Skocz do zawartości
IGNORED

Nad C 356bee czy Atoll in 100se

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Oba miałem a nawet jednego dalej mam. Oba grają ofensywnie. NAD ma pełniejszy, równiejszy środek, wokale nie są nienaturalnie podkolorowane jak w Atoll-u. Oba mają przesadnie podbity bas, Atoll chyba nawet bardziej ale Atollowi ten bas tak się nie "wylewa" jak C356 chociaż też jest z tych buuumiastych, przeciągających dół. W C356 są ciulowej jakości potencjometry, lubią trzeszczeć od nowości. Atoll to "król" brumiących traf - na szczęście jak kupisz nowy i będzie Ci brum przeszkadzał to reklamujesz i dystrybutor (po ekspertyzie :)) stwierdza, że wszystko w normie brumienia :) ale masz możliwość zwrotu kasy. Wydajniejszy C356 -nie sugeruj się dwoma trafami w In100se. Ciężki wybór bo oba grają w jednej lidze. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość

(Konto usunięte)

Dziękuję Adamie, napisałeś  Bardzo tresciwie,sensownie i konkretnie :-) jesteś  odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu. Czyli przereklamowane te dwa wzmacniacze,jak to zwykle bywa,jeden i drugi to nic sensownego, z tego wynika

No nie do końca, w tej cenie za nowe piece nie można oczekiwać cudów:) Bez przesady. Dla mnie w cenie ok. 4kzl jest tylko jeden godny zakupu klamot (Dayens Menuetto) ale jak ktoś będzie chciał podbarwionych wokali czy buuumiastego basiora to wybierze np. Atolla. Posłuchaj każdego  ze swoimi zabawkami i tyle. Np. Q21 bez problemu podeśle Ci wszystkie za kaucją. Sam dokonasz wyboru.

4 minutes ago, Grutka said:

A spojrze na ten Dayens zaraz 

Polecam,  również miałem na odsłuchu i akurat mam atolla in 100 se i ten mały Dayens potrafi wciągnąć jak chodzenie po bagnach,  jest bardzo neutralny i muzykalny,  nie ma wprawdzie żadnych dodatków typu wkładka mm,  czy wejście słuchawkowe ale w tej cenie bomba.  Najlepiej wypożyczyć i posłuchać samemu. U mnie z Phoebe 3 fajnie to zagrało 

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Adam 38 napisał:

No nie do końca, w tej cenie za nowe piece nie można oczekiwać cudów:) Bez przesady. Dla mnie w cenie ok. 4kzl jest tylko jeden godny zakupu klamot (Dayens Menuetto) ale jak ktoś będzie chciał podbarwionych wokali czy buuumiastego basiora to wybierze np. Atolla. Posłuchaj każdego  ze swoimi zabawkami i tyle. Np. Q21 bez problemu podeśle Ci wszystkie za kaucją. Sam dokonasz wyboru.

Adaś...kup sobie w końcu Jolę jd1501rc i będziesz te swoje ulubione dziewczyny miał na wyciągnięcie ręki...  ;-)

Edytowane przez Gość
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Mkarpiewinski napisał:

Pamiętaj tylko że poleca Ci to pracownik Top HiFi pod przebraniem zwykłego nicka. Atolla nie mają w ofercie, a NADa tak. 

Nikimaj to pracownik Top Hi-fi?  :-D 

Gość

(Konto usunięte)

Rzeczywiście  przeczytałem :-) Rms napisał :-) ciekawe ile tu z tych ników na forum to pracownicy branży po cichu, pewnie sporo ich tu jest i łączą siły, możesz im się tym narazić i potem zaatakują Cię w paru,zdajesz sobie z tego zapewne sprawę,a przy okazji- czy to forum nie jest powiązane z Top hi-fi? 

Grutka->

Ufaj komu chcesz.Twoja sprawa. Jak widzisz co niektórzy zamiast pomagać to udają detektywów i zaśmiecają forum.

Edytowane przez Nikimaj
Gość

(Konto usunięte)

Nie no okay, ja nie występuje przeciwko nikomu; no wiadomo na takim forum audio,to jest i branża, to oczywiste że nawet musi być bo doradza, ale Panie Nikimaj, jest Pan pracownikiem Top hi-fi  prawda? 

Edytowane przez Grutka

I co, liczysz na publiczne przyznanie się Pana Nikimaj i "oczyszczenie" ? Zapomnij! 

Jeszcze nie przysłał Ci na priva ostrzeżenia? Ja już z miesiąc temu dostałem :) Nie ma sensu z tym "walczyć", pełno tu ukrytych dystrybutorów, sprzedawców itd. 

Edytowane przez Adam 38

Panie Grutka.

Niech Pan sobie przeczyta moje pierwsze posty na tym forum. Zaznaczyłem, że jestem klientem sieci.Od lat pasjonatem i często przychodzę słuchać różnych produktów. A to że lubię ich urządzenia to dlaczego nie mogę o nich pisać? Po za tym jak dobrze Pan "wejdzie" w posty to piszę o różnych urządzeniach nie tylko z Tophifi. 

6 minut temu, Adam 38 napisał:

I co, liczysz na publiczne przyznanie się Pana Nikimaj i "oczyszczenie" ? Zapomnij! 

Jeszcze nie przysłał Ci na priva ostrzeżenia? Ja już z miesiąc temu dostałem :) Nie ma sensu z tym "walczyć", pełno tu ukrytych dystrybutorów, sprzedawców itd. 

O A ten Pan znowu ma zgagę:)

9 minutes ago, Adam 38 said:

Zimna wojna.

Gość

(Konto usunięte)

Nie jeszcze nie dostałem ostrzezenia :-) może dlatego że  w sumie to napisałem dopiero parę odpowiedzi, więc nikomu się nie narazilem :-) czyli Pan Nikimaj lubi sieć  Top hi-fi i kupować  tam sprzęt audio i chodzić  na tak zwane odsluchy :-)

Widzisz, podsmoliło Cię:)  

Im dłużej będziesz tym więcej niespodzianek będzie. Bądź czujny, są tu snajperzy :)

Edytowane przez Nikimaj

Nad C 356bee czy Atoll in 100se

Kilka lat temu wybierając wzmacniacze dla siebie te dwa były w kręgu moich zainteresowań. Ja z tych dwóch wybrałbym Atolla. C356bee odpadł u mnie w porównaniu z Music Hallem a35.2 . MH był równiejszy powiedziałbym bardziej "audiofilski" i do tego bardziej mi się podobał wizualnie. Potem zmieniłem go na IN100SE. Setka Atolla nie należy do najrówniejszych wzmacniaczy, ale może się podobać. Brzmienie nastawione na fun. Barwna średnica i dużo basu. Z odpowiednimi kolumnami można "stworzyć" dobre brzmienie. Szukać do niego kolumn z dość szybkim basem. 

Edytowane przez Silver_85

Niedawno były nowe C356BEE poniżej 2000zł , Atoll ponad 2x tyle i to już są pieniądze z którymi rośnie wybór.

Na trzeszczące potencjometry w NADach jest prosty sposób .

18 godzin temu, Nikimaj napisał:

Zawsze można wymienić Alpsa na coś innego. Choć trzaski w nowych wzmakach to raczej rzadkość.

Nie trzaski - szumy przy zmianie głośności . Wystarczy na wyłączonym wzmacniaczu kilkanaście razy szybko pokręcić gałką i minie na dłuższy czas.

Wymiana raczej odpada , To są nietypowe potencjometry z 8 doczepami

w naszym salonie często porównuje się 356 z iN100. Atoll gra z większą pompą. Oba wzmaki grają w tym kierunku, jednak Atoll bardziej. Na pierwszech kilka minut Atoll robi większe wrażenie. Dlatego zawsze powtarzam, słuchać nie 10-15 minut a godzinę conajmniej ;)

Edytowane przez Top Hi-Fi Poznań Woźna

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi