Skocz do zawartości
IGNORED

Podejście do lampy Cayin a70

PolTor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po raz kolejny podchodzę do lampy :). Mam Audio physic tempo 6 i próbuje dopasować do nich jakie wzmak. Miałem tranzystory z stajni Hegla tj. H80 (dobre granie vs cena), H200 (wspaniała mięsista średnica ale przygaszona góra), H300 ( niby fajnie ale czy aż tak bardzo odstaje od H80 jak cena ? - nie wiem). Budżet około 8kkm czyli używki. Sporo dobrego czytalem właśnie o Cayin a70 , czy cs88. Czy może Ktoś kroczył po tych klockach i kolumnach i ma jakieś spostrzeżenia.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

https://www.audiostereo.pl/topic/146421-podej%C5%9Bcie-do-lampy-cayin-a70/
Jeśli chodzi o kierunku to myślę że jest dobry, napisz czego słuchasz to lepiej można dobrać wzmak. Zwróć uwagę jeszcze na yaqin 90B, dobra konkurencja dla cayin 88. 
Blues, rock , czasami wariacje jazzowe. :)

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Nie ma co czytać tylko wypożyczyć do siebie i posłuchać.  CS88 jest dostępny nowy.  Z a70 może być trudniej. Zapytaj w klubie Cayina może jest ktoś Twojej okolicy nie mniej nie ma to jak odsłuch u siebie.

17 godzin temu, PolTor napisał:

Jolida JD 502 B próbować ?

Jeśli cena dobra a stan techniczny nie budzi zastrzeżeń (i co równie istotne nie była amatorsko modyfikowana), czemu nie? Natomiast w kwocie ok 8 tys zł nie tylko używanego Cayina dostaniesz ale także nowe Line Magnetic . LM-34IA fajnie się prezentuje a do tego nie będzie problemu z przetestowaniem u siebie. 

Nie dawno słuchałem HAIKU Audio Origami 6550 SE jeśli tylko Ci się spodoba ? to nowy 7100zl a te 15 Wat w klasie A w topologii Single-Ended robi swoje .. Dźwięk za dużo większe $są jeszcze wersję Black Edition na lepszych podzespołach.

Mogę polecić AudioOn lub Q21 i odsłuch i wypożyczenie wchodzi w grę

Posluchaj

• 2 tygodnie później...
W dniu 31.08.2019 o 11:46, PolTor napisał:

Witam

Po raz kolejny podchodzę do lampy :). Mam Audio physic tempo 6 i próbuje dopasować do nich jakie wzmak. Miałem tranzystory z stajni Hegla tj. H80 (dobre granie vs cena), H200 (wspaniała mięsista średnica ale przygaszona góra), H300 ( niby fajnie ale czy aż tak bardzo odstaje od H80 jak cena ? - nie wiem). Budżet około 8kkm czyli używki. Sporo dobrego czytalem właśnie o Cayin a70 , czy cs88. Czy może Ktoś kroczył po tych klockach i kolumnach i ma jakieś spostrzeżenia.

Słuchałem dość długo u siebie Tempo VI z A70 i uważam, że to bdb połączenie.
Musiałbyś i tak spróbować samemu, ale A70 to był jeden z lepiej grających z Tempo VI piecy jakie słuchałem (podobało mi się jeszcze zestawienie z Accu E-408 choć to trochę inny kierunek i z Ars Sonum Filharmonia - tu znowu dość egzotyczny wzmak i kiedyś może być problem z ew. odsprzedażą tego czy nawet serwisem, naprawami).

A jeśli już któryś z wspomnianych Cayinów to moim zdaniem z Tempo VI lepiej sprawdzi się A70 choć co kto lubi.
No i jest jeszcze możliwość manewru lampami, potrafią sporo wnieść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.