Skocz do zawartości
IGNORED

muza w cieniu jabłoni (z piwkiem w dłoni)

yezu

Rekomendowane odpowiedzi

poradzcie ludzie jakiego "dyskmena" zakupic, coby gdzies na lonie natury muzy posluchac, chodzi mi o zwykly "dyskmen" bez jakis tam mp3, wbudowanego radia, sokowirowki i automatu do prezerwatyw, prosze o porade bo na pewno to co na rynku brzmieniem sie rozni a z drugiej strony tego sprzetu nie da sie posluchac w sklepie tylko trza kupic z pudelkiem i isc przecz do domu, chodzi mi o "dyskmena" z mozliwie cywilizowanym dzwiekiem ( czyli chociaz zeby nie byl rozjasniony)-- sluchawki i tak do niego dokupie jakies lepsze, moje typy to techincs- panasonic , z tej przyczyny ze wepchano tam "mashy" czyli niezle dynamiczne przetworniki, szkoda ze yamaha ani onkyo nie robi dyskmenow...

ps

i prosze sie nie smiac, na pewno jakies dyskmeny tam u siebie czaicie i jakies doswiadczenia z tym badziewiem macie

Kup sobie prądnicę, mały kompakt Cyrus, wzmacniacz słuchawkowy Sound Project i słuchawki - wszystko poza prądnicą powinno się zmieścić razem w pudełku.

..............

:-)

Chyba jesteś za bardzo sentymentalny skoro pod drzewkiem chcesz słuchać muzyki.

"Pamiętaj wnuczko, tu pod tą gruszą leżał Kościuszko"

Chyba że do odtwarzania płyty z głosami ptaków w celu ustalenia co też tak w tych krzakach obok świergoli :-)

P.S. Jeżeli nie daje się zobaczyć i zawsze złosliwie robi to z drugiej strony krzaka, to pewnie jest to słowik.

owszem jestem sentymentalny, oprocz tego mily, uczciwy, przystojny, inteligentny, szarmancki, dowcipny, przyjacielski, blyskotliwy, wyrozumialy, oczytany i wrazliwy

ps

ale nie mowmy juz o mnie, poradzcie co kupic

• Redaktorzy

He he, swiete slowa. Dales opis typowego uczestnika tego forum. Co do discmana, to moja rade masz. Ja kupilem na wyprzedazy w supermarkecie (bo zwykla cene supermarketowa uznalem za przesadna). Jakis Busch czy cos.

Kup tani i do tego dobre słuchawki. Drogie mają to do siebie, że dłużej grają za jednym ładowaniem, ą tak naprawdę to grają gorzej od tych tanich.

We wszystkich są słuchawki do d*****, a w szczególności w tych tanich.

Kupiłem SAMSUNGA SM60 ( akurat nie jest tani ) i nie powtóż tego błędu.

Pozdrawiam

Co do słuchawek - odradzam Porta Pro. Polecam za to Sennheisery PX-200. Są tańsze, wygodniejsze i mają fajne etui. A przy tym i na sprzęcie stacjonarnym daje się posłuchać. Porta Pro podłączone do wzmacniacza słuchawkowego zagrały głównie basem - nie do przyjęcia. Owszem - rekompensują w ten sposób niedostatki niskich tonów w sprzęcie przenośnym, ale osobiście wolę mieć bardziej neutralne słuchawki i włączyć sobie mega bas (czy jak to zwą w różnych firmach) kiedy chcę, niż mieć słuchawki z wbudowanym na stałe mega basem.

• Redaktorzy

Coz, bylo do przenosnego, to doradzam jak do przenosnego. Brzmienie tych wszystkich discmanow jest raczej nieznosne (i slusznie, inaczej dlaczego mielibysmy placic wiecej za nasze domowe klocki), tak wiec przebasowione brzmienie Porta- (i Sporta-) Pro lagodzi negatywne efekty. A przy okazji - jak oni do licha to robia - taki bas z takiego malego gowna?

Problem z tym, że z "takiego małego g.." to ten bas jest g..... Jest go dużo, ale jakiś taki jakby nie umiał rozwinąć skrzydełek. Odsłuchiwałem kilka modeli i wszyskie miały głównie problem właśnie z basem. Co z tego, że go dużo. One raczej mają charakterystki brzmienia zrobione pod masowego odbiorcę, co normalnie słuch muzyki na jakimś boom boxie, albo jeszcze gorzej.

Po 1, nie ma cudów, czym droższy będzie lepszy, ja właśnie proponuje sony, i model za ok. 600 zł, będzie grał naprawde dobrze, i do tego nie kupuj zbyt dużych słuchawek z dużą membraną bo discman nie pociągnie ich i będą grały za cicho.

Pzdr

Niedawno kupowałem.

Czym droższy oznacza lepiej wykonaną obudowę. mniej baterii, dłuższy czas pracy na niej, lepsze słuchawki w zestawie.

Np: najwyższy model sony-a jest zasilany z jednego paluszka. Nie łudźcie się, że na porządnych słuchawkach da lepszy dźwięk niż jakiś "no name" zasilany z 3 paluszków mimo "cyfrowych megabasów".

Pozdrawiam

Dzis w sklepie przegladalem gazetke i byl tam test urzadzen przenosnych. Gwiazdki byly przyznawane w kilku kategoriach (dzwiek, ergonomia, energooszczednosc itp) ale ja zworocilem tylko uwage na dziwek. Z Md wygral sharp jakis za 1 kzl a z odtwarzaczy plyt Panasonic srebrny okragly. Jesli Jestes zaintresowany modelami to jutro sprawdze to w gazecie I podam.

dzieki za odzew i pomoc, wystarczy harvi, ze podasz jaka to gazetka, co do panasonica to mozliwe ze to gra lepiej, w koncu przetworniki mash nie sa takie zle , swego czasu montowal je nad w swoich tanszych cedekach, o ile oczywiscie ww panasonic gra na mashach czy ichnich wynalazkach koncernu matushita, generalnie rzecz ujmujac discman jest rzecza potrzebna i fajna, np bardzo przydatna w czasie dluzszej podrozy pociagiem, no chyba ze ktos woli ciagle wsluchiwanie sie w alikwoty niebianskiego "patataj", wytwornie szacowne i jednoczesnie budzetowe typu nad, rotel czy harmankardon moglyby cos takiego zrobic, szkoda ze im sie nie chce...

Dodam jeszcze, że w swoim czasie dość dobrym odtwarzaczem był SONY D-EJ1000.

Niestety od niedawna go nie produkują. Na jego miejsce wszedł D-EJ2000, który już niestety jest znacznie gorszy.

A co do proponowanych między innymi przezemnie tanich modeli to odradzam z innych przyczyn. Obudowy w dotyku jak tanie mydelniczki. Jakość mechaniki też pewnie po czasie mogła by dać znać o sobie.

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

oj yezu, jednak przygotuj się na rozczarowanie ;)

Słuchanie w naszych pociągach nie przejdzie, prędzej uszy ci pękną a muzyki i tak nie usłyszysz. Chyba że przez ten moment, jak akurat jest stacja ;)

Chyba że masz szczęście jeździć jedynie ekspresami i EC

Yezu chce go słuchać pod gruszą z piwkiem w ręku,a nie w pociągu.

Myślę, że na wrażenia również to piwko może mieć wpływ. Tutaj również trzeba coś zaproponować. Ja się skłaniam ku mocnym. Najbardziej przepadam za "18".

Pozdrawiam

po kilku piwkach, a tez preferuje, podobnie jak wzmaki, wylacznie mocne wersje mankamenty sprzetu schodza na dalszy plan gdyz szumy wlasne urzadzenia sa niwelowane przez szumy w naszych audiofilskich czerepach , co sie tyczy sluchania muzy w patataju to da sie zrobic, np senheiser tez robi male douszne sluchaweczki ktore dzialaja jak korek, zalozylem toto i daje toto niezla izolacje akustyczna, ciekawe czy na bozym swiecie jest jakis "powazny" audiofilski discman ? np krella czy linna, a gdyby takowy powstal to ciekawe ile by kosztowal i co by w sobie mogl miec, czgo nie maja np sony czy aiwy

PRZENOSNE ODTWARZACZE CD

Panasonic SL-CT800

czas grania - 26 godzin

waga 206 gram

Dzwiek *****

dzwiek mp3 ***

obsluga ****

porecznosc ***

wykonczenie ***

jakosc cena *****

Philips AX7201

czas grania ?

waga 194

dzwiek ****+

obslyga ****

porecznoasc***

wykonczenie ****

jakosc cena ****

Philips EXP 511

czas grania 10 godzin

waga 301 gram

DZwiek ****

dzwiek mp3 ***

obsluga ***

porecznosc **

wykonczenie***

jakosc cena ***+

Philips EXP 431 (8 cm )

czas grania 2,5-3,5 godziny

waga 161 gram

dzwiek ***

obsluga ***

porecznosc ***+

wykonczenie****

jakosc-cena****

Sony D-EJ2000

Czas grania 25 godzin

waga 159 gram

Dzwiek ****

obsluga****

porecznosc ***

wykonczenie *****

jakosc -cena ***

Sony D-NE715

Czas grania 19 godzin

waga 255 gram

Dzwiek ****

dzwiek mp3 ***

obsluga ***

porecznosc **

wykonczenie ***

jakosc cena ***+

PRZENOSNE ODTWARZACZE MD

SHARP MD-DR470H

czas grania 27 godzin

waga 158 gram

dzwiek *****

obsluga ***

porecznosc ***+

wykonczenie *****

jakosc-cena *****

SHARP MD-MT290H

czas grania 25 godzin

waga 150 gram

dzwiek ****

obsluga ***

porecznosc ***

wykonczenie**+

jakosc-cena ****

SONY MZ-N10 (net)

czas grania 17 godzin

waga 102 gram

dzwiek ***+

obsluga ****

porecznosc ****

wykonczenie *****

jakosc cena***

SONY MZ-N710 (net)

czas grania 19,5 godzin

waga 151 gram

dziwiek ***+

obsluga ****

porecznosc ***

wykonczenie ***

jakosc cena ***

Test pochodzi z magazynu HiFi & Musik - Szwecja

W Szwecji sa trzy klasy piwa

I - 2,8%

II - 3,5%

III- powyzej 3,5 % :))))))))))

i ta ostatnia klase polecam, choc mozna ja dostac tylko w specjalnych sklepach SYSTEM BOLAGET ktore przez wieksza czesc wekendu (od soboty popoludni do poniedzialku rana) sa zamkniete :((((((

• 9 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.