Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, notoryczny napisał:

Jeszcze nim powstał WOT widywałem młodych ludzi, którzy w weekendy spotykali się u nas na lotnisku( przy bunkrach) ćwiczyli ( bawili się w wojsko) i myśle, że w większości mamy do czynienia z takimi ludźmi .

Też się za młodu bawiłem w "wojsko" na podwórku, potem mi przeszło, ale znam takich których nawet po zakończonych studiach wojsko fascynowało jak dzieci. Jak zadziała wyobraźnia oparta w rzeczywistości wojny to wojsko w każdej formie przestaje imponować, ale oczywiście zdaję sobie sprawę że każde państwo musi mieć jakieś wojsko.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Organizacje typu WOT są w wielu krajach. Policja takoż, czy masz pretensje do tego który powołał Policję ? A to ona pałuje ...i wlepia mandaty.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Teraz, notoryczny napisał:

To samo mógłbym napisać o oczach Tuska, ale po co...

Możesz pisać to jeszcze wolny kraj. Ocena należy do innych niż ty a porównać Tuska z Antonim czy Prezesem każdy rozsądny potrafi, chyba że jest fanem sekty to co innego, wtedy TYLKO PREZES ponad wszystko ?.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Teraz, Lech36 napisał:

Możesz pisać to jeszcze wolny kraj. Ocena należy do innych niż ty a porównać Tuska z Antonim czy Prezesem każdy rozsądny potrafi, chyba że jest fanem sekty to co innego, wtedy TYLKO PREZES ponad wszystko ?.

Fanem sekty heh. Czy to Tusk czy inni, którzy stoją na czele partii mają swoich fanów . Inaczej nie wygrywaliby kolejnych wyborów . Na szczęście nie biorę udziału w wyborach i nie mogę siebie nazwać fanem.

7 minut temu, notoryczny napisał:

Organizacje typu WOT są w wielu krajach. Policja takoż, czy masz pretensje do tego który powołał Policję ? A to ona pałuje ...i wlepia mandaty.

Czyżbyś chciał usprawiedliwić działania władz PRL względem opozycji ;-)? Można też sięgnąć dalej do czasów sprzed II wojny i znanego z historii typka z Austrii który pchnął świat do bardzo dramatycznych wydarzeń. Jak widzisz każda władza żąda posłuszeństwa, później jest rozliczana, niestety często już tylko historycznie. Demolka zostaje.

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Czy to Tusk czy inni, którzy stoją na czele partii mają swoich fanów .

Takich zawziętych jak ma PiS nie mają.

Edytowane przez Lech36

7 minut temu, notoryczny napisał:

Na szczęście nie biorę udziału w wyborach i nie mogę siebie nazwać fanem.

Fanem Tuska to Ty na pewno nie jesteś ...lecz po całokształcie Twojej twórczości tutaj śmiem twierdzić że bardzo blisko Ci do tych od Antoniego 

Praktycznie każdy Twój wpis jest w stylu "Ci robią źle ale tamci byli jeszcze gorsi" nie ściemniaj tak by się chciało powiedzieć

może nawet"Ci" tutaj za nieprecyzyjnie napisałem 

wypowiedzi Twoje aż tak daleko nie sięgają ...

Edytowane przez asterix1
Teraz, asterix1 napisał:

Fanem Tuska to Ty na pewno nie jesteś ...lecz po całokształcie Twojej twórczości tutaj śmiem twierdzić że bardzo blisko Ci do tych do Antoniego 

Praktycznie każdy Twój wpis jest w stylu "Ci robią źle ale tamci byli jeszcze gorsi" nie ściemniaj tak by się chciało powiedzieć

Po prostu nie akceptuje naparzanki, która aktualnie jest modna. Nie będę się przymilał za lajki i uczestniczył w tejże jako jeden z wielu.

Ci to, tamci to? A co w tym nagannego, czasem trzeba zdjąć klapki z oczu i dostrzec pozytywy, a nie, walić na oślep wychodząc z założenia ( oni niczego dobrego nie zrobili) i dodatkowo snuć wizję jakoby kolejny pomysł miał drugie dno.

9 minut temu, notoryczny napisał:

Po prostu nie akceptuje naparzanki, która aktualnie jest modna. Nie będę się przymilał za lajki i uczestniczył w tejże jako jeden z wielu.

Ci to, tamci to? A co w tym nagannego, czasem trzeba zdjąć klapki z oczu i dostrzec pozytywy, a nie, walić na oślep wychodząc z założenia ( oni niczego dobrego nie zrobili) i dodatkowo snuć wizję jakoby kolejny pomysł miał drugie dno.

Trudno chwalić coś co dobrym nie jest i czy w takim razie siedzieć cicho gdy władza obecna ma coraz więcej   tego złego na  koncie ?

Może obecnie rządzącym by to odpowiadała ale cicho ja nie będę

PS Np.Czy szopka z koronawirusem teraz jest bezpieczna gdy wszyscy medycy mówią o tym że to jest szalenstwo a władza prezesowa dąży do tragedii?

Ps2 Jesli nastąpi zmiana władzy wtedy  jesli tamci zrobią źle na pewno nie omieszkasz tego wytknąć( będzie uzasadnione i moja krytykę tez to otrzyma)

48 minut temu, Lech36 napisał:

Pieniądz nie śmierdzi" a Kubica jest pewnie już trochę "wyschnięty", więc szuka każdej okazji.

Moze mógłby zbudować fabrykę maseczek??

1 minutę temu, jezz napisał:

Moze mógłby zbudować fabrykę maseczek??

Dlaczego miałby wyręczać rząd? Rząd zarządza noszenie maseczek to chyba jest zobowiązany do zapewnienia ich dostępności. Oczywiście w pierwszej kolejności dla służby zdrowia już jakiś czas temu. I nie tylko zapewnić maseczki. 

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Trudno chwalić coś co dobrym nie jest i czy w takim razie siedzieć cicho gdy władza obecna ma coraz więcej   tego złego na  koncie ?

Może obecnie rządzącym by to odpowiadała ale cicho ja nie będę

PS Np.Czy szopka z koronawirusem teraz jest bezpieczna gdy wszyscy medycy mówią o tym że to jest szalenstwo a władza prezesowa dąży do tragedii?

Oczywiście ganić trzeba, wskazywać błędy, tylko jakoś nie po drodze mi z tymi, którzy negują dla samej negacji. Bardzo często zapominając o tym, że czynili podobnie, że jedne media potrafią uwypuklić jakąś sprawę a ona nadawałaby się do co najwyżej na wzmiankę. 
Nie wiem o czym piszesz o jakiej szopce ( domyślam się że chodzi o wybory )..

Teraz, notoryczny napisał:

Nie wiem o czym piszesz o jakiej szopce ( domyślam się że chodzi o wybory )..

wybory ...

4 minuty temu, asterix1 napisał:

wybory ...

Hmm, wszyscy medycy tak nie mówią ( że są niebezpieczne) żeby było „ śmiesznej „ to co czytamy u Giertycha „

5) W przypadku ogłoszenia zwycięstwa Andrzeja Dudy wspólne zaskarżenie wyników do SN.

6) W przypadku wygrania wyborów przez któregoś z kandydatów opozycji wspólne uznanie tych wyników za wiążące.

Czyli jeśli wygra ktoś z przeciwników Dudy to ok . Parodia, farsa.

11 minut temu, Lech36 napisał:

Dlaczego miałby wyręczać rząd?

Zeby zrobić na tym dobry interes.

12 minut temu, Lech36 napisał:

Rząd zarządza noszenie maseczek to chyba jest zobowiązany do zapewnienia ich dostępności.

Masz problem z nabyciem maseczki?

Myszy podobno listonosz wrzucił do skrzynki za friko.

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Hmm, wszyscy medycy tak nie mówią ( że są niebezpieczne) żeby było „ śmiesznej „ to co czytamy u Giertycha „

Wszyscy nie... zgodzę się Szumowski ma inne zdanie od wszystkich(lub prawie )

Giertych lekarzem nie jest....

Jestem za bojkotem obojętne jakie wyniki będą

Teraz, jezz napisał:

Zeby zrobić na tym dobry interes.

Rząd nie lubi dobrego interesu? 

Masz problem z nabyciem maseczki?

Ja sobie daję radę w każdych warunkach, nawet tych pod rządami różnych komun w tym PiS-owskiej, ale niestety droga szybkiego rozwoju nie wiedzie przez "komunę".

2 minuty temu, asterix1 napisał:

Wszyscy nie... zgodzę się Szumowski ma inne zdanie od wszystkich(lub prawie )

Giertych lekarzem nie jest....

Jestem za bojkotem obojętne jakie wyniki będą

Wspomniałem o Giertychu bo ostatnio on jawi się jako naczelny doradca . A, że pisaliśmy o wyborach to wrzuciłem dwa punkty, które mnie dzisiaj rano rozbawiły .

Ja nie uczestniczę w wyborach. Mam dylemat z głowy .

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Wspomniałem o Giertychu bo ostatnio on jawi się jako naczelny doradca .

Giertych swego czasu miał do czynienia z Kaczorami i zna ich, a w zasadzie już tylko jednego, fobie. Warto słuchać co ma do powiedzenia na temat tego pozostałego Kaczora (z tandemu).

1 minutę temu, jar1 napisał:

Maseczki powinien nam rząd dostarczać do domów za darmo, bo to się nam, po prostu należy. 

No tak, ale wszystkim czy tylko lepszemu sortowi?

8 minut temu, Lech36 napisał:

Rząd nie lubi dobrego interesu? 

Juz ci wczoraj pisałem co sadzę o budowaniu fabryk przez rząd.

A czy lubi, czy nie lubi to zapytaj się rządu.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Ja sobie daję radę w każdych warunkach, nawet tych pod rządami różnych komun w tym PiS-owskiej, ale niestety droga szybkiego rozwoju nie wiedzie przez "komunę".

Ja tez sobie daje rade, tylko co to ma wspólnego z maseczkami, bo chyba o tym była mowa?

5 minut temu, jar1 napisał:

Maseczki powinien nam rząd dostarczać do domów za darmo, bo to się nam, po prostu należy. 

Gadaj o tym z Mysza, jemu rząd dostarczył..

Edytowane przez jezz

Juz ci wczoraj pisałem co sadzę o budowaniu fabryk przez rząd.

Budowanie fabryk to tylko opcja, myślisz że do produkcji maseczek w Polsce trzeba budować fabrykę? Nie ma innych opcji? Chiny za względu na odległość i konieczność transportu wyłączamy z tych opcji. Może być drogo, ale oczywiście w przypadku "pogotowia", jak rząd nie miał wyobraźni to też jest jakaś opcja.

3 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Uuu... W innym wątku ostra krytyka ustawy zaostrzającej zakaz aborcji (nawet coś o kastracji) + to co wyżej. Czyżbyś zaczął wycofywanie się na z góry upatrzone pozycje w obliczu spodziewanej klęski dotychczasowych ulubieńców? Bo banalne przejrzenie w końcu na oczy w Twoim wypadku przecież w grę nie wchodzi.

Cóż za szczera troska o mój światopogląd ? i wzrok ?!!! O PO też napisałem w tym stylu w jeszcze innym wątku. Na razie oszczędzam jeno Zandberga. W polityce od dawna nie mam ulubieńców, a tylko jednego, wspomnianego ciut wcześniej, kandydata na ulubieńca ?.

3 godziny temu, notoryczny napisał:

Czyli ci ludzie służący w WOT to pisowcy, aha

Nic podobnego nie napisałem. Natomiast opinie, że PiS tworzy własną formację zbrojną i faworyzuje ją, są znane już od dłuższego czasu.

14 minut temu, Lech36 napisał:

Budowanie fabryk to tylko opcja, myślisz że do produkcji maseczek w Polsce trzeba budować fabrykę? Nie ma innych opcji?

Jest. Tez wczoraj o tym pisałem ale tobie nie chciało się czytać.

Poza tym z budowa fabryki to był twój pomysł a nie mój. Też o tym zapomniałeś?

16 minut temu, Lech36 napisał:

Chiny za względu na odległość i konieczność transportu wyłączamy z tych opcji.

A dlaczego wyłączamy?

Skoro mozna w Chinach robić i buty, i volvo to maseczki chyba też można?

28 minut temu, Lech36 napisał:

Giertych swego czasu miał do czynienia z Kaczorami i zna ich, a w zasadzie już tylko jednego, fobie. Warto słuchać co ma do powiedzenia na temat tego pozostałego Kaczora (z tandemu).

Giertych jest wściekły i wściekle atakuje Pis , do tego łże często , dobrze o tym wiesz .

Tego typy Gertychów jest jeszcze kilku .

KALIBER vel rydz .

4 minuty temu, jezz napisał:

Poza tym z budowa fabryki to był twój pomysł a nie mój. Też o tym zapomniałeś?

Fabryki chyba w Polsce są, takie zdolne do produkcji tak zaawansowanych produktów jak maseczki, wystarczy odpowiednio zarządzić. 

4 minuty temu, KALIBER napisał:

do tego łże często

Kiedy łże?

11 minut temu, jezz napisał:

A dlaczego wyłączamy?

Duże koszty przy prymitywnie prostej produkcji. 

35 minut temu, Lech36 napisał:

Zapamiętałem go jako pana od mundurków i od hop hop hop ???

Teraz, Lech36 napisał:

Fabryki chyba w Polsce są, takie zdolne do produkcji tak zaawansowanych produktów jak maseczki, wystarczy odpowiednio zarządzić. 

Juz o tym wczoraj pisałem ale tobie nie chciało czytac

A teraz ide pojeździć na hulajnodze. Chińskiej. 

A teraz ide pojeździć na hulajnodze. Chińskiej. 

Może być hulajnoga chińska. To coś do walki z epidemią?

Godzinę temu, Lech36 napisał:

No tak, ale wszystkim czy tylko lepszemu sortowi?

Wszystkim, bo inaczej nie zagłosuje na Dudę. 

39 minut temu, Lech36 napisał:

Może być hulajnoga chińska. To coś do walki z epidemią?

Nie odpowiadam za to co siedzi w twojej głowie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.