Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo +/- 5000zł + mikro wieża

shakal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem skompletować zestaw stereo do salonu ~36-40m. Muzyka to głównie rap, rock. Sporadycznie pop itd. Zastanawiałem się nad zestawem DRA-800H + Polk Audio S55 (pewnie dlatego, że znalazłem go w fajnej cenie), ale nie jestem pewien przede wszystkim tego, jak to zagra i czy pasuje do tego rodzaju muzyki - a także tego, czy kolumny nie okażą się za małe na taką powierzchnię? Być może polecicie coś innego? Pasuje mi brzmienie Denona, stąd pomysł własnie na DRA-800H. Nigdy nie słyszałem natomiast Polk Audio S55 i nie wiem, czy w ogóle opłaca się na to zwrócić uwagę?

Przy okazji może doradzicie jakiś przystępny odtwarzacz CD do zestawu?

Druga sprawa, to chciałbym również do mniejszego pokoju - około 13m2 wrzucić jakiś mikro zestaw i tu idąc za ciosem myślałem o CEOL N10, lecz z kolumnami Klipsch R-41m, lub Dali Zensor 1. Spotkałem jednak gdzieś tu na forum opinię, że zdecydowanie lepiej zagra Yamaha Pianocraft 670 (nie pamiętam pełnego symbolu). Jak myślicie, co byłoby lepsze w przypadku muzyki o jakiej wspomniałem? Dodam, że im więcej bassu, tym dla mnie lepiej. Mikro byłoby miło, gdyby zamknął się cenowo do 3 tysi.

Witaj, 

w fajnej cenie jest, ale czy to zagra i Ci się spodoba, to zupełnie co innego. U nas w podobnych pieniądzach możesz posłuchać zestawu opartego na amplitunerze Yamahy R-N602 z kolumnami Elac Debut 2.0 F6.2 a także kolumnach Yamaha NS-F350. Na wyposażeniu jest Music Cast, a więc potem można połączyć to w multi room z inną Yamahą np Piano Craftem.

Zapraszamy na odsłuchy ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Witaj,

zacznę od dużego zestawu - jak najbardziej pozostańmy przy Denon DRA-800H, to bardzo dobre urządzenie dźwiękowo i w pełni wyposażone. Także dobrym uzupełnieniem będą kolumny Polk Audio S55E, gdzie mamy cały set w bardzo atrakcyjnej cenie (https://www.q21.pl/denon-dra-800h-polk-audio-s55e.html). Do Twojego pomieszczenia jednak lepszą i niewiele droższą opcją (poniżej 6500 zł.) będą kolumny Polk Audio S60E. Taki zestaw zapewni Ci mocny, szybki, bardzo dynamiczny dźwięk. To dobra opcja. Ewentualnie jako alternatywa spójrz proszę na kolumny Pylon Audio Ruby 25MK oraz Monitor Audio Bronze 6. 

Jeśli wybierzesz zestaw do salonu marki Denon, warto pozostać przy marce ze względu na platformę Heos. Moja propozycja to Denon RCDN-10 z kolumnami Polk Audio S20E (https://www.q21.pl/denon-rcdn-10-polk-audio-s20e.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Odnośnie sprzętu Yamaha to spotkałem się z opinią, że w konkurencji z denonem odstaje poprzez znaczny brak bassu. Czy to prawda? 

Nie ukrywam, że posiadam głośnik heos 1 hs2, stąd też wolałbym sprzęt Denon, bo na pewno w przyszłości rozszerzę system heos. Zdaje sobie sprawę, że najlepiej byłoby posłuchać, jednak kierując się opinią Waszą jako ekspertów głównie interesuje mnie to, czy s55 lub s60 dobrze zagrają w stereo, czy lepiej wybrać coś innego w podobnej cenie? 

W dniu 4.01.2020 o 12:50, Q21 napisał:

Witaj,

zacznę od dużego zestawu - jak najbardziej pozostańmy przy Denon DRA-800H, to bardzo dobre urządzenie dźwiękowo i w pełni wyposażone. Także dobrym uzupełnieniem będą kolumny Polk Audio S55E, gdzie mamy cały set w bardzo atrakcyjnej cenie (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Do Twojego pomieszczenia jednak lepszą i niewiele droższą opcją (poniżej 6500 zł.) będą kolumny Polk Audio S60E. Taki zestaw zapewni Ci mocny, szybki, bardzo dynamiczny dźwięk. To dobra opcja. Ewentualnie jako alternatywa spójrz proszę na kolumny Pylon Audio Ruby 25MK oraz Monitor Audio Bronze 6. 

Jeśli wybierzesz zestaw do salonu marki Denon, warto pozostać przy marce ze względu na platformę Heos. Moja propozycja to Denon RCDN-10 z kolumnami Polk Audio S20E (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

czy poza S55 polecicie coś innego, co zagra dobrze w stereo, ma ładny, głęboki bass i zmieści się w cenie do 5, max 5.5 tysięcy? Słuchałem MA Bronze 6 jakiś czas temu i to chyba jednak nie jest to, czego oczekuję od sprzętu ? - tyle, że słuchałem ich w połączeniu z ONKYO TX-8270. Czy różnica między tym onkyo a dra-800h jest znacząca?

Czy na odsłuchy u Was w salonie trzeba się wcześniej umawiać? Jestem dość poważnie zainteresowany, chciałbym coś kupić max do końca lutego i byłbym skłonny przejechać dość spory kawałek, żeby przesłuchać kilku propozycji i oczywiście kupić jeśli coś z propozycji będzie strzałem w 10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
9 godzin temu, shakal napisał:

czy poza S55 polecicie coś innego, co zagra dobrze w stereo, ma ładny, głęboki bass i zmieści się w cenie do 5, max 5.5 tysięcy? Słuchałem MA Bronze 6 jakiś czas temu i to chyba jednak nie jest to, czego oczekuję od sprzętu ? - tyle, że słuchałem ich w połączeniu z ONKYO TX-8270. Czy różnica między tym onkyo a dra-800h jest znacząca?

Czy na odsłuchy u Was w salonie trzeba się wcześniej umawiać? Jestem dość poważnie zainteresowany, chciałbym coś kupić max do końca lutego i byłbym skłonny przejechać dość spory kawałek, żeby przesłuchać kilku propozycji i oczywiście kupić jeśli coś z propozycji będzie strzałem w 10

Amplituner Onkyo TX-8270 i DRA-800H to zupełnie inne brzmieniowo urządzenia. Onkyo jest bardzo swobodne, analityczne, szczegółowe. Denon natomiast spokojniejszy, bardziej plastyczny, dociążony. Ale zawsze najlepiej kolumny posłuchać. W podanym przedziale mamy w naszym salonie przynajmniej kilkanaście modeli, które w komfortowych warunkach można odsłuchać, zapraszam serdecznie. Na pewno proponujemy umówienie się wcześniej, szczególnie jeśli będzie Pan jechał spory kawałek drogi. W takim przypadku jest dla Pana zarezerwowana sala odsłuchowa, jest pełen komfort odsłuchu, nikt Panu nie przeszkadza i nie ma sytuacji, że trzeba np. czekać 2 godziny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 4.01.2020 o 21:51, shakal napisał:

Odnośnie sprzętu Yamaha to spotkałem się z opinią, że w konkurencji z denonem odstaje poprzez znaczny brak bassu. Czy to prawda? 

najprościej negować coś czego się nie sprzedaje... Nie zastanawia Cię to?

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 4.01.2020 o 21:51, shakal napisał:

Ciekawa opinia. Ja mam inne zdanie. Yamaha nigdy nie miała problemów z basem według mnie.

4 hours ago, Top Hi-Fi & Video Design said:

to jest clou prawie każdego tematu i postu.

ale jak dla mnie yamaszki są godne uwagi.

W dniu 7.01.2020 o 14:12, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ja nie weryfikuję kto co sprzedaje - stąd po prostu pytam jak to wygląda w opinii ludzi, którzy mają porównanie i mieli/mają do czynienia z kilkoma firmami i potrafią to przełożyć na zrozumiały dla mnie język. Oczywiście o modelu R-N803 przeczytałem wiele dobrego - zdecydowanie więcej, niż o DRA-800H, jednak kierowałem się wieloma opiniami, które twierdziły stosunkowo zgodnie, że w odniesieniu do bassu, sprawa ma się akurat tak. Czy tak jest - nie wiem, bo nie miałem przyjemności odsłuchania i porównania. Inna sprawa, że osobiście twierdzę, że część opinii jest pewnie po prostu wykupiona itd.

Z całą pewnością bardzo chętnie odwiedzę salon Q21 oraz TOP HiFi (tu akurat mam dość fajną sytuację, gdyż macie salon też w Kielcach, a to bardzo blisko mnie - jest również jakiś salon audio w Skarżysku, ale nie bardzo wiem co konkretnie posiadają na miejscu i czy uda się tam zrobić jakiś odsłuch) i w miarę możliwości poproszę o możliwość odsłuchu na kilku modelach, żeby mieć dobre porównanie. To, co najbardziej mi przypasuje do gustu i sprawdzi się w wymienionej przeze mnie muzyce, to wróci ze mną do domu, bo od dawna chcę coś kupić i postanowiłem zamknąć temat max. do końca przyszłego miesiąca - głównie z racji tego, że raczej nie uda mi się przyjechać na odsłuch jeszcze w styczniu. 

13 godzin temu, shakal napisał:

Z całą pewnością bardzo chętnie odwiedzę salon Q21 oraz TOP HiFi

no i o to chodzi. Wyrób sobie opinię sam. Yamaha ma bas lepiej skontrolowany i krótszy. Przy gorszej jakości nagraniach może się wydawać, że jest go mniej, ale znowu przy lepiej zrealizowanej muzyce nie dudni jak z subwoofera. Coś za coś ?

www.tophifi.pl

W dniu 3.01.2020 o 18:02, shakal napisał:

Witam,

Chciałem skompletować zestaw stereo do salonu ~36-40m. Muzyka to głównie rap, rock. Sporadycznie pop itd. Zastanawiałem się nad zestawem DRA-800H + Polk Audio S55 (pewnie dlatego, że znalazłem go w fajnej cenie), ale nie jestem pewien przede wszystkim tego, jak to zagra i czy pasuje do tego rodzaju muzyki - a także tego, czy kolumny nie okażą się za małe na taką powierzchnię? Być może polecicie coś innego? Pasuje mi brzmienie Denona, stąd pomysł własnie na DRA-800H. Nigdy nie słyszałem natomiast Polk Audio S55 i nie wiem, czy w ogóle opłaca się na to zwrócić uwagę?

Przy okazji może doradzicie jakiś przystępny odtwarzacz CD do zestawu?

Jeśli odpowiada Ci brzmienie Denona to można zostać przy tym amplitunerze. Co do kolumn - Polki są popularne na tą chwilę, ale według mnie Aurora 700 lepiej się tu wpisze i posiada stosunkowo dosyć podobne brzmienie, według mnie lepiej dociążone i z lepszą budową sceny.

CD można Marantz CD6006, który jest na prawdę dobry, dosyć czytelnie oddaje utwory z dobrą separacją dźwięku.

W dniu 3.01.2020 o 18:02, shakal napisał:

Druga sprawa, to chciałbym również do mniejszego pokoju - około 13m2 wrzucić jakiś mikro zestaw i tu idąc za ciosem myślałem o CEOL N10, lecz z kolumnami Klipsch R-41m, lub Dali Zensor 1. Spotkałem jednak gdzieś tu na forum opinię, że zdecydowanie lepiej zagra Yamaha Pianocraft 670 (nie pamiętam pełnego symbolu). Jak myślicie, co byłoby lepsze w przypadku muzyki o jakiej wspomniałem? Dodam, że im więcej bassu, tym dla mnie lepiej. Mikro byłoby miło, gdyby zamknął się cenowo do 3 tysi.

Spójrz na mikro zestawy Pioneera ?
Pozdrawiam.

12 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

dudni jak z subwoofera

Ja generalnie jestem przeciwny subom w stereo ale... z dobrze dobranego subwoofera nie dudni. Ale komu ja to piszę. Przecież to Wy to sprzedajecie ?

9 godzin temu, Funnykris napisał:

Ja generalnie jestem przeciwny subom w stereo ale... z dobrze dobranego subwoofera nie dudni. Ale komu ja to piszę. Przecież to Wy to sprzedajecie ?

wyciągnąłeś cytat z kontekstu. Chyba wiadomo o co chodzi. Dobry sub, nadający się do stereo swoje kosztuje, a często jest po prostu niepotrzebny ?

www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.