanie produktów z rynku, nie w każdym robi się z tego narzędzie do załatwiania własnych interesów i mącenia w głowach opinii publicznej.

Nawet nie przeczytałeś tego, co przed chwilą sam cytowałeś.

szymus cala lista wystawiona powyzej jako twoje to jest lista....idiotyzmow.

narodowo patryjotyczna nadeta lista idiotyzmow. Z  patryjotyzmem nie maja nic wspolnego na co wpadł w koncu taki idiota jak minister rolnictwa a ty jeszcze nie.

Taki paradoks, że idiocie to, czego z powodu własnego idiotyzmu nie jest w stanie zrozumieć, wydaje się być idiotyzmem. Natomiast człowiek inteligentny potrafi wykazać idiotyzm.

"Obudź się człowieku! Afery nie było, dopóki nie wykreowali jej dziennikarze."

Jakie zawiłości są w tym zdaniu, których my "idioci" nie potrafimy właściwie zinterpretować?

5 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Jakie zawiłości są w tym zdaniu, których my "idioci" nie potrafimy właściwie zinterpretować?

Żadnych. Napisane wprost. Wystarczy, jak własnych idiotyzmów nie dodasz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czyli co? To dziennikarze nakręcili aferę, handlem i przerobem na mięso padliny? Wcześniej przed reportażem takie przypadki nie miały miejsca? Był to odosobniony przypadek?

Mi się nie udało tego inaczej zinterpretować. Może ty jako autor tych słów zrobisz to inaczej. 

Spróbujesz Szymonie?

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

Czyli co?

Rozumiesz (o ile tak to mażna określić) słowo "afera" niezgodnie ze znaczeniem. Powtórzę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Rozumiesz (o ile tak to mażna określić) słowo "afera" niezgodnie ze znaczeniem. Powtórzę:

Ukryta Zawartość

Jesteś szymon żałosny z tym wynajdywaniem tej jednej pasującej ci definicji. Dla odmiany zajrzyj do słownika języka polskiego PWN. Nie podejrzewam cię o posiadanie takowego, ale na twoje szczęście jest też w wersji online. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, zjj_wwa napisał:

Czy chora padlina smakuje inaczej od zdrowej padliny?

Ktoś?

Coś?

To już się musisz @misiomora spytać, który gdzieś stwierdził (cytuję z pamięci), że "niejedzenie padliny jest przesądem". Koniec cytatu i smacznego!

3 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

...zajrzyj do...

A czy Ty możesz Przemciu choć raz przeczytać to, co komentujesz? Skoro piszę o aferze wykreowanej przez media, to chyba oczywiste, że nie o tej, która faktycznie miała miejsce! A różnią się one przede wszystkim skalą i obwinianym. Za pomocą chwytliwego tematu odwrócono uwagę pospólstwa od prawdziwych problemów trapiących nasz kraj. Biorąc pod uwagę jakie bzdury tutaj wypisujecie zrobiono to baaardzo skutecznie. 

12 minut temu, szymon1977 napisał:

cą chwytliwego tematu odwrócono uwagę pospólstwa od prawdziwych problemów trapiących nasz kra

a jakie to problemy przykryła ta afera wazniejsze i kto za tym stoi?Tu juz wywolujesz smiech na sali.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

yba oczywiste, że nie o tej, która faktycznie miała miejsce!

to nie ty oceniasz czy to jest afera czy nie tylko skala zainteresowania tematem.Afera moze byc  sprzedaz 1mln silnikow zepsutych jak i  sprzedaz jednej krowy zarazonej wirusem jesli dowodzi ta krowa sytuacji ze zaraz beda nastepne.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Skoro piszę o aferze wykreowanej przez media, to chyba oczywiste, że nie o tej, która faktycznie miała miejsce! A różnią się one przede wszystkim skalą i obwinianym.

Ogłoszenia dotyczące skupu "leżaków" ukazywały się w całym kraju, uważasz, że wszyscy jeździli do tej jednej pokazanej i zamkniętej rzeźni? Odrobina wyobraźni i masz skalę tego procederu. No ale oczywiście będą tacy jak ty czy przedstawiciele naszego rządu, którzy będą twierdzić, że to wypadek jednostkowy.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Za pomocą chwytliwego tematu odwrócono uwagę pospólstwa od prawdziwych problemów trapiących nasz kraj.

Nie bój się "pospólstwo" dobrze zna problemy tego kraju, bo tu żyje i nikomu afera z leżakami nie przesłania innych równie jak ten prawdziwych problemow. Nawet jeśli tacy patrioci jak ty we własnej osobie, próbują umniejszać znaczenie tej i innych afer, bo nie nie wypada głośno mówić o tym, że nasi rodacy to również złodzieje, oszuści, drobne i grubsze cwaniaczki oraz pospolici bandyci, którzy sprzedali by własną matkę, gdyby się kupiec trafił.

47 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Ogłoszenia dotyczące skupu "leżaków" ukazywały się w całym kraju, uważasz, że wszyscy jeździli do tej jednej pokazanej i zamkniętej rzeźni?

To Twój pomysł. 

Odrobina wyobraźni i masz skalę tego procederu. 

Twierdzenie, że winni są wszyscy z branży, to kompletny brak wyobraźni, a twierdzenie, ża zapłacić za to powinna cała nawet nie związana z tematem Polska to idiotyzm.

...nie nie wypada głośno mówić o tym, że nasi rodacy to również złodzieje, oszuści, drobne i grubsze cwaniaczki oraz pospolici bandyci, którzy sprzedali by własną matkę, gdyby się kupiec trafił.

Zrozum mały człowieczku, że skoro w Europie też złodzieje, oszuści i cwaniaczki, to mówienie Polakom przez Polaków, że Europa jest wspaniała, i robienie na arenie europiejskie złodziei, oszustów i cwaniaczków z Polaków to... brak mi słów na to, co w tym wątku prezentujecie.

-----

54 minuty temu, muls napisał:

A jakie to problemy przykryła ta afera wazniejsze i kto za tym stoi?

Nie wiem, ale z pewniścią nie po to media wykreowały aferę, abyś mógł ze smakiem jeść kanapkę z szynką. Bo przecierz to robiłeś nie wiedząc o sprawie. 

10 minut temu, szymon1977 napisał:

Zrozum mały człowieczku, że skoro w Europie też złodzieje, oszuści i cwaniaczki, to mówienie Polakom przez Polaków, że Europa jest wspaniała, i robienie na arenie europiejskie złodziei, oszustów i cwaniaczków z Polaków to... brak mi słów na to, co w tym wątku prezentujecie.

Kto mówi wielki szymonie, że nie ma złodziei oszustów czy cwaniaczków poza Polską. Są i z nimi też trzeba walczyć, tylko w pierwszym rzędzie robi się to ze swoimi, bo raz są bliżej, dwa ich działanie jest bardzie szkodliwe tu niż gdzieś poza krajem. A to czy będzie to robione tylko własnymi siłami czy przy pomocy unijnych urzędników nie ma to dla mnie jako klienta żadnego znaczenia. Jeśli nasze rodzime służby nie dały sobie rady z tym procederem, a nie dały rady biorąc pod uwagę, że to nie pierwszy taki przypadek wykryty przez dziennikarzy, a nie służby w przeciągu kilku lat, warto skorzystać z pomocy innych.  

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie wiem, ale z pewniścią nie po to media wykreowały aferę, abyś mógł ze smakiem jeść kanapkę z szynką. Bo przecierz to robiłeś nie wiedząc o sprawie. 

Celem było pokazanie, oszustwa, które mogło być niebezpieczne, dla każdego lubiącego od czasu do czasu zjeść wołowinę, kebaba czy inne mięcho. 

A jakie przyczyny powstania reportażu widzi rasowy polski patriota?

35 minut temu, szymon1977 napisał:

zecierz to robiłeś nie wiedząc o sprawie. 

i ku.wa dalej nie zmierzam i oglaszam to calemu swiatu.Rozumiesz juz/.

i mozesz mnie pocalowc w dupe i wszyscy patryjoci polscy..

43 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Kto mówi wielki szymonie, że nie ma złodziei oszustów czy cwaniaczków poza Polską. 

Każdy, kto umniejsza Polakom na tle Europejczyków, czyli np Ty, walcząc za pomocą embargo z polskim cwaniactwem.

46 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Celem było pokazanie oszustwa...

Celem pokazania oszustwa było pokazanie oszustwa? Skoncentruj się! 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.