Skocz do zawartości
IGNORED

Rozwój duchowy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Zastanawiałem się nad znaczeniem pracy w życiu

Jedną z najtrudniejszych rzeczy do zrobienia, jest wytrzymać samego siebie przez kilka minut.

Praca, to doskonały rozpraszacz uwagi.

….be still and know….

22 minuty temu, Seth_A_Rider napisał:

wytrzymać samego siebie przez kilka minut

Praktycznie całe dorosłe życie prywatne i zawodowe spędzałem przeważnie sam. Po 25 latach dopiero czuję się full komfortowo w swoim towarzystwie na tyle że nie potrzebuje innych do życia.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

30 minut temu, jakub102 napisał:

Praktycznie całe dorosłe życie prywatne i zawodowe spędzałem przeważnie sam. Po 25 latach dopiero czuję się full komfortowo w swoim towarzystwie na tyle że nie potrzebuje innych do życia.

Piszac wytrzymać siebie, mam na myśli specyficzny stan istnienia. Obserwatora tkwiącego w zupełnej bezczynności. Nie roztargnionego zewnętrznymi bodźcami ani pozornie własnymi pętlami emocjonalno mentalnymi. 

Mustard seed.

Edytowane przez Seth_A_Rider

….be still and know….

Natomiast to, jest najlepsza scena filmowa.

Było powiedziane, nie zjedzcie z tego drzewa, bo na pewno umrzecie, a dużo później, że kto za życia nie umrze i narodzi się ponownie ten grę przegra.

….be still and know….

5 godzin temu, jakub102 napisał:

Latarnik?

25 lat, chwilę ci to zeszło.

Nie dałeś rady w 20 lat?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

12 godzin temu, Seth_A_Rider napisał:

Było powiedziane, nie zjedzcie z tego drzewa, bo na pewno umrzecie, a dużo później, że kto za życia nie umrze i narodzi się ponownie ten grę przegra.

A gdzie to drugie było powiedziane?

1 godzinę temu, Seth_A_Rider napisał:

Jan 3 w rozmowie z Nikodemem.

Prawie. Gra to lekkie słowo, bardziej chwytliwe, filmowe. Duża pasja wchodzi w "grę".

Qânâ' (קָנָא, Strong's #7065), “ - to be zealous (not jealous). This verb, derived from the noun qin’ah, occurs 34 times in the Old Testament.

Gorliwy, żarliwy, zapalony w swojej pasji (prawidłowo)

Nie "zapalczywy", nie "zawistny", nie "mściciel", nie "zazdrosny" (jak przetłumaczono w większości polskich przekładów).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomekL3

obraz.png.8f4bd2cc473e3594329fc8f57c85e61a.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bez komentarza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.