Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin A70T MKII i Monitor Audio Gold 300

Remek70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Podoba mi się brzmienie kolumn Monitor Audio. Mam obecnie kolumny RS8, które grały z Vincentem SV 227, z którego brzmienia byłem zadowolony.

Obecnie nabyłem wzmacniacz Cayin A70T MKII i podejrzewam, że te kolumny mogą go trochę ograniczać.

Jak myślicie 50W tego Cayina pociągnie Goldy 300 i czy to dobre połączenie?

Ps. Vincent SV 227 i kolumny Monitor Audio RS8 na sprzedaż. Stan idealny.

Oba wzmacniacze są bardzo fajne i najlepszym rozwiązaniem było by zostawić je oba.

Brzmienie Vincenta jest cięższe i jakby trochę wolniejsze. Cayin gra bardziej średnicą, bas jest punktowy i scena szersza.

Oba mi się podobają ale może zostać tylko jeden.

MA Gold to bardzo dobre kolumny. Nigdy nie słuchałem z lampą, więc nie wypowiem się o takim połączeniu. Zanim sprzedaż ten wzmacniacz podłącz go do innych kolumn, żebyś później nie żałował.

Jeśli chodzi o wybór kolumn - standardowo wszyscy zaraz Ci doradzą Studio 16Hz.

Ja bym do listy dopisał Tannoy definition lub Precision.

1 minutę temu, Allmr napisał:

Jeśli chodzi o wybór kolumn - standardowo wszyscy zaraz Ci doradzą Studio 16Hz

?

Kolumny Gold to genialne głośniki . Nie tylko brzmienie jest bardzo dobre to i wygląd jest pierwsza klasa

51 minut temu, Remek70 napisał:

Jak myślicie 50W tego Cayina pociągnie Goldy 300 i czy to dobre połączenie?

W sumie najlepiej by było jakbyś podjechał z A70 do jakiegoś salonu i posłuchał jak to gra z Goldami. Ich faktyczna skuteczność 86dB nie jest duża , ale jak nie masz dużego pomieszczenia to może te 50W starczy. To już dość wydajny wzmacniacz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.