Skocz do zawartości
IGNORED

Heco Aurora 700.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę pchał się w koszty. 

Wybiorę coś między tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Te kabelki to wywalenie pieniędzy w,, błoto ''. 

Zrobisz jak uważasz, ale mogę się z tobą założyć o co tylko zechcesz że i tak w końcu kupisz dac'a i będzie on dużo droższy od tego który ja ci zaproponowałem. 

Bo czymś muszę połączyć yamaha wxad-10 z nad 355? Bezprzewodowo nie da się tego zrobić. Idąc tym tokiem myślenia to muszę rozkręcić kolumny i powymieniać w nim przewody bo zapewne są jakieś tanie. Nie stać mnie na łączenie tego orzewodami za 500zl. Nawet jeśli było by to wolał bym to dołożyć do wzmacniacza albo kolumn. 

Edytowane przez Majmaj.

Zwykły RCA w yamaha to wyjście liniowe brak sterowania głośnością z poziomu aplikacji. Chyba nie ma różnicy między RCA - RCA a kablem mini jack - RCA? 

O ile nie kupię takiego za 2zl heh

4 godziny temu, Majmaj. napisał:

Nie będę pchał się w koszty. 

Wybiorę coś między tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlatego nie chce kupować kabla za 2zl ale też nie stać mnie na taki za 599 więc może coś z tych się nada 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, dedal75 napisał:

A dlaczego z takiego kabla chcesz korzystać?

W sensie? Dlaczego mini jack zamiast rca? 

Jeśli o to chodzi to tak jak pisałem yamaha wxad-10 po RCA ma wyjście liniowe. Tylko po mini jack można sterować głośnością z aplikacji. 

Edytowane przez Majmaj.

O tym wiem ale łatwiej mi sterować głośnością z telefonu bo z niego puszczam numery, który gdzieś leży obok mnie niż łazić cały czas z pilotem. 

Ale nie rozumiem problemu kabel mini jack to jakiś grzech? 😂

Edytowane przez Majmaj.

Używając wyjścia jack degradujesz dźwięk dokładając w tor regulację głośności oraz pewnie średniej jakości wzmacniacz słuchawkowy - dodatkowo będziesz musiał wzmacniacz podkręcić głośniej - przesterować szumami itp...  no ale jak jaśnie pan nie chce ruszyć *upy po pilota to "kto bogatemu zabroni" 😉

Czytałem testy że brak różnicy między wyjściami w wxda. Więc nic nie degraduje. Szumy w wzmacniaczu to mocno musiał bym tą gałkę wykręcić 😁

Sprzęt jest dla mnie nie ja dla niego, prowadzę wygodny tryb życia 😂

28 minut temu, Majmaj. napisał:

Czytałem testy że brak różnicy między wyjściami w wxda. Więc nic nie degraduje. Szumy w wzmacniaczu to mocno musiał bym tą gałkę wykręcić 😁

Sprzęt jest dla mnie nie ja dla niego, prowadzę wygodny tryb życia 😂

Widzisz to nie jest tak.. dla nas herbata to tylko herbata.. a dla Japończyka to Herbata... tak samo może być z muzyką lub z Muzyką.

5 godzin temu, Majmaj. napisał:

O tym wiem ale łatwiej mi sterować głośnością z telefonu bo z niego puszczam numery, który gdzieś leży obok mnie niż łazić cały czas z pilotem. 

Ale nie rozumiem problemu kabel mini jack to jakiś grzech? 😂

Nie chodzi o mini jack ale regulując vol z tel ograniczasz też jakość. 

2 godziny temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Używając wyjścia jack degradujesz dźwięk dokładając w tor regulację głośności oraz pewnie średniej jakości wzmacniacz słuchawkowy - dodatkowo będziesz musiał wzmacniacz podkręcić głośniej - przesterować szumami itp...  no ale jak jaśnie pan nie chce ruszyć *upy po pilota to "kto bogatemu zabroni" 😉

W sumie z tej Yamahy to wszystko jedno 😁

?👈

Z tej? Przecież ona zbiera świetne recenzje. Obstawiam że gdyby kosztowała 5tys i miała audiofilską obudowę to byś tak nie pisał. Dla mnie to już lekka paranoja 🙂

Generalnie pisanie że do tych kolumn złote kable i sieciówki za kilka tys to przerost formy nad treścią. Rozumiał bym to gdyby to były jakieś kolumny hi end. Nie dajmy się zwariować. 

Edytowane przez Majmaj.

Chłopie ,ochłoń .

Recenzje to w dupę można sobie włożyć , ile to ja sprzętów słuchałem z rewelacyjnymi recenzjami ktore w domu zostały wyjaśnione na totalny chłam . Pzdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Tylko piszę o recenzjach nie sponsorowanych, przykładowo z tego forum. Ogólnie rozumiem że w tym hobby chodzi o dążenie do dźwięku idealnego. Tylko mam wrażenie że w niektórych przypadkach działają tu bardziej aspekty psychologiczne.🙂

Lekko mnie irytuje naśmiewanie się z tego że spytałem o kabel w cenie do 50zl. A uwaga w tej cenie można kupić coś z miedzi beztlenowej, wmawianie sobie ze taki z dodatkowym zerem w cenie zagra inaczej obija się o brak wiedzy z fizyki. 

Miłej zabawy 🙂

Edytowane przez Majmaj.

Tu chyba nie chodzi o jego cenę ,tylko o to po co chcesz go stosować . Czujesz różnice . 

Dążysz do dźwięku jak to mówisz idealnego , a sobie strzelasz w kolano takimi połączeniami.

Miłej zabawy 😉

Ok, tylko z wszelakich materiałów znalezionych na zagranicznych forach wynika tyle że między wyjściem mini jack a RCA nie ma różnicy, wręcz bywa tak że sygnal po RCA jest zbyt mocny trzeba stosować dławiki w przypadku starszych wzmacniacz

Widocznie yamaha zadbała o to żeby oba wyjścia grały tak samo 🙂

Nie stać mnie raczej aby dążyć do dźwięku idealnego. Ale zaczynam zauważać ze czytanie niektórych wątków znacznie odbiera radość z sprzętu bo zakrawa o jakieś audio voodoo 😂

Edytowane przez Majmaj.

Rób jak uważasz , naczytałeś  się, wiesz lepiej ,kupuj podpinaj i ciesz się dźwiękiem .

Edytowane przez dedal75

2 godziny temu, Majmaj. napisał:

Ok, tylko z wszelakich materiałów znalezionych na zagranicznych forach wynika tyle że między wyjściem mini jack a RCA nie ma różnicy, wręcz bywa tak że sygnal po RCA jest zbyt mocny trzeba stosować dławiki w przypadku starszych wzmacniacz

Widocznie yamaha zadbała o to żeby oba wyjścia grały tak samo 🙂

Nie stać mnie raczej aby dążyć do dźwięku idealnego. Ale zaczynam zauważać ze czytanie niektórych wątków znacznie odbiera radość z sprzętu bo zakrawa o jakieś audio voodoo 😂

Pewnie podłączaj i słuchaj muzyki.. nie ma co szukać dziury w całym. Ja ostatnio też więcej słucham z Soundcore Q35 niż Beyerdynamic 770, raz z wygody, dwa z Tidala czy Spotify to im mniej szczegółów tym lepiej... a CDek mnie wziął i zdechł.

Ja bym po prostu podłączył klasycznymi przewodami RCA.

I sterował głośnością od wzmacniacza.

Wiem że akurat sterowanie głośnością z pilota w nadziei jest bardzo skokowe ale to jest kwestia przyzwyczajenia.

Reduktor szumu nieco stracił na wizerunku oo promowaniu wilk audio. Sam zapewne używa lepszych kabli ale nie powie 😛

Gość Kw202

(Konto usunięte)
20 godzin temu, Majmaj. napisał:

Generalnie pisanie że do tych kolumn złote kable i sieciówki za kilka tys to przerost formy nad treścią

Zacznijmy może od tego że nikt Ci takich nie polecał. 

20 godzin temu, Majmaj. napisał:

Lekko mnie irytuje naśmiewanie się z tego że spytałem o kabel w cenie do 50zl

Nikt też się z ciebie nie naśmiewa, przynajmniej do tej pory😉

Wybrałeś po prostu najgorszą z możliwych opcji, dlatego zaproponowałem żebyś użył kabli rca.

Dzień dobry. 

Nad 355 dziś do mnie dotarł. Podłączyłem go i w sumie to szok. W porównaniu do arcam avr 100 jest magia 🙂

Nagle pojawiła się kontrola basu, w numerach słychać dźwięki których wcześniej nie było. Coś niesamowitego, to granie dostało duszy. 

Co najlepsze nawet na cichym graniu jest dynamika, wcześniej słabiutko. 

Zauważyłem że najlepiej brzmi gdy na aplikacji damy pełna głośność i regulujemy wzmacniaczem, gdy ściszy się na apce to tak jak by ucinało niektóre pasma? 

Pytanie dodatkoweb mieliście problemy z zworkami w tych heco? Straciłem dziś 1h oblany potem bo myślałem że albo coś nie tak z wzmacniaczem albo że spaliłem wysokotonowy, grały tylko dolnym pasmem. Nawet już kable przekładałem. Okazało się że zworki nie łącza i dopiero trzeba idealnie z wyczuciem dokręcić górne wtyki żeby grało. Może warto wywalić te zworki i zamienić na kabel głośnikowy? 

Edytowane przez Majmaj.
  • Pokaż nowe odpowiedzi