Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw audio do mieszkania.

iEDRAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pewnie takich tematów było wiele i wciąż przeszukuje forum ale chciałem też zapytać was o takowy zestaw w oparciu o najnowsze trendy, nowe generacje sprzętu i ceny na dzień dzisiejszy. 

Kim jestem ? Przecietnym "kowalskim", który lubi słuchać muzyki i muzyka jest obecna w jego życiu praktycznie cały czas ( czas wolny, treningi, nauka, praca).

z przenośnego sprzętu mam FiiO X1 I oraz Taczke 4gen i słuchawki AKG K420. 

Teraz zastanawiam się nad dobrym zestawem domowym. Kiedyś u znajomego miałem okazje posłuchać muzyki na Yamaha e410 i byłem zachwycony.

Wiem, ze Yamaha to solidna firma jeżeli chodzi o domowy sprzęt audio ale może w moim budżecie znajdzie się coś sensowniejszego. 

Budżet: Tak naprawdę mogę wydać 1000-2500zł w zależności od tego czy będzie warto. Jezeli mogę kupić zestaw za 1000zł i nie słyszeć różnicy odsłuchując w zestawach za 2000 to wybór jest oczywisty. 

Do tej pory udało mi się znaleść

Yamaha e810 z głośnikami NX800  cena :800zł 

Yamaha r840 350zł i do tego ewentualnie jakieś głosniki. 

Prosiłbym was o radę nad jakim sprzętem się zastanowić oraz jakie głośniki polecacie do 1000zł. Mogą być używane. 

Jeżeli macie jakieś sugestie to teżnapiszcie.

Pozdrawiam, iEDRAS

https://www.audiostereo.pl/topic/145269-zestaw-audio-do-mieszkania/

witaj,

jeśli funkcje sieciowe nie są Ci niezbędne (zawsze można dokupić chociażby Yamahę WXAD-10 i podłączyć do wzmaka E410) kupiłbym używaną elektronikę E410 i podmienił kolumny na coś lepszego niż te od Yamahy. Mamy w ofercie kolumny Indiana Line, które już o niebo lepiej będą grały od tych fabrycznych, ale jest też Elac, Bower&Wilkins. Warto wpaść na odsłuch już z elektroniką i posłuchać kilku konfiguracji.

Zapraszam ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Rozumiem, czyli taka yamaha e810 z kolumnami nx800 za te 700bedziebokej i najwyżej jak wzrosbie apetyt to pokusze się o jakieś kolumny. 

Wspominam o e810 bo mam okazję je nabyć A za 700zl ciężko trafić e410 w okolicy Warszawy. 

No chyba że od razu całować w jakiś wzmacniacz do 500-800zl i kolumny do 1000zl 

Co myślicie? 

54 minuty temu, iEDRAS napisał:

Wspominam o e810 bo mam okazję je nabyć

minusemmodelu 810 jest odtwarzacz dvd, który działa wolniej od CD, gra gorzej i jest dużo bardziej awaryjny i szybciej się zużywa laser. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W takim razie co polecacie? 

Wydaje mi się że e410 też bym sobie odpuscil. 

Co uzywanegobw wyżej wymienionych kwotach mi polecacie? 

Pomieszczenia małe, 10-15m2

W odsłuchu stawiam ja jakość, ma zachwycać A nie ja raz się dudniącym basem. Lubię gdy czuć przestrzeń. To tak jak mówi Hajto : " najważniejsze są te detale"  ?

4 godziny temu, Misio38 napisał:

Bierz 410 jak w dobrym stanie jest i nie kombinuj.

zgadzam się, w razie czego jak apetyt urośnie, to ktoś odkupi bez problemu ?

www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.