Skocz do zawartości
IGNORED

Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, iro III napisał:

Podpowiadam - "Bezpieczmiki X, Y i inne.

O niczym innym jak o bezpiecznikach tu nie piszemy.

To napisz coś o tych wymienionych .

3 minuty temu, iro III napisał:

Podpowiadam - "Bezpieczmiki X, Y i inne.

O niczym innym jak o bezpiecznikach tu nie piszemy.

Wiesz, oni sie tak w tej nienawiści zapętlają, ze zapominają co piszą, o czym pisza i o czym jest watek 🙂 .

2 minuty temu, tedi02 napisał:

Juz napisał … nawet nie przeczytaleś. A post byl baaardzo zabawny … o jednym z AUDIOFILÓW.

Polecam. Pouczający. Post #1100. 

Tylko nie umrzyj ze śmiechu, to hobby nie jest tego warte.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Juz napisał … nawet nie przeczytaleś. A post byl baaardzo zabawny … o jednym z AUDIOFILÓW.
Polecam. Pouczający. Post #1100. 
Tylko nie umrzyj ze śmiechu, to hobby nie jest tego warte.

Żegnamy

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Nie pamietam jakie wtykał "testujący" w moją kolumnę, więc niech będzie "i inne". Napewno były drogie i audiofilskie, trzy, różnych marek.

Nie miały żadnego wpływu na brzmienie.

2 minuty temu, iro III napisał:

Nie pamietam jakie wtykał "testujący" w moją kolumnę, więc niech będzie "i inne". Napewno były drogie i audiofilskie, trzy, różnych marek.

Nie miały żadnego wpływu na brzmienie.

Ty masz gorączkę ,? W co ci wtykał? 

Bardzo dużo wnosząca informacja dla tego wątku 👍co po tobie innego się spodziewać 🤣

21 minut temu, tedi02 napisał:

Czy moderacja to czyta ?  

Po co ci moderacja? Sam nie umiesz zalatwić sprawy?

Przyjedz do mnie z tymi bezpiecznikami, zrobimy slepy test i … poznamy golasa. Jesli bede to ja z przyjemnoscia wszystko odszczekam. 

Teraz ja opowiem smieszna historyjkę. Kiedys byl u mnie baaaardzo dzisiaj znany polski „producent” wszelkiej masci okablowania. Ma produkty i takie za kilkadziesiat tysiecy zlotych. Poniewaz go bardzo lubie i szanuję to nazwy firmy nie wymienię. Wsadzał te swoje sieciówki AC w najrozniejsze miejsca w moim systemie, a jest w co wsadzać bo urządzeń troche jest. Wapsadzał i … nigdzie „nie zagrało”. Na koniec po prostu posluchalismy muzyki. Bo o to w tym wszystkim chodzi.

Masz szansę sie wykazać, zapraszam … albo zamilknij wreszcie bo sie na ciebie audiofilski bog obrazi 😉 .

10 minut temu, tedi02 napisał:

Ty masz gorączkę ,? W co ci wtykał? 

Bardzo dużo wnosząca informacja dla tego wątku 👍co po tobie innego się spodziewać 🤣

To dopiero teraz przeczytaleś ??? Jak mozna z @iro IIIdyskutować nie znajac jego wczesniejszych wpisow? Nie zadales sobie trudu przeczytania wątku od poczatku? Co ty … Z-ka jesteś?

Widzę, ze juz z tej nienawisci sam nie wiesz co napisać. Tylko aby pisać.

Kiedy do mnie wpadasz, daje ci szansę udowodnienia, ze bezpieczniki grają.

PS. Ktos niegrzecznie powinien ci odpisać, ze w twoją … domysl się.

14 minut temu, venom200 napisał:

Żegnamy

Plyta ci sie zaciela.

Nie masz nic do powiedzenia w temacie bezpiecznikow? Jaka szkoda.

Edytowane przez pmcomp

5 minut temu, pmcomp napisał:

Po co ci moderacja? Sam nie umiesz zalatwić sprawy?

Przyjedz do mnie z tymi bezpiecznikami, zrobimy slepy test i … poznamy golasa. Jesli bede to ja z przyjemnoscia wszystko odszczekam. 

Teraz ja opowiem smieszna historyjkę. Kiedys byl u mnie baaaardzo dzisiaj znany polski „producent” wszelkiej masci okablowania. Ma produkty i takie za kilkadziesiat tysiecy zlotych. Poniewaz go bardzo lubie i szanuję to nazwy firmy nie wymienię. Wsadzał te swoje sieciówki AC w najrozniejsze miejsca w moim systemie, a jest w co wsadzać bo urządzeń troche jest. Wapsadzał i … nigdzie „nie zagrało”. Na koniec po prostu posluchalismy muzyki. Bo o to w tym wszystkim chodzi.

Masz szansę sie wykazać, zapraszam … albo zamilknij wreszcie bo sie na ciebie audiofilski bog obrazi 😉 .

To dopiero teraz przeczytaleś ??? Jak mozna z nim dyskutować nie znajac wczesniejszych wpisow? Nie zadales sobie trudu prźeczytania wątku od poczatku? 

Widzę, ze juz z tej nienawisci sam nie wiesz co napisać. Tylko aby pisać.

Kiedy do mnie wpadasz, daje ci szansę udowodnienia, ze bezpieczniki grają.

PS. Ktos niegrzecznie powinien ci odpisać, ze w twoją … domysl się.

Mark Twain napisał : żadna ilość. dowodów nie przekona idioty.

Na pewno gdyby ktoś z twojego najbliższego otoczenia czytał twoje wpisy ,byłby z ciebie dumny.

Zamówiłem niebieski olejowy 5x20mm z olejem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Zobaczymy czy w wzmacniaczu jakieś różnicę będą. Bo akurat jeżeli chodzi o wzmak jestem bardzo sceptyczny

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, tedi02 napisał:

Mark Twain napisał : żadna ilość. dowodów nie przekona idioty.

Ja dopiszę … jesli ty nim jesteś.

Daje ci szansę … wpadaj, posluchamy razem … bezpiecznikow, choc ja wole sluchac muzyki. Ale poswiecę sie dla ciebie.

A moze chcesz mnie zaprosic do siebie? Tylko jakis list żelazny musisz wystawić bo sie troche boje takich nawiedzonych wyznawcow, nie wiadomo co im do glowy strzeli 😉 .

7 minut temu, pmcomp napisał:

Wsadzał te swoje sieciówki AC w najrozniejsze miejsca w moim systemie, a jest w co wsadzać bo urządzeń troche jest.

to nie jest tak że możesz sobie powsadzać sieciówki na gorąco i natychmiast ci zagra . to jest żmudny proces żeby osiągnąć efekt , kabel musi się wygrzać i być w miarę dopasowany ,ułożenie systemu tylko z 3 elementów plus listwa to już jest wielkie wyzwanie a tu przyjeżdża gość , podłącza i nirwany niema i nie będzie ,jest też coś takiego jak wrażliwość na dźwięk , analiza dźwięku ale przy stałym budowanym systemie a nie przy przerzucaniu wielu klocków

4 minuty temu, venom200 napisał:

Ukryta Zawartość

Zobaczymy czy w wzmacniaczu jakieś różnicę będą. Bo akurat jeżeli chodzi o wzmak jestem bardzo sceptyczny

Gustardy mają świetna relacje cena jakość.Kolega testowal

Ukryta Zawartość

20 minut temu, venom200 napisał:

W oleju. A jakiej klasy? Bo ja bym zastosował np. 20W60 bo on robi w wyzszych temperaturach niz 5W30.

A jakie cieplo ma on odprowadzać?

Przypomnę:

Budowa oraz zasada działania bezpiecznika topikowego są bardzo proste. Jego zasadniczym elementem jest  umieszczony wewnątrz przewodnik - drut topikowy o odpowiednio dobranym przekroju. Płynący przez niego prąd powoduje jego nagrzewanie się - tym bardziej, im większa jest wartość tego prądu. Gdy natężenie wzrośnie za bardzo, drut pod wpływem temperatury ulega stopieniu i obwód zostaje przerwany. Można zatem powiedzieć, że bezpiecznik jest pewnego rodzaju "słabym punktem" celowo zamieszczonym w układzie, aby ochronić jego pozostałe elementy przed skutkami przeciążenia. W momencie przepalenia się topika dochodzi do powstania łuku elektrycznego. Łuk ten nadal przewodzi prąd, dodatkowo przedłużając czas odcięcia.

Ot i cala filozofia.

To po kiego czorta chlodzic bezpiecznik, ktory aby zadzialal musi sie spalic? Kolejny chłyt marketingowy sprzesawcy?

Ulala, jaki dobry bezpiecznik bo u azany w oleju, ojojoj.

Kabel siediowy AC tez zanurzasz w oleju i tez odprowadzasz cieplo?

Co za kosmiczna technologia musi siedziec w tych bezpiecznikach. Moze jakiś element aktywny wymagajacy chlodzenia? Normalnie Nobel.

Bezpieczniki z aliexpress? Kable Silitecha też tam kupujesz?

13 minut temu, krzystekov napisał:

to nie jest tak że możesz sobie powsadzać sieciówki na gorąco i natychmiast ci zagra . to jest żmudny proces żeby osiągnąć efekt , kabel musi się wygrzać i być w miarę dopasowany ,ułożenie systemu tylko z 3 elementów plus listwa to już jest wielkie wyzwanie a tu przyjeżdża gość , podłącza i nirwany niema i nie będzie ,jest też coś takiego jak wrażliwość na dźwięk , analiza dźwięku ale przy stałym budowanym systemie a nie przy przerzucaniu wielu klocków

Mnie to mowisz? Moze lepiej producentowi tych kabli? To on wtykał. Mi to wisialo kalafiorem. Ja mam swoja teorie nt. kabli sieciowych AC i 8nterconnectów i sie jej trzymam.

Zakladam, ze wiedzial co robi i przywiozl kable wygrzane.

Ulozenie kabla w systemie mowisz?

To kabel mowi wzmakowi: czesc, juz jestem. Bedziemy sie ukladać. Obniz pobor mocy o polowe to mi bedzie lepiej sie ulozyc. A wzmak mowi OK, powiedz kiedy wrocić do normalnego stanu. A uzytkownik ma ich ukladanie w d…e bo … wieczorem odlaczyl oba od pradu.

Fajna historyjka ?

😉

Edytowane przez pmcomp

16 minut temu, pmcomp napisał:

To po kiego czorta chlodzic bezpiecznik, ktory aby zadzialal musi sie spalic? Kolejny chłyt marketingowy sprzesawcy?

Doprecyzuje. Powstajacy w bezpieczniku topikowym luk elektryczny (wtedy widzimy krotkotrwaly blysk łuku) po rozwarciu obwodu gasnie samoczynnie. W ceramicznych bezpiecznikach dla wyzszych natezen pradu stosuje sie dodatkowo pisaek kwarcowy w celu szybszego ugaszenia.

9 minut temu, pmcomp napisał:

Fajna historyjka ?

fajna napewno skoro nie potrafisz odróżnić cd od gęstego pliku ,[dyskusja z innego wątku] , na kablach z prlu na pewno tego nie usłyszysz nawet na bardzo dobrym systemie ,a skoro z góry zakładasz i ignorujesz kable to co dopiero bezpiecznik . tak sobie pomyślałem że ten niepozorny bezpiecznik jest właśnie wąskim gardłem i ulepszony , z dobrego materiału [tak jak kabel z dobrej miedzi i dielektryku] może dać znakomity efekt , tak jak w życiu też czasami bywa że małe błachostki , niedoceniane ,mogą decydować w wielkiej sprawie

19 minut temu, krzystekov napisał:

fajna napewno skoro nie potrafisz odróżnić cd od gęstego pliku ,[dyskusja z innego wątku] , na kablach z prlu na pewno tego nie usłyszysz nawet na bardzo dobrym systemie ,a skoro z góry zakładasz i ignorujesz kable to co dopiero bezpiecznik . tak sobie pomyślałem że ten niepozorny bezpiecznik jest właśnie wąskim gardłem i ulepszony , z dobrego materiału [tak jak kabel z dobrej miedzi i dielektryku] może dać znakomity efekt , tak jak w życiu też czasami bywa że małe błachostki , niedoceniane ,mogą decydować w wielkiej sprawie

Mierzysz swoja miarą? Nie korzystam z kabli z PRLu. Napisze, bo gdzieś nie doczytales, wszystkie kable u mnie to Western Electric 16GA, w niektorych miejscach 14GA albo 20GA. Cynowana miedź. To mój swiadomy wybór podjety kilkanascie lat temu.

Nadredaktor tez, co dziwne, o nich wspominal: 

Ukryta Zawartość

A we wspomnianym watku o plikach napisales takie techniczne bzdury, ze lepiej go nie wspominaj 😉 . Ci ci tam wyraznie wytknieto.

Przy okazji, nie wiem czy wiesz ale w latach 60/70 w najepszych klockach audio np. w Japonii stosowano miedziane gniazda RCA (cinch). Nie mosięzne jak w dzisiejszych czasach, tylko wlasnie miedziane.

Np. pre Marantz 7 czy Technics 30A.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

8 minut temu, pmcomp napisał:

Mierzysz swoja miarą? Nie korzystam z kabli z PRLu. Napisze, bo gdzieś nie doczytales, wszystkie kable u mnie to Western Electric 16GA, w niektorych miejscach 14GA albo 20GA. Cynowana miedź. To mój swiadomy wybór podjety kilkanascie lat temu.

Nadredaktor tez, co dziwne, o nich wspominal: 

Ukryta Zawartość

A we wspomnianym watku o plikach napisales takie techniczne bzdury, ze lepiej go nie wspominaj 😉 . Ci ci tam wyraznie wytknieto.

mity starych kabli - sieciówki też western electric ?

techniczne bzdury według ciebie , poza poparciem może 2 ignorantów nic mi nie wytknięto a rzeczowa dyskusja z osobami kompetentnymi była na poziomie

Ukryta Zawartość

9 minut temu, krzystekov napisał:

mity starych kabli - sieciówki też western electric ?

Nie doczytaleś? Wyraźnie napisalem.

Nie chcesz starych to kup sobie Duelunda z nowej produkcji, z tego co pamietam bardzo podobna konstrukcja i podobne granie.

Ukryta Zawartość

Patrz pan,w Polsce w ofercie jest: 

Ukryta Zawartość

Tylko do sieciowki AC proponuje jedynie na zyle PE, bo na L i N wystarczy kabel z Catoramy 🙂 . Tylko nie zapomnij o olejowym bezpieczniku z Ali 😉 .

Anyway dwie zyly na interconnect wyjda 100 zl/m … to i tak znakomita cena.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

A’propos kupowania bezpiecznikow na Aliexpress, co tutaj polecono. Czy czegokolwiek innego z elektroniki.

Zeby nie bylo jak ze znakomitymi tranzystorami mocy np. Toshiba czy Hitachi w obudowie to3 z lat 70-ych.

Tutaj przyklad Motoroli:

Ukryta Zawartość

O zachodnich lampach NOS juz nie wspominam.

Ukryta Zawartość

Ostatnie kilka stron tego wątku jest fascynujące. Mamy osobę, która kombinuje, rozwija swoje hobby, wzięła sobie bezpiecznik na test żeby przetestować na własnym systemie. Pogrzebie w sprzęcie, czegoś się dowie, nauczy. Potem posłucha, zapyta innych, spotka z ludźmi, z którymi opinią się liczy lub jest ciekawa.

A z drugiej strony mamy takiego jednego co od 4 dni spać nie może i wysmarował milion znaków na forum wylewając swoją frustrację. 😄

Czy ten bezpiecznik coś daje jego właścicielowi w jego systemie czy tylko poprawia humor? Jest mi to zupełnie wszystko jedno ale przy okazji mi humor też poprawił 👍

17 minut temu, ferszcik napisał:

Ostatnie kilka stron tego wątku jest fascynujące. Mamy osobę, która kombinuje, rozwija swoje hobby, wzięła sobie bezpiecznik na test żeby przetestować na własnym systemie. Pogrzebie w sprzęcie, czegoś się dowie, nauczy. Potem posłucha, zapyta innych, spotka z ludźmi, z którymi opinią się liczy lub jest ciekawa.

A z drugiej strony mamy takiego jednego co od 4 dni spać nie może i wysmarował milion znaków na forum wylewając swoją frustrację. 😄

Czy ten bezpiecznik coś daje jego właścicielowi w jego systemie czy tylko poprawia humor? Jest mi to zupełnie wszystko jedno ale przy okazji mi humor też poprawił 👍

Jak czytasz prasę, codziennie przy kawie i artykuł albo autor „nie jest zgodny z twoimi przekonaniami” to też frustracja cie zalewa?

Czy zawsze lykasz jak mlody pelikan przekazy marketingowe producentow domowej elektroniki uzytkowej hi-fi i hiend oraz peany ich wyznawcow na tym forum? Poczawszy od bezpiecznika, a skonczywszy na jakims skomplikowanym urzadzeniu komputeropodobnym?

PS. wymiana bezpiecznika to nie jest grzebanie w sprzecie tylko czynnosc serwisowa opisana dokladnie w instrukcji obslugi kazdego porzadnego urzadzenia. Z urzadzeniami z Chin z tymi instrukcjami nie jest tak rózowo.

PS2. ten kto wymini bezpiecznik na audiofilski raczej niczego sie nie dowie i nie nauczy, a jedynie jak malpa dokona wymiany i bedzie sluchać, nie wiedząc jak taki bezpiecznik dziala i jak jest zbudowany. Podobnie jest z sieciowkami AC.

Tak, tak, własnie z opinią … najtańszą nic nie wartą „rzeczą” na tym swiecie, a nie z informacją, najdrozszą „rzeczą” na świecie. A w tym wątku wyznawcy przekazuja same opinie i zero informacji.

🙂 .

Powtorze pytania, na ktore oczekuje … informacji:

- jak zbudowany jest audiofilski bezpiecznik?

- dlaczego audiofilski bezpiecznik zmienia dzwiek w audio?

Moze ty mi odpowiesz?

Bo caly postep cywilizacyjny ludzkosci opiera sie na znajdowaniu odpowiedzi na pytanie … dlaczego 😉 

A moze teraz odpowiedz mi dlaczego audiofile boja sie slepych testow jak diabeł świeconej wody?

A potem zapraszam do glosowania w ankiecie o bezpieczniku 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

7 minut temu, audiograde napisał:

traktowanie bezpiecznika wyłącznie w funkcji technicznej

Można nadać takiemu bezpiecznikowi nawet jakąś funkcję filozoficzną, jednak pozostaje to bezpiecznik i zawsze będą głosy rozsądku dotyczące jego roli w systemie. Ja podziwiam ludzi slyszących bezpieczniki niemniej część opisywanych tutaj nadprzyrodzonych doznań po wymianie bezpieczników jest chyba i aż tylko nieszkodliwym dziwactwem. 

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

1 minutę temu, electro napisał:

Można nadać takiemu bezpiecznikowi nawet jakąś funkcję filozoficzną, jednak pozostaje to bezpiecznik i zawsze będą głosy rozsądku dotyczące jego roli w systemie. Ja podziwiam ludzi slyszących bezpieczniki niemniej część opisywanych tutaj nadprzyrodzonych doznań po wymianie bezpieczników jest chyba i aż tylko nieszkodliwym dziwactwem. 

A kto podważa funkcję techniczną?  Żadne głosy rozsądku w tej kwestii nie są potrzebne - bo to jest technicznie określone i dywagacje na ten temat są bezprzedmiotowe. To tak jakby pisać że woda jest mokra 🙂

Kto kogo za co podziwia - to też prywatna sprawa (podobnie jak słyszenie i niesłyszenie) choć to drugie to przypadłość 🙂

Po co ktoś komuś miałby "wciskać" dziwactwa - skoro ten drugi i tak nie usłyszy? 🙂  Naprawdę - bardzo mało mnie obchodzi czy ktoś słyszy czy nie. Ta kwestia jest kompletnie nieinteresująca. I nie jest to przedmiotem tej zakładki - to tak dla przypomnienia.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

2 minuty temu, pmcomp napisał:

Bo widocznie nikt tu nie ma wiedzy nt. bezpieczników. Ja nie mam. I nie mogę się tu dowiedzieć. Znam jedynie przeznaczenie i zasadę działania.

Ale wszyscy są najmądrzejsi i wiedzą najlepiej.

merytorycznie to jest , - kupię przetestuje , podzielę się uwagami takimi czy innymi , bo jak już ci napisałem zjawiska dot kabli , bezpieczników itp w audio nie są do końca wyjaśnione - masz odpowiedz KONKRETNĄ , a teraz oczekujemy wszyscy słyszący , nie słyszący dyskusji MERYTORYCZNEJ

A ja zainspirowany tak rozwijającym się wątkiem coraz mocniej zastanawiam się, czy nie zamienić mojego bardzo dobrego SR Orange w odtwarzaczu CD na najlepszy bezpiecznik Synergistic Research - Master 😄 na samą myśl o wydaniu niecałych 3000 zł na ten cel robi mi się cieplutko nas serduszku, bo wiem że warto 😉

35 minut temu, Marcouss napisał:

A ja zainspirowany tak rozwijającym się wątkiem coraz mocniej zastanawiam się, czy nie zamienić mojego bardzo dobrego SR Orange w odtwarzaczu CD na najlepszy bezpiecznik Synergistic Research - Master 😄 na samą myśl o wydaniu niecałych 3000 zł na ten cel robi mi się cieplutko nas serduszku, bo wiem że warto 😉

Cieszę się. Ta zabawa polega na tym, że możesz sobie kupić na co tylko masz ochotę. To Twoja kasa i ty masz być zadowolony.

@tedi02 pewnie by napisał, że cię po prostu nie stać na QSA Gold 😉, on kocha zaglądać do czyichś kieszeni: 

A5_QSA_bezpieczniki_cennik_full_www_v01.

Ja mam tylko małą prośbę ... jak go kupisz to może go otworzysz żeby zobaczyć jak jest zrobiony i jaka tam siedzi kosmiczna technologia? Może taka:

DVEPKlCX4AQ9FHg.jpg

Ja osobiście znam lepszy sposób na wydanie 3.000 zł za audio. Np. na taśmy magnetofonowe albo winyle.

Edytowane przez pmcomp

27 minut temu, Marcouss napisał:

myślę że Purple będzie lepszym wyborem - jeśli szukasz dojrzalszego dźwięku. Mam / miałem wszystkie od SR20 dawno temu. Obawiam się że Master jest dla bardzo wyrafinowanych systemów i możesz mieć mieszane uczucia - słychać wszystko co jest w materiale, ale bez żadnej "taryfy ulgowej", bez kształtowania "przyjemności" z muzyki. Jak wiadomo, nie ma systemów idealnych, nie ma też "wzorca" muzycznego - więc nie tyle że będzie "coś za coś" jak na niższych pułapach sprzętowych - ale wszystko będzie na tacy. A to wszystko - naprawdę nie zawsze jest super, o czym wiemy 🙂  To jest kwestia mentalnej otwartości na zmiany, na opuszczanie "strefy komfortu". Pinka nie słuchałem.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

3 godziny temu, ferszcik napisał:

Gdybym był zainteresowany tematem wymiany bezpiecznika to bym poczytał co sądzą ci, którzy go wymienili a potem bym sobie go zamówił na test i zobaczył czy cokolwiek zmienia w moim systemie.

Tak by zrobil kazdy normalny czlowiek. Tak tez zrobie ja, za jakis czas jak sie gotowka uzbiera. 

Ale oczywiscie ten jeden klient chce rozwalic kolejny watek swoimi wpisami. 

Nie dac mu tego zrobic panowie!!!! 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

13 minut temu, audiograde napisał:

Mam / miałem wszystkie od SR20 dawno temu. 

I nie korci/ło cię żeby otworzyć?

Wszystkie klocki audio, które mam/łem musiałem otworzyć zaraz po zakupie. Potem było łatwiej bo pojawił się internet i mnóstwo rozbieranych zdjęć tam jest.

Np. zdziwiło mnie znajdując w jednym z kabli Transparent Audio ... kurczaka 😉 :

image.png.80c37c0c30afd437b049a73acb9a74b4.png

Ukryta Zawartość

Niestety poglądowe zdjęcie zaginęło w odmętach internetu.

A tu zamiast kurczaka wnętrzności kabla MIT:

fetch?id=1371505&d=1522953322

39943.jpg

To co jest w tym superduper bezpieczniku co gra, skoro drucik w szklanym topikowym nie gra ???

Ukryta Zawartość

17 minut temu, audiograde napisał:

myślę że Purple będzie lepszym wyborem - jeśli szukasz dojrzalszego dźwięku. Mam / miałem wszystkie od SR20 dawno temu. Obawiam się że Master jest dla bardzo wyrafinowanych systemów i możesz mieć mieszane uczucia - słychać wszystko co jest w materiale, ale bez żadnej "taryfy ulgowej", bez kształtowania "przyjemności" z muzyki. Jak wiadomo, nie ma systemów idealnych, nie ma też "wzorca" muzycznego - więc nie tyle że będzie "coś za coś" jak na niższych pułapach sprzętowych - ale wszystko będzie na tacy. A to wszystko - naprawdę nie zawsze jest super, o czym wiemy 🙂  To jest kwestia mentalnej otwartości na zmiany, na opuszczanie "strefy komfortu". Pinka nie słuchałem.

dzieki za sugestię 🙂 Purple mam we wzmacniaczu, w odtwarzaczu mam Orange, więc nie chcę dublować bo mi za bardzo zagęści dźwięk, Purple naprawdę mocno wypełnia brzmienie i mocno stawia na średnicę, barwę oraz dociążenie. Odtwarzacz mam Moon 260D i raczej myslałem, że Master może być dla niego dobrym towarzystwem (Orange jest, ale czemu nie kupić czegoś jeszcze lepszego)..

25 minut temu, pmcomp napisał:

Cieszę się. Ta zabawa polega na tym, że możesz sobie kupić na co tylko masz ochotę. To Twoja kasa i ty masz być zadowolony.

@tedi02 pewnie by napisał, że cię po prostu nie stać na QSA Gold 😉, on kocha zaglądać do czyichś kieszeni: 

Ukryta Zawartość

Ja mam tylko małą prośbę ... jak go kupisz to może go otworzysz żeby zobaczyć jak jest zrobiony i jaka tam siedzi kosmiczna technologia? Może taka:

DVEPKlCX4AQ9FHg.jpg

Ja osobiście znam lepszy sposób na wydanie 3.000 zł za audio. Np. na taśmy magnetofonowe albo winyle.

tak, nie stać mnie na Golda, ale nawet jakby mnie było stać to kupowałbym raczej bezpiecznik proporcjonalny cenowo do posiadanego sprzętu...więc myślę, że u mnie to za max 3000zł do odtwarzacza CD i szacuję że z tysiąc złotych mniej jeśli chodzi o bezpiecznik do amplifikacji...choć mogę się mylić...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze moderator, admin czy inny wladny, napisze pare slow aby pisać w temacie bezpiecznikow a uprawiac krucjaty anty kablowo-bezpiecznikowe??? 

Co my tu kurna mamy jakas ochronke dla trolli rozwalajacych watki???

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Pokaż nowe odpowiedzi