Skocz do zawartości
IGNORED

doro

doro

Rekomendowane odpowiedzi

hej, chcialabym kupic gramofon+wzmacniacz+kolumny do ok 4tys (nowe). Nie znam sie nic a nic, czytam i nadal nie wiem wiec pytam moze ktos cos mi pomoze.

Salon to ok 30m2, slucham rock, blues, jazz, lubie glebokie doly dziewkowe. Nie jestem audiofilem, oczywiscie slysze jak cos zle brzmi, ale w sumie co to znaczy zle a dobrze, w sensie ze to bardzo subiektywne. Po prostu brzmi albo nie brzmi wiec ciezko powiedziec.

Mysle o Gramofon PIONEER PL-30 Czarny (bo automat i dobre opinie) i Amplituner PIONEER VSX-S520-B Czarny (bo nie wiem, wyglada dobrze? nawet nie wiem nawet jaka jest roznica mieczy wzmacniacz a amplituner- czytalam i czytalam zeby nie bylo). Ten Amplituner to chyba przekonuje ze mozna sie telefonem tez podlaczyc i ze radio etc. Nie ogladam telewizji wiec to by bylo tylko do muzyki.

A glosniki/kolumny to juz zupelnie nie wiem. Jakies kable tez pewnie trzeba..

Cokolwiek, ktokolwiek bardzo bede wdzieczna!

https://www.audiostereo.pl/topic/143709-doro/

Może wystarczą Ci Pylon Audio Pearl 25 i zwykłe kable 1,5 mm2 .

Budżet się domknie a skoro nie jesteś audiofil/ em, ką - niepotrzebne skreślić ? 

to powinno wystarczyć na długo. Lepiej byłoby coś aktywnego stereo, ale ciężko

o wybór w podobnym budżecie z kilkoma funkcjami, więc zależy, czy masz miejsce

choćby na Onkyo TX 8220 ( ale srebrny, bo kurzu nie widać ) - ma BT, radio i wejścia

cyfrowe, np. gdybyś się kiedyś nawróciła na TV ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

https://www.audiostereo.pl/topic/143709-doro/#findComment-4544326
W dniu 1.04.2019 o 17:28, doro napisał:

hej, chcialabym kupic gramofon+wzmacniacz+kolumny do ok 4tys (nowe). Nie znam sie nic a nic, czytam i nadal nie wiem wiec pytam moze ktos cos mi pomoze.

Za 4 tysiące to wzmacniacz/amplituner + kolumny. Na zakup gramofonu trzeba dołożyć.

Popatrzył bym w twoim przypadku na amplituner Onkyo TX-8250 lub Yamaha R-N602. Do tego proponuje kolumny Tannoy Mercury 7.4(barwa nie co jasna, twardsze dobrze kontrolowany bas) lub Melodika BL40 mk3(ciepłe brzmienie w miarę liniowe, dobrze zaznaczona podstawa basowa, plus bass reflex z przodu). 

Jako gramofon proponuje Pro-Ject Primary.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/143709-doro/#findComment-4545999

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.