Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

nie moge z bardzo brać udziału w dyskusji bo od lat związałem się z moimi ukochanymi dynaudio. słyszałem tylko tempo 6 i yara II czy jakoś tak. yara II to jak dla mnie porażka totalna. dźwięk tak skrzył jak mróz w lutowy poranek (kiedyś), w przypadku tempo 6 poprawiło się ale dalej dźwięk był jak dla mnie za ostry. to tylko moja subiektywna ocena. nikogo nie obrażając. może to wina wzmaka a moze kabli. nie wiem. a nowe audio physic classic(?) to już zupełnie porażka. widać, że założyciel poszedł na emeryturę. to tak mniej więcej jak z sonus faber po śmierci pana Sebrlina. ale to tylko moja subiektywna ocena. nie wiem jak grają wyższe modele typu scorpio, virgo...

ma kto monitory physica? jak to gra i co mogłby polecić do małego pokoiku?

Witam kumpel zakupił Audio Physic tempo 6 po odsłuchu , bardzo mu się spodobały .

Szukam dla niego tranzystora grającego przyjemnie w okolicy 5 k , który potraktuje łaskawie także gorsze realizacje . Na wzmacniacz killer który wydobędzie z tych kolumn więcej ale zabije złe realizacje jeszcze nie czas :)

Po przeczytaniu wątku wychodzi że potrzeba czegoś po ciepłej stronie mocy , wyłaniają się następujące typy :

Roksan Caspian

Naim XS 2

Creek Destiny

Audia Flight Three

Ktoś ma jeszcze jakieś sprawdzone propozycje ?

Pozdrawiam

Jacek

Edytowane przez jacm
Gość aqs

(Konto usunięte)

Roksan Caspian

Naim XS 2

Creek Destiny

Audia Flight Three

z wymienionych, ja bym brał Caspiana m2

Vincent 226mk2,237, xindak pam, atoll 100 stara wersja,

miałem Atolla AM100se słabiutki był straszliwie, brak mikro dynamiki

Edytowane przez aqs
Gość aqs

(Konto usunięte)

ja polecilem IN100 stara wersja AM100 I IN100 graja inaczej

nie słuchałem starej

am100se nie gra ostro jest muzykalny ale nie daje rady prawidłowo wysterować kolumn o skuteczności 87 dB

gral pelniej I barwniej od Krella.

do Krella to nie ma co porównywać, to nie ta liga

Nie zgodzę się co do oceny s300i. To jest inne granie niż starsze integry tej firmy, ale moim zdaniem samo brzmienie może się podobać ze specyficznymi kolumnami. Wolę ciepło s300i niż chłód Kav300i. Na minus na pewno dla s300i jakość wykonania.

Nie zgodzę się co do oceny s300i. To jest inne granie niż starsze integry tej firmy, ale moim zdaniem samo brzmienie może się podobać ze specyficznymi kolumnami.

Jestem tego samego zdania.

może się podobać ze specyficznymi kolumnami.

może się podobać z chłodnymi i naturalnymi kolumnami.

Też miałem go w zamyśle :)

Panowie o Caspiana się nie boję że wystęruje je na dole a proszę o info z odsłuchów czy jakiś z wzmaków wyżej wymienionych jednak nie do końca wysterował niskie pasmo .

Edytowane przez jacm

Aqs atoll nie ta liga do krella pod wzgledem czego marketingu? Mialem oba wzmacniacze ktell bardziej detaliczny jasniejszy lepsza precyzja i bas trzymany za ryj, in100 lepsza barwa, wokale wiekszy bas cieplejszy i zero problemow z wystreowaniem kolumn, szybkosc podobna, dynamika nieco lepsza w krellu. Dla mnie i moich znajomych ten krell jest przereklamowany.A s300i gra inaczej wcale nie gorzej. Na szczescie sa ludzie co sluchali obu a nie powtarzaja po kims conprzeczytali bo cos maja.Inne ligi to nie w audio tu ma byc syneegia i spokojnie atoll moze sie w systemie lepiej zaprezentowac od starego krella.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Aqs atoll nie ta liga do krella pod wzgledem czego marketingu? Mialem oba wzmacniacze ktell bardziej detaliczny jasniejszy lepsza precyzja i bas trzymany za ryj, in100 lepsza barwa, wokale wiekszy bas cieplejszy i zero problemow z wystreowaniem kolumn, szybkosc podobna, dynamika nieco lepsza w krellu. Dla mnie i moich znajomych ten krell jest przereklamowany.A s300i gra inaczej wcale nie gorzej. Na szczescie sa ludzie co sluchali obu a nie powtarzaja po kims conprzeczytali bo cos maja.Inne ligi to nie w audio tu ma byc syneegia i spokojnie atoll moze sie w systemie lepiej zaprezentowac od starego krella.

To twoje zdanie

Ja mam całkowicie odmienne, od AM100se dużo lepszy jest Rotel ra980, nie mówię tu o barwie, bo to rzecz gustu

zakończmy ten wątek, bo piszemy w klubie Audio Physic

Po przeczytaniu wątku wychodzi że potrzeba czegoś po ciepłej stronie mocy , wyłaniają się następujące typy :

Roksan Caspian

Naim XS 2

Creek Destiny

Audia Flight Three

Dobrze celujesz. Ja byłem nastawiony na zakup Creek-a Destiny 1 lub 2 ale jakoś nie mogłem ich znaleźć na rynku wtórnym. Później typ padł na Audio-Gd model Precision 2. Już miałem go kupić ale stan magazynowy dystrybutora i producenta świecił pustkami. Ostatecznie spontanicznie kupiłem używkę Hegla H80 i jestem ogromnie zadowolony. Dokupiłem srebro (kabel cyfrowy od źródła do wzmaka) i dopiero teraz doceniam potencjał drzemiący w tych kolumnach:-)

Dobrze celujesz. Ja byłem nastawiony na zakup Creek-a Destiny 1 lub 2 ale jakoś nie mogłem ich znaleźć na rynku wtórnym. Później typ padł na Audio-Gd model Precision 2. Już miałem go kupić ale stan magazynowy dystrybutora i producenta świecił pustkami. Ostatecznie spontanicznie kupiłem używkę Hegla H80 i jestem ogromnie zadowolony. Dokupiłem srebro (kabel cyfrowy od źródła do wzmaka) i dopiero teraz doceniam potencjał drzemiący w tych kolumnach:-)

Dzięki za wpis właśnie stoi u kumpla teraz mój Hegel H 300 ponoć 80 bliżej charakterem do niego niż do 100 czy 200 . Posłucha i jak się spodoba to kupi albo H 80 albo H 300 .

Roksan Caspian

Naim XS 2

Creek Destiny

Audia Flight Three

mimo że opiniach sprzętu na audiostereo Tempo 6 odradzają zestawiać z Naimem to proponuje zajrzeć na forum Naima ....

Znajdziesz kilka osób które Tempo 6 łączą z wcale nie mocnym wzmakiem bo Xs ... I nie narzekają na brak mocy.

Ja z prawie 200 watt na kanał Arcama A 38 pszesiadłem sie na 100 w Naima xs2 i był to rewelacyjny skok ;-))

Xs2 nie jest tak przestrzenny jak T6 ale osobiście to mi wystarcza. Za to kontrola, średnie, rytm i bas który wreszcie czuje na klacie a nie jest jak z suba = sama przyjemność

Polecam wypróbować - to moze być To

Poza tym Naim brzmi troszke jak lampa a funkcjonalnie od niej lepszy

Z Supernaitem powinno być jeszcze lepiej tyle że to już jakieś 6500 pln

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Co do ostrości na górze słuchałem Naima z bratem . Dla mnie było już za dużo góry on dał mu jeszcze szansę w 3 utworach , po czym oznajmił ....... za mało góry zmieniamy wzmak . Góra nie straszna właścicielowi Tempo , chce jej w lekkim nadmiarze a właściwie matka natura , z wiekiem ucho już gorzej słyszy wysokie i niskie częstotliwości . Potwierdzam Naim gra bardzo rytmicznie to go wyróżnia od większości wzmaków dostępnych na rynku ma bardzo fajny bas . Cena jest akceptowalna ,

Niestety nie ma u kogo ale miałem okazję słuchać Krella i rozwalił mnie dynamiką i barwą i jak czytam że to suchy wzmacniacz to potwierdza albo złą konfigurację a również to że ludzie różnie słyszą te same rzeczy każdy ma inne oczekiwania .

Gość aqs

(Konto usunięte)

Zgadzam się

Jak ktoś mówi że KAV300i jest słuchy to ja po prostu nie rozumie, a jak słyszę że s300i jest tak samo dobry jak KAV300i to tym bardziej nie rozumie

Jak budżet pozwoli to dorzućcie do odsłuchu KAV500i, z dostępnością może być niestety gorzej niż z KAV300i

KAV 300i na pewno nie jest suchy, wiem bo mam. Jednak w przeciwieństwie do większości uważam, że s300i nie jest gorszy, a inny. To całkiem różne brzmienia. Miałem oba te wzmacniacze w tym samym systemie i pokoju. Jestem zdania, że jeżeli komuś bardzo pasuje KAV300i to na s300i będzie psioczył, i odwrotnie.

Kolega piszcz4 dobrze pisze. Też jestem daleki od kategorycznego pozycjonowania danego urządzenia ( szczególnie że jesteśmy już daleko poza klasą budżetową ). S300i może się podobać i w moim systemie też w swoim czasie dawał wiele radości z odsłuchu. Kav300i dobrze spasowany gra zjawiskowo i to może się podobać - zależy od kolumn, źródła, okablowania..

U mnie nie gral i wg mnie jest analityczny suchawy.Znowu nie tak ze calkowicie ale sa tansze wzmacniacze o ladniejszej barwie.Do ciemnych kolumn, chyba faktycznie mamy inne postrzeganie dzwieku.

U mnie nie gral i wg mnie jest analityczny suchawy.Znowu nie tak ze calkowicie ale sa tansze wzmacniacze o ladniejszej barwie.Do ciemnych kolumn, chyba faktycznie mamy inne postrzeganie dzwieku.

Może po prostu oprócz naturalnego KAV 300i miałeś wpięty w system jakiś inny "suchy" element i oba razem dał u Ciebie taki efekt. Pozdro!

A ja do AP będę polecał mocną lampę, choć wiadomo, że z dobrym tranzystorem też będzie okay. Generalnie jednak, to właśnie z lampą znalazłem zadowolenie.

Lampa jest ok ale kolega dopiero zaczyna zabawę więc ma jeszcze czas na poważniejsze zabawy . osobiście uważam że lampa jest super tyle że do wysoko efektywnych kolumn do tradycyjnych dobra lampa która ma tylko zalety a nie ma lampowych wad i jest uniwersalna zagra każdy rodzaj muzyki kosztuje masakrycznie drogo .Jak dotychczas Lampy które słyszałem spełniały te warunki kosztowały powyżej 30 000 zł .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.