Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Do broni!!! Do krwi racji swej bronic bede!!! :):)

Bo moje 25tki są bardziej tempojsze niż twoje 6tki audiofizywsze :)

Bo moje 25tki są bardziej tempowsze niż twoje 6tki audiofizywsze! :)

Bo moje 25tki są bardziej tempowsze niż twoje 6tki audiofizywsze! :)

Witam Panowie

Co możecie powiedzieć o Audio Physic Avanti I mkII,stara szkoła ...czy godna uwagi?

Dzięki za jakąkolwiek podpowiedź .

Mgle tylko powiedzieć ze Avanti V rewelacja...

Ciekawe jak te podstawy zagrają ... :-))

Ponoć najlepiej grają "stendy" z bardzo gęstego/zwartego włoskiego marmuru wydobywanego w rejonach o 30 stopniowym pochyleniu zbocza od strony wschodniej ..

.... A kamieniarz powinien stendy obrabiać lewą reką .... A kontury najlepiej słychać gdy kamieniarz 7 córkę wydał za kominiarza pod warunkiem jednak że była ruda

Bo inaczej to bass będzie suchy a średnica zbyt wycofana

Pozdrawiam

I życzę wszystkim forumowiczom STOSUNKOWO udanego weekendu a nie tylko piątkowego Valentego

Hough ;-)))

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Ciekawe jak te podstawy zagrają ... :-))

Ponoć najlepiej grają "stendy" z bardzo gęstego/zwartego włoskiego marmuru wydobywanego w rejonach o 30 stopniowym pochyleniu zbocza od strony wschodniej ..

.... A kamieniarz powinien stendy obrabiać lewą reką .... A kontury najlepiej słychać gdy kamieniarz 7 córkę wydał za kominiarza pod warunkiem jednak że była ruda

Bo inaczej to bass będzie suchy a średnica zbyt wycofana

Pozdrawiam

I życzę wszystkim forumowiczom STOSUNKOWO udanego weekendu a nie tylko piątkowego Valentego

Hough ;-)))

hehehe dobre....:) definicja "voodoo audio" w wielkim skrócie:)

Darius4you te stendy będą stały pod Tempo 6 Cherry coś mi je ostatnio sprzedał ... - nota bene

Stoją sobie w kartonach i czekają aż je zaprosze do salonu domu który niebawem zaczne remontować. (Wiec pewnie koło wakacji)

Póki co muszę familie gdzieś eksmitować na weekend by w spokoju w końcu je odsłuchać ..

Pozdrowienia

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Darius4you te stendy będą stały pod Tempo 6 Cherry coś mi je ostatnio sprzedał ... - nota bene

Stoją sobie w kartonach i czekają aż je zaprosze do salonu domu który niebawem zaczne remontować. (Wiec pewnie koło wakacji)

Póki co muszę familie gdzieś eksmitować na weekend by w spokoju w końcu je odsłuchać ..

Pozdrowienia

:) niech służą jak najdłużej!

O widzę że dobrze trafiłem, Panowie do rzeczy szukam wzmaka z możliwością pre-out żeby podłączyć razem z KD do Physic Scorpio

ważne dla mnie neutralność żadnego uwidaczniania basu i sypania piachem po oczach coś bardzo naturalnego co mnie nie wymęczy a poprawi humor...

wzmak używka lub nowy myślę ze do 5-7 tys PLN ale pomyśle nad droższym jesli bedzie tego wymagało jakosc jaką chce uzyskać .. Pozdr i dzieki z gory za podpowiedzi...

O widzę że dobrze trafiłem, Panowie do rzeczy szukam wzmaka z możliwością pre-out żeby podłączyć razem z KD do Physic Scorpio

ważne dla mnie neutralność żadnego uwidaczniania basu i sypania piachem po oczach coś bardzo naturalnego co mnie nie wymęczy a poprawi humor...

wzmak używka lub nowy myślę ze do 5-7 tys PLN ale pomyśle nad droższym jesli bedzie tego wymagało jakosc jaką chce uzyskać .. Pozdr i dzieki z gory za podpowiedzi...

bierz mojego musical fidelity A308 lepiej nie kupić a ma możliwość wejścia i sterowania w kinie poprzez pre out do stereo będziesz miał moc z A308 a do całej reszty amp do kina.

miałem A308 podpiety najpierw do tempo 6 a potem do scorpio, scorpio 2 i 25 i było bardzo fajnie. ogólnie wzmacniacz bardzo wydajny prądowo. z ładną głębią taki jak chcesz. bardzo lubiłem łączyć AP z musical fidleity. dużo osób ma podobną opinie. jak by co pisz na priv

Witam w klubie AP.

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Avanti I ( mkII ) .

Mam z nimi mały problem.

Grały z T+A Power Plant ( świetny wzmacniacz moim zdaniem ) i DAC na TDA1543 i E88CC .

Teraz grają z Krell S300i oraz DAC Audio Gd 10ES2 .

Mnóstwo przestrzeni i realizmu. Świetne wybrzmienia , naturalność wokali i instrumentów.

Jest tylko jedno 'ale' ( z tego powodu też chcę je sprzedać i rozejrzeć się może za mniejszymi AP ) - bas.

Przy jazzie , muzyce akustycznej , poważnej - jest on fizjologiczny..naturalny..nigdy za długi, nie ciągnie się.

Słucham jednak również sporo elektroniki ( Depeche Mode, Pink Floyd, Jean Michel Jarre , Mike Oldfield , Massive Attack ) i rocka ( od the Cure , Anathema , Metallica itd ) i tutaj jest słabiej - brakuje wypełnienia na basie. Półśrodkiem jest subwoofer ( DYI - obudowa zamknięta i solidna końcówka mocy ) - ale nie jest to rozwiązanie po mojemu. Moje pomieszczenie ok 20m^2 - dobrze zaadaptowane akustycznie ( pułapki basowe, panele tłumiące z PT80 i dyfuzory schroedera 1D oraz 2D ) - kolumny na dłuższej ścianie.

Może Ktoś się spotkał z problemem ?

Jakieś sugestie ?

Marcin

miałem A308 podpiety najpierw do tempo 6 a potem do scorpio, scorpio 2 i 25 i było bardzo fajnie. ogólnie wzmacniacz bardzo wydajny prądowo. z ładną głębią taki jak chcesz. bardzo lubiłem łączyć AP z musical fidleity. dużo osób ma podobną opinie

podeslij jakies linki gdzie wypowiadają sie o MF razem z AP

podeslij jakies linki gdzie wypowiadają sie o MF razem z AP

wyszukiwarka i poszedł...!:) nie zrzucaj na mnie tego co sam powinieneś zrobić....ot filozofia:) będziesz miał więcej przyjemności z tego że czegoś sam się dowiedziałeś, a przy okazji wyciągniesz z tego najlepsze wnioski odpowiadające twoim preferencjom i potrzebom. Ja swoje zdanie wypowiedziałem Tobie w prywatnej wiadomości. reszta w Twoich rękach.

Edytowane przez darius4you

Z ciekawości czy w klubie ktoś słuchał Physic-i z Harman Kardon HK 990 i jak to zagrało???

ps. Darius.... nie denerwuj się.... już to zrobiłem myślałem ze masz coś innego:)))

Edytowane przez onkyo717
  • 2 tygodnie później...

Witam klubowiczów :)

Czy ktoś z was słyszał połączenie AP Sitara + Hegel H100 ??

Zastanawiam się nad tymi kolumnami, ma to zagrać w 14m2, niestety tylko i wyłącznie na dłuższej ścianie...

chce ktos kupic Tempo25 ebony plus hi end nozki stan jak nowe. oryginalne pudełka

Zmieniasz na szostki :):):):):) ?? Czy kompletnie zdradzasz AP i idziesz do innej firmy?

Witam,

Mam takie pytanie, co się może lepiej sprawdzić z (roksanem caspianem) i co daje relatywnie lepszy dźwięk, Sitary czy classic-e 10-tki??

Zdecydowany juz bylem raczej na sitary ale coraz bardziej sie zastanawiam nad tymi classic-ami, poza tym wyglądają obłędnie, brał bym w błękitnym szkle ;)

Największy problem to niemożność zapewnienia kolumna odpowiednich odległości od ścian, max tak żeby nie przeszkadzały w poruszaniu sie sensownie po pomieszczeniu to jakieś 30 cm. stad tez boje sie dudnienia basu, no a classic 10 maja obudowę zamknięta, powinno być chyba lepiej?

Pozdrawiam.

szostki wlasnie zamienilem na 25tki a teraz zdradzam AP! z Harbethem SHL5

Zdrajca! :)

Opowiedz cos na temat nowych skrzynek. Ze srednica na pewno bedzie lepiej, naturalniej, Herbethy to taki punkt odniesienia jesli o naturalnosc srednicy chodzi. Basu na pewno bedzie znacznie mniej, a jak Twoje sumaryczne wrazenia? Jest orgazm?

i co daje relatywnie lepszy dźwięk, Sitary czy classic-e 10-tki??

Niestety, ale sam musisz zdecydowac. Sitary maja bardziej przejrzyste brzmienie jak dla mnie, a nowe AP ida w kierunku brzmienia cieplejszego. To nie tyle kwestia lepsze-gorsze ale rodzaj estetyki i gustu, czyli indywidualnych spraw. Nie wydajesz 10 zlotych, tylko pare tysiecy, laski nikt nie zrobi jesli pozycza Ci kolumny do domu i decyzje podejmiesz w oparciu o odsluchy. Inaczej sie nie da, wrozenie w fusow nie ma sensu, a porady wujkow dobra rada moga odbiegac od Twoich oczekiwan.

Witam w klubie AP.

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Avanti I ( mkII ) .

Mam z nimi mały problem.

Grały z T+A Power Plant ( świetny wzmacniacz moim zdaniem ) i DAC na TDA1543 i E88CC .

Teraz grają z Krell S300i oraz DAC Audio Gd 10ES2 .

Mnóstwo przestrzeni i realizmu. Świetne wybrzmienia , naturalność wokali i instrumentów.

Jest tylko jedno 'ale' ( z tego powodu też chcę je sprzedać i rozejrzeć się może za mniejszymi AP ) - bas.

Przy jazzie , muzyce akustycznej , poważnej - jest on fizjologiczny..naturalny..nigdy za długi, nie ciągnie się.

Słucham jednak również sporo elektroniki ( Depeche Mode, Pink Floyd, Jean Michel Jarre , Mike Oldfield , Massive Attack ) i rocka ( od the Cure , Anathema , Metallica itd ) i tutaj jest słabiej - brakuje wypełnienia na basie. Półśrodkiem jest subwoofer ( DYI - obudowa zamknięta i solidna końcówka mocy ) - ale nie jest to rozwiązanie po mojemu. Moje pomieszczenie ok 20m^2 - dobrze zaadaptowane akustycznie ( pułapki basowe, panele tłumiące z PT80 i dyfuzory schroedera 1D oraz 2D ) - kolumny na dłuższej ścianie.

Może Ktoś się spotkał z problemem ?

Jakieś sugestie ?

Marcin

Miałem podobny problem, tyle że w konfiguracji S300i z AP Virgo V.

Sprzedałem Krella

Słuchając rozumu....

ten wzmak bardzo specyficznie zachowuje się w kwestii mikrodynamiki

po cichu gra jakby mu się nie chciało, nie potrafi zaskoczyć, jest troszkę beznamiętnie i to wpływa na odczucia o których pisze kolega Different - notabene zbieżne z moimi

natomiast jak go się rozkręci to potrafi sporo... i trudno go "zatkać"

tyle tylko że dom (czy też mieszkanie) to nie sala koncertowa... no niestety taka prawda

Słuchając rozumu....

Słuchałem też tych Avanti na T+A Power Plant - było podobnie ( zmieniłem T+A na Krell ).

Jeśli nie Krell co byście polecili ( przestrzennie i muzykalnie z dobrą kontrolą basu ) ? Posiadam DAC z pre - może końcówka odpowiednia ?

wiecie może czy ktoś ma do sprzedania Virgo III ???

W Polsce chyba ciężko będzie dostać używki, warto jednak popatrzeć na Audio Markt:

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=6102601184&

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=5545812641&

Tu nawet Virgo V są tańsze, 2550 euro wydaje się dobrą ceną za zadbane paczki.

Miejscowość Löhne, wiec 160 km ode mnie, mógłbym nawet te paczki odebrać, co 2 tygodnie jestem w PL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.