Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Może dlatego, że masz dwie spółki na głowie i 100 CV do przeczytania ?

Zazdrościsz? :) 

5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Z tym, że nie pamiętam by jakoś inna opcja polityczna od obecnej, tak nader często wytykała poprzednikom ich poczynania czy zaniechania usprawiedliwiając własne.

To ty chyba telewizora w latach 2008-15 nie miałeś :) 

3 minuty temu, Patrykowski napisał:

Zazdrościsz? ?

Czego? Że masz 100 CV do przeglądnięcia? Wiesz co to oznacza? Że ludzie odchodzą, dlatego musisz przyjmować nowych.
Jeśli odchodzą to oznaka, że nie jest im tam dobrze. Czyli mobbing, niskie płace, wyzysk itd.
W dobrej pracy u dobrego pracodawcy nie ma rotacji stanowisk.

2 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Jak najbardziej. To dotyczy w ogóle ludzi, często usprawiedliwiają swoje poczynania tym, że inni też tak robią. Nasze grzechy są mniej grzeszne niż grzechy innych.
Z tym, że nie pamiętam by jakoś inna opcja polityczna od obecnej, tak nader często wytykała poprzednikom ich poczynania czy zaniechania usprawiedliwiając własne.
Żadna władza nie jest do końca zła czy dobra.
Jeśli mnie zatrudnili na stanowisko bo uznali, że będę odpowiedniejszym człowiekiem na tymże stanowisku, to nie mogę się usprawiedliwiać słowami "poprzedni pracownik też tak robił".
Po to mnie zmienili  by nie powielać tego co poprzednik robił.

Nie wiem czy ta bardziej czy mniej, ale to standard( my to ale oni też). PiS bardziej się piekli w sytuacji gdy dostrzega się błędy które popełnia, ale gdy inni popełniali podobne, to panowała zmowa milczenia( zwłaszcza w mediach).

Tak na marginesie, ta zakładka doskonale odzwierciedla pewien schemat postrzegania ( ci obrażają tamci nie) . Widzi się tylko negatywy wśród oponentów . Koledzy z ławki* są w porzo, inni są źli. Typowe.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Nie wiem czy ta bardziej czy mniej, ale to standard( my to ale oni też). PiS bardziej się piekli w sytuacji gdy dostrzega się błędy które popełnia, ale gdy inni popełniali podobne, to panowała zmowa milczenia( zwłaszcza w mediach).

Tak na marginesie, ta zakładka doskonale odzwierciedla pewien schemat postrzegania ( ci obrażają tamci nie) . Widzi się tylko negatywy wśród oponentów . Koledzy z ławki* są w porzo, inni są źli. Typowe.

Nic dodać... 

Czego? Że masz 100 CV do przeglądnięcia? Wiesz co to oznacza? Że ludzie odchodzą, dlatego musisz przyjmować nowych.
Jeśli odchodzą to oznaka, że nie jest im tam dobrze. Czyli mobbing, niskie płace, wyzysk itd.
W dobrej pracy u dobrego pracodawcy nie ma rotacji stanowisk.

Akurat działam w branży sprzedażowej, gdzie rotacja jest zawsze duża ale co taki dzban jak ty może o tym wiedzieć :)  

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Nepotyzm to normalne zjawisko. Trudno bym nie zatrudnił szwagra zamiast obcego. Problem zaczyna się gdy szwagier nie ma kompetencji na dane stanowisko. Albo wywala się kompetentnego pracownika z wieloletnim stażem i doświadczeniem a w zamian wstawia się kompletnego ignoranta. Co teraz ta władza robi nader często.

4 minuty temu, Patrykowski napisał:

Nic dodać... 

Akurat działam w branży sprzedażowej, gdzie rotacja jest zawsze duża ale co taki dzban jak ty może o tym wiedzieć ?

Aaaa akwizycja hehehehe...
Widzisz... w żadnej mojej wypowiedzi Cię nie obdarowałem epitetami.
Jeśli tak zwracasz się do ludzi na co dzień nic dziwnego, że w weekendy musisz CVki czytać.
Kto by chciał tego słuchać...

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nepotyzm to normalne zjawisko. Trudno bym nie zatrudnił szwagra zamiast obcego. Problem zaczyna się gdy szwagier nie ma kompetencji na dane stanowisko. Albo wywala się kompetentnego pracownika z wieloletnim stażem i doświadczeniem a w zamian wstawia się kompletnego ignoranta. Co teraz ta władza robi nader często.

Jeśli tak zwracasz się do ludzi na co dzień nic dziwnego, że w weekendy musisz CVki czytać.

?

Bo pieprzysz głupoty to co mam napisać? :) 
Jak nie masz pojęcia o biznesie to nie się sugeruj, ze inni mają. A do ludzi, którym płacę zwracam się jak chcę i nie tylko do tych.  

7 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nepotyzm to normalne zjawisko. Trudno bym nie zatrudnił szwagra zamiast obcego. Problem zaczyna się gdy szwagier nie ma kompetencji na dane stanowisko.

Patrząc na wyniki finansowe spółek "państwowych" to chyba obecnie zatrudnia się bardziej kompetentnych :) 

3 minuty temu, Patrykowski napisał:

Bo pieprzysz głupoty to co mam napisać? ?
Jak nie masz pojęcia o biznesie to nie się sugeruj, ze inni mają. A do ludzi, którym płacę zwracam się jak chcę i nie tylko do tych.

I właśnie dlatego weekendami musisz czytać CVki bo żadne pieniądze nie są warte Twoich obelg i chamstwa.
Ludzie muszą Cię kochać.

5 minut temu, Patrykowski napisał:

Patrząc na wyniki finansowe spółek "państwowych" to chyba obecnie zatrudnia się bardziej kompetentnych ?

A co, prywatnym się nie wiedzie? I o jakich spółkach państwowych piszesz? Podaj przykłady w czym zasłużyli się podstawieni przez PiS w tych spółkach fachowcy. Którą to spółkę wynieśli na wyżyny?

17 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ale z tego akurat też robi się afery( skoro nawiązałeś do nepotyzmu) mamy nepotyzm polityczny( spółki ) i oczywiście jedni drugim wyliczają jak choćby “Pulsu biznesu”, gdzie twierdzą, że  PO obsadziło swoimi ludźmi ok tysiąca stanowisk, a w przypadku PiS mowa o liczbie ponad dwóch tysięcy.
Czyli tysiąc jest cacy ale dwa już nie. A może nie powinno być ani tysiąc ani dwa, tylko zero.?

10 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

I właśnie dlatego weekendami musisz czytać CVki bo żadne pieniądze nie są warte Twoich obelg i chamstwa.
Ludzie muszą Cię kochać.

Wystarczy, że pracują a ja im płacę. Jak będziesz miał kiedyś biznes to zrozumiesz jak działa ten układ, nikt nikogo nie musi kochać a nawet nie powinien w niektórych branżach. Za dużo się filmów naoglądałeś...

10 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:
21 minut temu, Patrykowski napisał:

Patrząc na wyniki finansowe spółek "państwowych" to chyba obecnie zatrudnia się bardziej kompetentnych ?

A co, prywatnym się nie wiedzie? I o jakich spółkach państwowych piszesz? Podaj przykłady w czym zasłużyli się podstawieni przez PiS w tych spółkach fachowcy. Którą to spółkę wynieśli na wyżyny?

Czemu ty skaczesz z tematu na temat? Piszesz o nepotyzmie to ci napisałem o spółkach skarbu państwa, bo pewnie do tego nawiązywałeś. Czego ty znowu nie rozumiesz?

Edytowane przez Patrykowski
1 minutę temu, Patrykowski napisał:

Wystarczy, ze pracują a im płacę. Jak będzie miał kiedyś biznes to zrozumiesz co to za układ.

Czemu ty skaczesz z tematu na temat? Piszesz o nepotyzmie to ci napisałem o spółkach skarbu państwa, bo pewnie do tego nawiązywałeś. Czego ty znowu nie rozumiesz?

Otóż wiem co to zatrudnianie ludzi. I wiem jak ich szanować, Tobie też proponuję się dowiedzieć.

Ja rozumiem wszystko, to Ty nie rozumiesz mojego pytania skoro nie odpowiadasz na nie.
Powtórzę pytanie.
Którą to spółkę wynieśli na wyżyny?

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Otóż wiem co to zatrudnianie ludzi. I wiem jak ich szanować, Tobie też proponuję się dowiedzieć.

Ja rozumiem wszystko, to Ty nie rozumiesz mojego pytania skoro nie odpowiadasz na nie.
Powtórzę pytanie.

Odpowiem w Jego imieniu, cyt”

Gigantyczny skok za kadencji PiS zaliczyły spółki paliwowe. PKN Orlen w pewnym momencie stał się nawet najbardziej wartościową firmą na warszawskiej giełdzie. Przez cztery lata jej wycena wzrosła o prawie 75 proc. - z 25 do 43 mld zł.

Co więcej, ponad trzykrotnie zwiększyła się wartość Lotosu. Nie bez znaczenia jest tu nowe prawo, jakie wprowadziło PiS. Rząd ograniczył szarą strefę na rynku paliw, na czym najwięcej zyskali najwięksi gracze.

Ogromny progres odnotował też największy polski bank - PKO BP. Jeszcze cztery lata temu inwestorzy wyceniali jego biznes na 32,5 mld zł, a teraz to już 47 mld zł. Co ciekawe, notowania banku są mocne, mimo rekordowo niskich stóp procentowych i zamieszania z kredytami frankowymi, których PKO BP ma w swoim portfelu kredytowym całkiem sporo.”

2 minuty temu, notoryczny napisał:

Odpowiem w Jego imieniu, cyt”

Gigantyczny skok za kadencji PiS zaliczyły spółki paliwowe. PKN Orlen w pewnym momencie stał się nawet najbardziej wartościową firmą na warszawskiej giełdzie. Przez cztery lata jej wycena wzrosła o prawie 75 proc. - z 25 do 43 mld zł.

Co więcej, ponad trzykrotnie zwiększyła się wartość Lotosu. Nie bez znaczenia jest tu nowe prawo, jakie wprowadziło PiS. Rząd ograniczył szarą strefę na rynku paliw, na czym najwięcej zyskali najwięksi gracze.

Ogromny progres odnotował też największy polski bank - PKO BP. Jeszcze cztery lata temu inwestorzy wyceniali jego biznes na 32,5 mld zł, a teraz to już 47 mld zł. Co ciekawe, notowania banku są mocne, mimo rekordowo niskich stóp procentowych i zamieszania z kredytami frankowymi, których PKO BP ma w swoim portfelu kredytowym całkiem sporo.”

Nie no. Kantor zwiększył obroty bo zlikwidowali cinkciarzy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, Patrykowski napisał:

Zwróć uwagę jaki odsetek dochodu budżetowego jaki przynosi sektor prywatny a ile duży sektor państwowy . To małe firmy robią 80 %budżetu . Ogólnie dobra koninktóra na rynkach światowych sprzyjała wszystkim , także spółkom państwowym . Nawet mało kompetentny boss mógł sobie dać radę w dobie dobrobytu . Prawdziwy egzamin gospodarności i kompetencji może się teraz rozpocząć . I pogadamy o tym za jakiś czas

Porównaj sobie notowania innych banków. I zobacz czym że to się różni od innych banków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Proszę o ceny ropy - z ostatnich 5 lat i aktualną.

Proszę o ceny ropy z lat 2010 - 15.

Proszę , o ceny paliw na stacjach z lat - 2010 - 20.

To tak w temacie wspaniałej kondycji PKN Orlen

Edytowane przez Mysza 13
1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ukryta Zawartość

Wklejasz dane, które obecnie wynikają z sytuacji w jakiej się znaleźliśmy ( epidemia) toż wiadomo, że wszystko poleciało na łeb . Tak to nie będziemy rozmawiać * dobrego dnia ??‍♂️

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, notoryczny napisał:

Wklejasz dane, które obecnie wynikają z sytuacji w jakiej się znaleźliśmy ( epidemia) toż wiadomo, że wszystko poleciało na łeb . Tak to nie będziemy rozmawiać * dobrego dnia ??‍♂️

Zobacz to w przeciągu ostatnich pięciu lat. A nie tylko ostatnie kilka miesięcy. Wystarczy kliknąć jaki okres nas interesuje.

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
9 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Powtórzę pytanie.

Rozumiem dokładnie pytanie tylko po co wplątujesz w rozmowę spółki prywatne? 
Np pierwszy z brzegu PKN ORLEN. 

9 minut temu, Riczi75 napisał:
44 minuty temu, Patrykowski napisał:

Zwróć uwagę jaki odsetek dochodu budżetowego jaki przynosi sektor prywatny a ile duży sektor państwowy . To małe firmy robią 80 %budżetu . Ogólnie dobra koninktóra na rynkach światowych sprzyjała wszystkim , także spółkom państwowym . Nawet mało kompetentny boss mógł sobie dać radę w dobie dobrobytu . Prawdziwy egzamin gospodarności i kompetencji może się teraz rozpocząć . I pogadamy o tym za jakiś czas

Piszemy tu o spółkach państwowych, więc bądź łaskaw pisać na temat albo się nie odzywać. 

Trzeba być naprawdę wyjątkowym Jelonkiem Bambi żeby powoływać się na kurs spółek Skarbu państwa. Pisałem już u tym kilka razy ale widzę, że trzeba to przypomnieć jeszcze raz:

"Odkąd powołano Ministerstwo Aktywów Państwowych, giełdowe spółki skarbu państwa straciły na wartości 22%, czyli są warte 57 mld zł mniej.

W niecałe 4 miesiące od ogłoszenia nominacji nowego ministra i powołania Ministerstwa Aktywów Państwowych wartość notowanych na giełdzie spółek Skarbu Państwa zmniejszyła się o niemal jedną czwartą i są warte najmniej od wyborów z 2015 r.

Wycena giełdowa spółek, w których akcjonariacie jest Skarb Państwa (SP), to prawdziwy roller coaster odkąd Prawo i Sprawiedliwość zdobyło większość w Sejmie. Po początkowych spadkach, ostatecznie wartość spółek SP utrzymywała się powyżej lub blisko poziomów sprzed wyborów z 2015 r. Prawdziwy przełom wywołało powołanie nowego Ministerstwa Aktywów Państwowych. Od tego momentu kursy akcji spółek Skarbu Państwa spadają w błyskawicznym tempie i obecnie ich wycena zmniejszyła się o 57 mld zł. Tę spektakularną przecenę bardzo trudno uzasadnić koniunkturą na giełdzie, czy nawet koronawirusem."

Kapitalizacja_sp____ek_z_udzia__em_Skarb

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Patrykowski napisał:

Rozumiem dokładnie pytanie tylko po co wplątujesz w rozmowę spółki prywatne? 
Np pierwszy z brzegu PKN ORLEN. 

Wplątuję bo im też się dobrze wiodło. Skoro wszystkim się dobrze wiedzie to gdzie tu sukces Orlenu.
Po za tym Orlen to paliwo, gospodarka się rozwija to i paliwa potrzebuje. Paliwa które im dostarcza Orlen.
Ale to że go dużo sprzedaje nie jest jego zasługą tylko rynku który go potrzebuje. Co zresztą rządzący wykorzystują obkładając paliwo wszelakimi podatkami. Teraz Orlen cienko przędzie i nie tylko on. A reklamują się jacy to oni dobrzy dla Polaków, że w dobie pandemii dają im tanie paliwo. Tylko tego paliwa nie potrzeba, ludzie siedzą w domach bo muszą. Kupujcie paliwo ale nigdzie nie wyjeżdżajcie.
Równie dobrze można by powiedzieć, że producenci maseczek mają się dobrze za rządów PiS. Zobacz jak teraz zarabiają na produktach ochrony osobistej... Czy to jest zasługa PiS? Może właścicieli czy prezesów tych firm?
Nie to jest potrzeba rynku...

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Trzeba być naprawdę wyjątkowym Jelonkiem Bambi żeby powoływać się na kurs spółek Skarbu państwa. Pisałem już u tym kilka razy ale widzę, że trzeba to przypomnieć jeszcze raz:

"Odkąd powołano Ministerstwo Aktywów Państwowych, giełdowe spółki skarbu państwa straciły na wartości 22%, czyli są warte 57 mld zł mniej.

W niecałe 4 miesiące od ogłoszenia nominacji nowego ministra i powołania Ministerstwa Aktywów Państwowych wartość notowanych na giełdzie spółek Skarbu Państwa zmniejszyła się o niemal jedną czwartą i są warte najmniej od wyborów z 2015 r.

Wycena giełdowa spółek, w których akcjonariacie jest Skarb Państwa (SP), to prawdziwy roller coaster odkąd Prawo i Sprawiedliwość zdobyło większość w Sejmie. Po początkowych spadkach, ostatecznie wartość spółek SP utrzymywała się powyżej lub blisko poziomów sprzed wyborów z 2015 r. Prawdziwy przełom wywołało powołanie nowego Ministerstwa Aktywów Państwowych. Od tego momentu kursy akcji spółek Skarbu Państwa spadają w błyskawicznym tempie i obecnie ich wycena zmniejszyła się o 57 mld zł. Tę spektakularną przecenę bardzo trudno uzasadnić koniunkturą na giełdzie, czy nawet koronawirusem."

Ukryta Zawartość

Wkleiłeś tabelkę którą sam sobie strzeliłeś w stope

Ukryta Zawartość

Teraz, Jaro_747 napisał:

Ciekawe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

28 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i co ty na to? :) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, notoryczny napisał:

Ukryta Zawartość

Taaa....

Tyle tylko, że to dane sprzed tego czerwonego kółeczka na wykresie i efektownego padnięcia akcji na pysk. Artykuł na który się powołujesz jest z początku października 2019 roku. Trzeba patrzeć co się cytuje :-)))!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie odzywaj się durniu jak nie wiesz o czym inni rozmówią. A rozmawiamy o kompetencjach zarządów spółek.

Może nie wiesz to ci wyjaśnię, bo ty idioto tylko cytować i wklejać linki umiesz. Wartość giełdowa spółki nie koniecznie zależy od kompetencji zarządu a np sytuacji rynkowej, w danej branży itp. Najlepszym odzwierciedleniem kompetencji osób zarządzających jest bieżący wynik finansowy a najlepiej zysk operacyjny, nie uwzględniający np zobowiązań długoterminowych. 

Więc naprawdę radzę ci nie ośmieszaj się już...

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:
8 minut temu, notoryczny napisał:

Ukryta Zawartość

Taaa....

Tyle tylko, że to dane sprzed tego czerwonego kółeczka na wykresie i efektownego padnięcia akcji na pysk. Artykuł na który się powołujesz jest z początku października 2019 roku. Trzeba patrzeć co się cytuje :-)))!

No przecież ten dureń jest mądrzejszy od wszystkich... : / 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Taaa....

Ale przecież ten artykuł odzwierciedla stan spółek do pewnego momentu i nijak tam nie wychodzi, że odkąd PiS nimi zarządza to były spadki. One pojawiły się w ostatnim okresie. Tak więc uogólnianie, że za PiS spółki tylko traciły, to wiesz komu powiedz ! Małemu Kaziowi .

2 minuty temu, Patrykowski napisał:

Nie odzywaj się durniu jak nie wiesz o czym inni rozmówią. A rozmawiamy o kompetencjach zarządów spółek.

Może nie wiesz to ci wyjaśnię, bo ty idioto tylko cytować i wklejać linki umiesz. Wartość giełdowa spółki nie koniecznie zależy od kompetencji zarządu a np sytuacji rynkowej, w danej branży itp. Najlepszym odzwierciedleniem kompetencji osób zarządzających jest bieżący wynik finansowy a najlepiej zysk operacyjny, nie uwzględniający np zobowiązań długoterminowych. 

Więc naprawdę radzę ci nie ośmieszaj się już...

Wyjątkowo tepy jesteś Patrykowski nawet jak na PiSowca.

A przy okazji widać jak kłamiesz i wykręcasz kota ogonem.

Najpierw bredzisz jakie to sukcesy odnoszą spółki Skarbu Państwa, a jak pokazuje ci się palcem że to nieprawda wymyślasz jakieś kolejne historyjki.

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Ale przecież ten artykuł odzwierciedla stan spółek do pewnego momentu i nijak tam nie wychodzi, że odkąd PiS nimi zarządza to były spadki. One pojawiły się w ostatnim okresie. Tak więc uogólnianie, że za PiS spółki tylko traciły, to wiesz komu powiedz ! Małemu Kaziowi .

Ale z was pajace. Najpierw sam piszesz jakie to sukcesy i cuda wianki, a jak ci pokazuję że to nieprawda to słyszę:

Eeeee..., ale to nie o to chodzi.

Żal dupę ściska jaki macie szit w głowach.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.