Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustique Quality (AQ) - czeskie kolumny

jackobtone

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś jest w stanie powiedzieć coś o tej czeskiej manufakturze a raczej o jej wyrobach? Mało o nich na forum. Ktoś może słuchał, a może nawet ma? 

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

https://www.audiostereo.pl/topic/142815-acoustique-quality-aq-czeskie-kolumny/

Recenzja świetna i nie słuchając podzielam opinię, bo sam używam XT25 ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie takie same czeskie, jak inne polskie bo przetworniki krajowe jakby mało  ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

42 minuty temu, HQ150 napisał:

Widzieliście zdjęcia zwrotnicy w tych kolumnach?

Zwrotnica faktycznie nie wygląda super no ale cena nie jest wygórowana.

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

To jest optymalna budowa zwrotnicy, jaka powinna być w dobrej klasy kolumnach,

a nie jakieś shitowe PCB ze ścieżkami po 3 cm szerokości, co degradują barwę.

Elementy na niskie napięcia,  P to P  i cewki daleko od siebie - wszystko gra.

Jasne, że można ładniej, ale i tak główne zastrzeżenia mam do okablowania ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Właśnie ten Labrador mnie bardzo interesuje. Bardzo solidnie wyglądająca kolumna, przy tym bardzo ładna. Z chęcią  bym posłuchał. No i kurcze ta cena... 

A byłbyś w stanie scharakteryzować brzmienie? Z czym grały?

12 godzin temu, jackobtone napisał:

Właśnie ten Labrador mnie bardzo interesuje. Bardzo solidnie wyglądająca kolumna, przy tym bardzo ładna. Z chęcią  bym posłuchał. No i kurcze ta cena... 

A byłbyś w stanie scharakteryzować brzmienie? Z czym grały?

Nie pozostaje nic innego jak wypożyczyć i posłuchać u siebie. 

Na AS2018 grały jak byłem podłogowe z najwyższej serii Passion. Z tego co pamiętał było całkiem całkiem tylko cena 80K :) Ciekawe jak grają te z niższych serii. 

Jak chcesz możesz też podpytać S16Hz. Z tego co pamiętam są też wykonywane kolumny podłogowe na głośnikach z serii Discovery SS jak w kolumnach AQ Pontos i Labrador. Tylko chyba inne wysokotonowe. 

6 minut temu, Silver_85 napisał:

Na AS2018 grały jak byłem podłogowe z najwyższej serii Passion. Z tego co pamiętał było całkiem całkiem tylko cena 80K :)

Takie ethosy ultimo od S16hz to przy nich taniocha :)

A tak na poważnie to @Silver_85 dobrze radzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.