Skocz do zawartości
IGNORED

Ile potrzebuję watów na kanał żeby to dźwignąć

Wooke

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Cena kolumn Lipinski L-707A to 49000,00 zł/para

Po rabacie 46500,00 zł/para

Proszę o podanie wykończenia jakie Pana interesuje wtedy ustalimy termin realizacji.

Jeśli chodzi o kolory, to dostępne są białe (mat i high gloss) oraz czarne (high gloss).

Aktualnie model L-707A został zastąpiony modelem L707S.

Poprawie jakości uległy:
- drivery

- obudowa
- lakier
- elementy zwrotnicy
- gąbki.

Mimo szeregu ulepszeń model ten jest dostępny w tej samej cenie co L-707A.

I właśnie uświadomiłem sobie jaki jestem biedny

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Lorka zostala do nich dopasowana impedancyjnie i sonicznie.

Tak, że sam widzisz, ze to trochę mezalians z pylonami. Mozesz teraz zrobic sobie Lorkę a za jakiś czas pomyslec o wymianie kolumn. Nowych nie musisz kupowac i nie musza byc to Lipinski.

To dość skomplikowany wzmacniacz. 15 lamp. Markow akurat robi na tanich lampach ale mozna je wymienić. Jestes z Wawy? Bo Markow mieszka w wawie.

Panowie, techniczne uwarunkowania moga być trochę niezrozumiałe dla " nowych ". Rowniez dla mnie, bo ja slucham nie konstruuję. Wiem tyle zeby nie nabijac mnie w butelkę;). 

Osobiscie polecam lampy i staram się tak pokierowac zeby nowi się nie saprzyli.

Gość

(Konto usunięte)

Ja też myślę o lampie ale to czarna magia, tranzystor jest o wiele prostszy w dobraniu do kolumn, w tych lampach to taki mętlik  że głowa mała!!! Co myślicie o tym wzmacniaczu? https://m.olx.pl/oferta/wzmacniacz-lampowy-bewitch-el34-nie-cayin-yaqin-CID99-IDzncLZ.html

gdzie podziały się te wszystkie brakujące decyBelle niskoskutecznych kolumn?

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

Podane 140 W tych kolumn oznacza ni mniej, nie wiecej = ze tyle mocy moga byc obciązone. 

Oczywiste jakas lampa 10-20W napedzi te kolumny, ale pewnie głownie srednica, a basy słabo

czyli taki plumkacz

Wg mojego doswiadczenia, HIFI wzmak - tranzystorowy musi miec powinien 50 W , a lepiej gdy 80W ,

przyda sie kontur , aby prawidłowo ladnie poradzic sobie z odtworzeniem calego pasma, szczególnie basów,

PRZY LEKKIM ODKRECENIU POTA , A NIE PAŁOWANIU

tyle

• Moderatorzy
W dniu 10.04.2019 o 19:34, Grutka napisał:

Ja też myślę o lampie ale to czarna magia, tranzystor jest o wiele prostszy w dobraniu do kolumn, w tych lampach to taki mętlik  że głowa mała!!! Co myślicie o tym wzmacniaczu? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli szukasz chinczyka na lampie el34 to w takiej cenie można kupić nowy i z gwarancją...

Bewitcha tego nie słyszałem, można by go Ci polecić jeśli umiesz lutować bo wiele z bewitchow wymagało poprawek... 

Ukryta Zawartość

-----------------

Gość

(Konto usunięte)

Absolutnie na lampach się nie znam w ogóle, jest trochę tych lamp używanych , a opis tego akurat wydawał mi sie wiarygodny,bo wudac że facet sporo chyba dobrych drogich lamp włożył

9 godzin temu, plastik1989 napisał:
W dniu 10.04.2019 o 19:34, Grutka napisał:

Ja też myślę o lampie ale to czarna magia, tranzystor jest o wiele prostszy w dobraniu do kolumn, w tych lampach to taki mętlik  że głowa mała!!! Co myślicie o tym wzmacniaczu? 

Ukryta Zawartość

Jeśli szukasz chinczyka na lampie el34 to w takiej cenie można kupić nowy i z gwarancją...

Bewitcha tego nie słyszałem, można by go Ci polecić jeśli umiesz lutować bo wiele z bewitchow wymagało poprawek... 

Ten z powyższego linku już jest po lekkim tuningu.

Grutka, lampy nie ma się co bać, nie biją i nie gryzą, jak już spróbujesz to ciężko będzie wrócić do tranzystora.

Spróbować zawsze możesz, popytaj w sklepach o wersje testowe.

sorry za OT.

Ukryta Zawartość

A to drugie to co jest?

Napewno ladniejszy. Chociaż kiedyś mowie do zony, ze muszę czegoś się pozbyć( mam duzo sprzetu) a ona do mnie, ze tylko nie Lorelei. Eeeeaaayyyhhhm, ale czemu? Przecież ona jest brzydka, mowię, a ona do mnie, ale ona przynajmniej jest jakaś, klimatyczna, a wszystkie te twoje sprzety są takie same i tak samo wygladają. Trochę mnie zaskoczyła.

No i nie napisałeś na jakich lampach mialaby być Lorka. A to wazne.

Z tego co wiem to się ustala osobiście już u Andrzeja po dokonaniu jakiś tam odsłuchów więc skąd ja wiem Na jakich ona będzie lampa może na ruskich nosach el34c a może na innych ja nigdy w życiu nie miałem lampy i nigdy w życiu nie miałem wzmacniacza tranzystorowego
Ja w życiu posiadałem tylko 3 komplety głośnik
Jakieś monitory komputerowe Konga Волга
Skromny zestaw 5-1 Creative
A teraz Mam głośników GigaWorks T40
więc co ja mogę wiedzieć

7 godzin temu, audiowit napisał:

A to drugie to co jest?

Mastersound BoX

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Research VS110 valve power amp, with new set of 6550 valves

Ukryta Zawartość

10k hmmm

Ukryta Zawartość

drobny szczegół który nie wpływa na odsłuch muzyki

to jest tylko 23 gr za pół godziny i do tego jeszcze nie będziesz się denerwował że coś gra nie tak znam droższe hobby uważam że jak się wyda na prąd 5 zł tygodniowo to korona z głowy nikomu nie SPAdnie

Jak się kupuje Ferrari to się nie patrzę na spalanie

...to na pewno, ale na kieszeń z pewnością. Taki wzmacniacz nie zagrzewa długo miejsca i zostaje sprzedany. Do "usłyszenia" lampy nie potrzeba takich estradowych mocy.

Ukryta Zawartość

No i proszę bardzo o połowę mniejszy pobór mocy

Ukryta Zawartość

No ale nie rozumiem w czym kłopot rozglądałem się za jednym który ma 35 wat na k w czystej klasie a to chyba niezły

To może byś trochę wyjaśnił nauczył bo nie wiem Którędy jest droga i nie mam pojęcia jak robić żeby było dobrze

17 godzin temu, Wooke napisał:

No ale nie rozumiem w czym kłopot rozglądałem się za jednym który ma 35 wat na k w czystej klasie a to chyba niezły

A jak duży pokój? do 30m wystarczy 10-15W

15.5m2

Podwójny zapas mocy to piękna sprawa

Lampa 9W 55% volume na kolumnach 87-91.5dB zależnie komu wierzyć ?  pomiar z 1m pomiędzy kolumnami , pomieszczenie ~18m^2

Nigdy tak głośno nie słucham , zazwyczaj peak-i 75dB to już na tyle głośno iż odbicia fal potrafią zakłócić odbiór , także ...

btw. lampa pobiera stałe 200W , miesięcznie ~10zł więcej na prąd względem tranzystora przy normalnym czasie słuchania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.