Skocz do zawartości
IGNORED

Wireworld Silver Eclipse7 głośnikowy

ArturR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada ten kabel? Albo odsłuchiwał? Bardzo proszę o opinii. Mam okazje kupić ten kabel w dobrej cenie.

Obecnie jako głośnikowych kabli używam Wireworlda Orbit 5 (nie jest to kabel z wysokiej półki) i jestem z nich zadowolony. Czy ktoś mógłby porównać Silver Eclipse do Orbita?

• 2 tygodnie później...

Mam Mini Elclipse 7 głośnikowy. Jest przeskok względem każdego niższego modelu WireWorld'a. Więc jak kupisz Silver Eclipse to będzie jeszcze lepiej niż u mnie. Względem Orbita, dostaniesz duuużo więcej.  Masz dobą cenę. Kupuj bez zastanawiania.

To na co ja zwróciłem uwagę testując Wireworldy to, zawsze idąc w model wyżej dostawałem lepszy kontrast pomiędzy dźwiękami.

W dniu 16.01.2020 o 09:32, ArturR napisał:

Witam,

czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada ten kabel? Albo odsłuchiwał? Bardzo proszę o opinii. Mam okazje kupić ten kabel w dobrej cenie.

Obecnie jako głośnikowych kabli używam Wireworlda Orbit 5 (nie jest to kabel z wysokiej półki) i jestem z nich zadowolony. Czy ktoś mógłby porównać Silver Eclipse do Orbita?

Pytanie co chcesz uzyskać zakupując bądź zmieniając obecne okablowanie? Co w tej chwili posiadasz? 

8 godzin temu, S4Home napisał:

Pytanie co chcesz uzyskać zakupując bądź zmieniając obecne okablowanie? Co w tej chwili posiadasz?  .

Te nowe WW Silver Eclipse poprawiły wyraźnie wszystko. W tej chwili posiadam Cambridge 851 A+C, wszystkie kable - zasilające, optyczne, HDMI, interkonekty, głośnikowe - to WW.Kolumny - Paradigme 7v.5. Przez lata byłem w zasadzie zadowolony z głośnikowych Orbitów, ale  te nowe posrebrzane zagrały zupełnie inaczej - precyzyjnie, z większym basem, średnicą. Na niektórych utworach pojawiły się nowe dźwięki, których nigdy przed tym nie słyszałem, a wydawałoby się, że znam je na pamięć. 

9 godzin temu, whir napisał:

To na co ja zwróciłem uwagę testując Wireworldy to, zawsze idąc w model wyżej dostawałem lepszy kontrast pomiędzy dźwiękami.

Może niepotrzebnie tak od razu przeskoczyłem o wiele poziomów do góry, ale rzeczywiście to jest zupełnie  inna klasa brzmienia

3 godziny temu, ArturR napisał:

Może niepotrzebnie tak od razu przeskoczyłem o wiele poziomów do góry, ale rzeczywiście to jest zupełnie  inna klasa brzmienia

Bardzo dobrze zrobiłeś, ja zrobiłem podobnie z Oasis7 na Eclipseilver7 na interkonektach i nie żałuję , a na głośnikach mam Equinox7 Jak będziesz sprzedawał Eclipse daj znać ? 

posiadam eclipse 7....przesiadka z albedo monolith ...od razu słyszalne dociążenie dźwięku bez utraty szczegółowości ...jeśli mogę podpytać....ile wynosi "dobra cena" za ten kabelek?

12 godzin temu, ArturR napisał:

Bardzo dobrze zrobiłeś ?

8 godzin temu, bl4ck napisał:

Te głośnikowe WW to wyglądają prawie jak kable Neotech NEMOS tylko one są jeszcze każdy z osobna w powłoce z teflonu, ciekawe.

Neotech robi kable dla różnych firm, ale z drugiej strony kable to kable, wyglądają podobnie ?. Napewno robi dla nich wtyki do zasilających.

13 godzin temu, ArturR napisał:

Te nowe WW Silver Eclipse poprawiły wyraźnie wszystko. W tej chwili posiadam Cambridge 851 A+C, wszystkie kable - zasilające, optyczne, HDMI, interkonekty, głośnikowe - to WW.Kolumny - Paradigme 7v.5. Przez lata byłem w zasadzie zadowolony z głośnikowych Orbitów, ale  te nowe posrebrzane zagrały zupełnie inaczej - precyzyjnie, z większym basem, średnicą. Na niektórych utworach pojawiły się nowe dźwięki, których nigdy przed tym nie słyszałem, a wydawałoby się, że znam je na pamięć. 

Nie dziwie się, głośnikowiec wysokiej klasy, spora zmiana i przejście w inną półkę audio. Na głośnikowym się skończy, czy są jeszcze jakieś smaki? Nie myślałeś nad zmianą kolumn? ?

10 godzin temu, mztv napisał:

...jeśli mogę podpytać....ile wynosi "dobra cena" za ten kabelek?

40-45% ceny oferowanej w necie. Kabel używany - roczny

2 godziny temu, S4Home napisał:

Na głośnikowym się skończy, czy są jeszcze jakieś smaki? Nie myślałeś nad zmianą kolumn? ?

Smaki są, nad wymianą kolumn też myślałem i myślę, ale to jak na razie nie w tym roku. Teraz chodzi mi po głowie wzm. lampowy PhaSt Headphone. Kolumny to ewentualnie 2021. 

W dniu 28.01.2020 o 19:43, ArturR napisał:

Na niektórych utworach pojawiły się nowe dźwięki, których nigdy przed tym nie słyszałem, a wydawałoby się, że znam je na pamięć. 

Tiaaaaaaaaaaa.............

Smuga cienia spowija..;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.