Skocz do zawartości
IGNORED

Trochę ciepełka do Hegla H100 - Odtwarzacz CD

KrzKra

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, KrzKra napisał:

Wybacz moją reakcję. No ok, jeszcze sieciówkę mogę wypożyczyć. Niby nie wierzę, ale co mi tam, lubię sprawdzać. Z PD-50 będzie już znaaacznie gorzej, ponieważ innej opcji jak kupno by posłuchać, to nie widzę.

Jest jeszcze gorzej . PD50 na tą chwilę nigdzie nie ma w kraju , wiem bo sam na niego ponownie poluję .

Wypożycz sobie tą sieciówkę . Do niczego sie nie zmuszaj , posłuchaj kilka dni ( jak jest demo , jak nowa minimum tydzień ) i oceń .

Trzymaj w listwie obydwie i sprawdź neonówką czy fazy są z tej samej strony .

Pytałem wcześniej czy Twoja listwa ma możliwość obracania w niej wtyczki kabla zasilającego sprzęt ( gniazdo schuko ) ?

16 minut temu, muda44 napisał:

Jest jeszcze gorzej . PD50 na tą chwilę nigdzie nie ma w kraju , wiem bo sam na niego ponownie poluję .

Wypożycz sobie tą sieciówkę . Do niczego sie nie zmuszaj , posłuchaj kilka dni ( jak jest demo , jak nowa minimum tydzień ) i oceń .

Trzymaj w listwie obydwie i sprawdź neonówką czy fazy są z tej samej strony .

Pytałem wcześniej czy Twoja listwa ma możliwość obracania w niej wtyczki kabla zasilającego sprzęt ( gniazdo schuko ) ?

Musiałem przeoczyć pytanie. Mam zwykłą listwę Acar z MediaExpert. Żeby  nie było, podłączałem też drogie listwy dla snobów, ale różnicy nie czułem. W ścianie mam postkomunistyczne YDYP 3x1,5 , ale prawdziwe miedziane, nie jakieś tam amelinium. Tak że tego... ?

Ja używam zwykłej Sonus Oliva bez filtra z kablem na stałe ale MUSI BYĆ SCHUKO.

Chodzi o możliwość odwracania wtyczki zasilającej w gniazdku . Przeważnie daje to zmianę równowagi tonalnej i czasem to wystarczy żeby lepiej nam grało .

9 minut temu, muda44 napisał:

Chodzi o możliwość odwracania wtyczki zasilającej w gniazdku . Przeważnie daje to zmianę równowagi tonalnej i czasem to wystarczy żeby lepiej nam grało .

Idzie gdzieś to pożyczyć? 

6 minut temu, KrzKra napisał:

Idzie gdzieś to pożyczyć? 

Nie wiem , miałem kiedyś tanie listwy , robiłem też coś ta z filtrami . Kupiłem tą i od wielu lat używam nie wnikając w to dalej .

36 minut temu, muda44 napisał:

Tylko pamietaj, bo bez tego Twoj hegel nic nie zagra!

Kolego Bartosz ,bozia oczka dała ? A gdzie napisałem że na sansui rozróżnisz rodzaj drewna z jakiego została zrobiona pałeczka ? Pisałem że posłuchać trzeba muzyki nz żywo ,żeby wiedzieć jaki jest wzorzec do którego dążymy, a gust inna sprawa.

12 godzin temu, bartek_k napisał:

Tylko pamietaj, bo bez tego Twoj hegel nic nie zagra!

Zagra ale możliwość odwracania fazy podawanej do urządzeń AUDIO to podstawa w dążeniu do jak najlepszego ( dopaswoania ) brzmienia .

Listwa tego typu nawet najzwyklejsza nie kosztuje dużo a odwrócenie wtyczki w niej może dać być albo nie być danego klocka dla nas .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.