Skocz do zawartości
IGNORED

Pytania do posiadaczy NADa C368

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie ten wzmak, ale w dostępnych opisach nie wszystko jest dla mnie jasne, więc chciałbym wiedzieć:

• czy po włączeniu ustawia sobie jakąś predefiniowaną głośność, czy ostatnią ustawioną, i czy można to zmienić w ustawieniach? Szczerze za to nienawidzę producentów wzmacniaczy, z tego powodu oddałem kiedyś Cyrusa One, którego wzmocnienie jest pokazywane bardzo nieprecyzyjnie wianuszkiem pretensjonalnych diodek, potencjometr ma sporą bezwładność i "rozmach", a po włączeniu trzeba męcząco celować znów we właściwy poziom. Tak samo w Heglach, jest to dodatkowa i dość czasochłonna czynność na starcie, choć absurdalnie drogim pilotem od wyższych modeli da się to zmienić (chyba w H90 przynajmniej). Jakoś przez całe pokolenia potencjometrów "ostatnie ustawienie" nikomu nie wadziło, a jak chcę spalić kolumny lub skłonić sąsiadów do wezwania policji przypadkowym rykiem to moja sprawa ?

• czy w sieci widać go jako "renderer" we wszystkich aplikacjach takich jak BubbleUPNP czy moja ulubiona (bo mniej fikuśna od w/w) Hi-Fi Cast?

• czy BluOS pokazując zawartość dysków sieciowych, NAS lub USB pozwala przeglądać foldery, czy tylko indeksuje albumy po tagach (też tego nienawidzę, bo często tagi są źle wpisane, lub w ogóle ich nie ma i wtedy jest mega bałagan)

• sprawdzał ktoś pobór mocy na "stand-by"?

• jak to jest z jego stereofonią, bo recenzje są tu sprzeczne - jedne chwalą ją za precyzję i trójwymiarową holografię, inne mówią że dźwięk jest skupiony między kolumnami i bez głębi...

• coś o systemie Dirac? Bo w recenzjach też niewiele. Czy jest opcja mikrofonowego dostosowania do akustyki pomieszczenia, czy to tylko jakiś apkowy "equalizer" z suwaczkami?

Dziękuję!

Ciekaw też jestem porównań brzmieniowych np. z Audiolabem 6000A, Primarem np. I32, czy Heglami H80, H90

https://www.audiostereo.pl/topic/145323-pytania-do-posiadaczy-nada-c368/
11 godzin temu, MacP napisał:

sprawdzał ktoś pobór mocy na "stand-by"?

Raczej bym się nie spodziewał że producent kłamie (0.5W wg instrukcji). Tak czy owak po przejściu w standby wyłączałbym go listwą.

Bardziej istotne jest ile pobiera bez sygnału na wejściu i przy 1W na wyjściu. (Spodziewałbym się max 20-25W w trybie idle i mniej więcej idle + 2W dla 2x1W na wyjściu).

12 godzin temu, MacP napisał:

Tak samo w Heglach, jest to dodatkowa i dość czasochłonna czynność na starcie

Też to zauważyłem i kupiłem kiedyś PM KI Pearl Lite zamiast H70. Zaoszczędzili 0.5 USD na sztuce wzmacniacza. Chrrr.

• 4 tygodnie później...
W dniu 18.07.2019 o 08:03, MacP napisał:
  • coś o systemie Dirac? Bo w recenzjach też niewiele. Czy jest opcja mikrofonowego dostosowania do akustyki pomieszczenia, czy to tylko jakiś apkowy "equalizer" z suwaczkami?

C368 nie dysponuje obsługą systemu korekcji akustyki Dirac. W urządzeniach stereo NAD-a jest on dostępny w M10 oraz przedwzmacniaczu C658.

C368 posiada możliwość regulacji tonów niskich oraz wysokich, niestety nie pamiętam na jakich częstotliwościach, ale w dokumentacji powinno to być opisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.