Skocz do zawartości
IGNORED

Heco Aurora 700.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, AndrzejPiaseczno napisał:

A to 60 ma bass w ogóle ? :).

W jaki połączeniu słuchałeś tego wzmacniacza? Może w kolumnach tkwi problem?

4 minuty temu, Oskar09 napisał:

A cxa 80 według Ciebie ma?

Zdecydowanie jest bardziej kontrolowany, szybszy, i co najważniejsze nie przeciąga tak jak 60-tka, co niekiedy przy problemach akustycznych może zamienić się w duży kłopot.
Pozdrawiam.

Pozwolę sobie zacytować twoją wypowiedź z innego wątku:
CXA 80 nie jest ani mocnym wzmacniaczem.. ani nie ma dogrzanego basu.. raczej mega punktowy i odchudzony.
...aaaa.. i za cholerkie bym go nie nazwał muzykalnym... wręcz kompletnie przeciwny kierunek.
Wypożycz cxa60 i sprawdź
Nie rozumiem zarzutu?
Pozwolę sobie zacytować twoją wypowiedź z innego wątku:
CXA 80 nie jest ani mocnym wzmacniaczem.. ani nie ma dogrzanego basu.. raczej mega punktowy i odchudzony.
...aaaa.. i za cholerkie bym go nie nazwał muzykalnym... wręcz kompletnie przeciwny kierunek.
Wypożycz cxa60 i sprawdź
Nie rozumiem zarzutu?
35 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Nie rozumiem zarzutu?

To nie jest zarzut. Kolega z branży wszystko ładnie opisał.  Wypożycz cxa 60 i zobaczysz jak jest i będę ciekaw twojej opini. Nie zgodzę się natomiast z Tobą że cxa80 jest mega punktowy. 

Pozdr

Chodzi mi o to że te cxa i 60 i 80 grają dość specyficznie. Cxa60 słuchałem i z Emit20 i z moimi X14... Specyficzność polega na tym że po zmianie z Denona 1500 czy Atolla 100 na w/w wzmacniacze pierwsze co się rzuca w uszy to gdzie jest bas! Ale do 700 gdzie jest go potęga może to być lekarstwo.

Panowie Nie mam i nie słuchałem Aurory 700 ale jako posiadacz dawno temu Victa 700 jakiś czas temu Music Style 500 między innymi a teraz Celan gt302 mają te produkty troszkę problem na basie, zależy oczywiście od pomieszczenia jednak szczupłe raczej ni e są i tak właśnie z  niczym ani nigdzie nie zagrają ?

Nasuwa mi się pytanie po co te sprzeczki jak co komu gra i jak to odczuwa, KAŻDY wie i ma swoje odczucia, a jeśli ktoś kupi tylko po opiniach to może się zdziwić w jedną albo w drugą stronę, zresztą jak przy każdym sprzęcie bez odsłuchu u siebie. 

Ja mam trochę problem z niskimi i raczej go nie opanuje. Winna jest akustyka jednak to pokój do mieszkania nie odsłuchowy i niektóre rzeczy trzeba przebolec albo szukać innych kolumn ?

Pozdrawiam wszystkich uczestniczących. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ja u kumpla słuchałem jakiś czas temu przez chwilę Celan 502 czy jakoś tak. Średnie podlogowki, i tam bas był dość skapy. Nie schodził też jakoś specjalnie nisko. Raczej graly jak monitory mimo że to podlogowki. Może to kwestia pomieszczenia. 

?👈

Uwierz mi @rafal735r że to pomieszczenie. Różnice mogą być kolosalne patrzymy  oczywiście na normalne pomieszczenia nie zaadaptowane akustycznie. Bo takich tu na forum najwięcej. ?. Pzdr

Edytowane przez dedal75

5 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Chodzi mi o to że te cxa i 60 i 80 grają dość specyficznie. Cxa60 słuchałem i z Emit20 i z moimi X14

Sądzę iż nie jest to do końca właściwy napęd dla tych kolumn, może CXA80 to jeszcze, ale ogólnie Emity 20-stki dysponują potężnym basem ? 

Pozdrawiam.

Te Emity z Music Hallem 25.2 miały basu aż nadto i do tego z konturami i wykopem... dlatego jestem pewien że cxa60 nie podołał mocowo.

Cxa80 słuchałem z Excite X16 i było jeszcze gorzej... ten zestaw to najgorsze granie jakie kiedykolwiek słyszałem.

Atoll am200se+x14 basu też dużo choć w tych dynkach jest trochę zrobiony ale to nie moje połączenie i x14 szybko odsprzedane. Pzdr

Ale jak to mówią. 

Nikt nam nie powie że czarne jest czarne a białe jest białe HAHA. 

Każdy wie czy czegoś ma w domu za dużo albo za mało ?

Edytowane przez dedal75

Gość

(Konto usunięte)

Dynki przereklamowane i to na Maxa, ot grJa6 bo grają, ciągły temat wzmacniacza do nich, i po co to wszystko i utrudnianie sobie życia? Ciagle elektrownia tam jest potrzebna, to trzeba być  masochistą żeby je mieć 

8 godzin temu, rafal735r napisał:

Nie schodził też jakoś specjalnie nisko. Raczej graly jak monitory mimo że to podlogowki. Może to kwestia pomieszczenia. 

Oczywiście że to pomieszczenie. U Ciebie Twoje bmn mają bas, bo siedzisz z kolumnami wklejonymi w ściany i głowa to tak samo przy ścianie, więc rajcujesz się basem odbitym od ścian. Pogódź się z tym.

Nie podniecaj się już. Kumpel kupil S3. Ma je w większym pomieszczeniu, mnóstwo miejsca na boki i do tyłu i bas jest jeszcze większy jak u mnie. Za to tannoy XT dudnily jak stare altusy. Nie potrafiłes porządnie przetestować kolumn, po kilku h spakowales je i odeslales i teraz pajacujesz gdzie i ile się da, szerzac herezje. Spusc powietrze, słuchaj tego swojego "walniecia w klate" i odpuść se już te swoje mądrości. 

?👈

bas jest. ja nie mówi o ilości tylko o jakości!! szkoda że nie miałeś jeszcze okazji przekonać się jak fajnie może wybrzmiewać bas. jak może wybuchać energią i eksplozją, z czuciem na ciele.
Przysuń swoje paczki jeszcze bardziej do ściany bo głowy już chyba bardziej nie przybliżysz. i dalej w tren sposób OCENIAJ BAS 
ps. właściciel swoich cudownych basowych kolumn bmn usunął mnie z klubu bo napisałem że po odsłuchu nie spodobały mi się. Żenada.
Uwaga cenzura w klubie bmn Można tylko chwalić

Edytowane przez hey
Dynki przereklamowane i to na Maxa, ot grJa6 bo grają, ciągły temat wzmacniacza do nich, i po co to wszystko i utrudnianie sobie życia? Ciagle elektrownia tam jest potrzebna, to trzeba być  masochistą żeby je mieć 
Serio? Pokaż mi konkurencję dla Emit M20.
bas jest. ja nie mówi o ilości tylko o jakości!! szkoda że nie miałeś jeszcze okazji przekonać się jak fajnie może wybrzmiewać bas. jak może wybuchać energią i eksplozją, z czuciem na ciele.
Przysuń swoje paczki jeszcze bardziej do ściany bo głowy już chyba bardziej nie przybliżysz. i dalej w tren sposób OCENIAJ BAS 
ps. właściciel swoich cudownych basowych kolumn bmn usunął mnie z klubu bo napisałem że po odsłuchu nie spodobały mi się. Żenada.
Uwaga cenzura w klubie bmn Można tylko chwalić
BMN F2 to ogromne kolumny.... btw z Saphire 31 bas był 2x lepszy moc wykop... tylko ta wysokotonówka ahh jak mozna taki badziew dac.
23 minuty temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Serio? Pokaż mi konkurencję dla Emit M20.BMN F2 to ogromne kolumny.... btw z Saphire 31 bas był 2x lepszy moc wykop... tylko ta wysokotonówka ahh jak mozna taki badziew dac.

Woofery są podobnej klasy. Po prostu Sapphire to podłogówka z większym litrazem. I strojeniem pewnie też. 

?👈

Godzinę temu, AndrzejPiaseczno napisał:

BMN F2 to ogromne kolumny.... btw z Saphire 31 bas był 2x lepszy moc wykop

Dokładnie o tym mówię. Bas w bmn to największy minus tych kolumn. Ale jak ktoś przyklei te kolumny do ściany i usiądzie z głową w ścianie to ma takie podbicia że może to sie podobać. W ten o to sposób wiele osób ocenia jakość basu i potem wpada w zachwyt. 

Ale to tylko tak na marginesie bo temat dotyczy zupełnie innych kolumn. 

Edytowane przez hey
26 minut temu, hey napisał:

W ten o to sposób wiele osób ocenia jakość basu i potem wpada w zachwyt. 

Jakieś dowody w temacie może? Sugerujesz że wszyscy użytkownicy tych kolumn maja je pod ścianą i siedzą pod ścianą? Czy jak zwykle chlapiesz, aby chlapac? Potem dziwisz się że masz bana w klubie i zgrywasz niewiniatko. 

Zresztą po co ja dyskutuje z ignorantem. Witam w moich ignorowanych. Słuchaj swych altusow zdrów. 

?👈

11 minut temu, rafal735r napisał:

Czy jak zwykle chlapiesz, aby chlapac? Potem dziwisz się że masz bana w klubie i zgrywasz niewiniatko. 

Wyraziłem tylko swoją opinie i nic więcej. Potem ktoś jeszcze pytał, więc również powiedziałem co myślę o tych kolumnach. Nikogo nie obraziłem, nikogo nie atakowałem. Temat można sobie prześledzić. Nie mogłeś pogodzić się z faktem że jest ktoś, komu nie podobają sie Twoje "cudowne" kolumny, więc mnie usunąłeś z klubu. W tym klubie jest tylko miejsce na poklepywanie się po plecach. 
To raczej Ty zgrywasz teraz niewiniątko 

19 minut temu, rafal735r napisał:

Słuchaj swych altusow zdrów. 

Nie mam i nigdy nie miałem altusów. Kolejne kłamstwo i manipulacja. 

To chyba nie miejsce na tą dyskusję 

Pzdr

Nie interesuj mnie Aurora ale mój znajomy ma na nie chęć więc..... 

Edytowane przez dedal75

Widzisz jeden Pan ma ciągle jakiś ból tylnej części ciała i musi wsadzić swoje trzy grosze. 

Będzie tłumaczyl mi i innymi jak co u kogo gra. Znawca pomieszczeń, tymczasem u siebie wrzucił ustroje bez ładu i składu i myśli że wszystkie rozumy zjadł. 

?👈

Rafał nie wierzę że ktoś może Ci wmówić coś innego od tego co masz na codzień. Ja bym dał spokój, szkoda nerwów. Pzdr

Ja tulko jedne BMNy słyszałem .. F2... i bas mają lepszy od tych Auror 700 bez 2 zdań. Gorzej z wysokimi... ta vifa jest cukierkowa ale blasku to jej niestety troche brakuje... ale Aurory środek mają bardziej detaliczny... tutaj nawet Diamondy 25 minimalnie ustepowały..

Jeszcze wróce do Auror moze i 1000.

A może podpowiecie co ma taki bas jak Saphire 31 a reszte jak Aurory 700? Aurory 100? Inne Heco.

F2 to niska seria. Musiałbyś posłuchac coś z serii 3, a minimum S. Lub Berges jak masz zastżerzenia do góry. W Berges siedzi klasowy tweeter. Top model od Seas. To jest klasa sama w sobie. 

Edytowane przez rafal735r
Literówka

?👈

3 godziny temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Ja tulko jedne BMNy słyszałem .. F2... i bas mają lepszy od tych Auror 700 bez 2 zdań. Gorzej z wysokimi... ta vifa jest cukierkowa ale blasku to jej niestety troche brakuje... ale Aurory środek mają bardziej detaliczny... tutaj nawet Diamondy 25 minimalnie ustepowały..

Jeszcze wróce do Auror moze i 1000.

A może podpowiecie co ma taki bas jak Saphire 31 a reszte jak Aurory 700? Aurory 100? Inne Heco.

Bas możesz sobie modelować nawet samymi kablami .

Za dużo basu , RCA Nordost Red Dawn. Jeszcze za dużo to zasilający Shiva.

A najprościej spróbować jak gra po odwróceniu wtyczki zasilającej w listwie czy gniazdku jak są schuko .

Ciekawe,co by się działo, gdyby sparować Aurory z mocnym Nadem w dobrze wytłumionym pokoju 18m . Albo te Bergesy ?

Ceny tych kabli to jakieś......, Tyle kasy za trochę miedzi. Chociaż wpływ na dźwięk słyszę.

Edytowane przez Seb1
F2 to niska seria. Musiałbyś posłuchac coś z serii 3, a minimum S. Lub Berges jak masz zastżerzenia do góry. W Berges siedzi klasowy tweeter. Top model od Seas. To jest klasa sama w sobie. 
Te BMN mają u mnie wskaźnik WAF -1... już stare Skart 100 miały więcej.
  • Pokaż nowe odpowiedzi