Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz sa 11s3 kontra Accuphase dp 500

f16

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając testy i opisy odtwarzacza Accuphase dp 500, wybija się z nich brzmienie skupione na średnicy, ciepłe i ukazaniu pięknych Wokali. Czy posiadacie takie same odczucia? Szukam odtwarzacza do zestawu słuchawkowego i nie ukrywam, że te cechy brzmienie są dla mnie istotne.

Czytając testy i opisy odtwarzacza Accuphase dp 500, wybija się z nich brzmienie skupione na średnicy, ciepłe i ukazaniu pięknych Wokali. Czy posiadacie takie same odczucia? Szukam odtwarzacza do zestawu słuchawkowego i nie ukrywam, że te cechy brzmienie są dla mnie istotne.
Tak.Mialem dp500 i wszystko sie zgadza.Bylby to grajek prawie idealny gdyby nie jego slamazarnosc i brak PRATu.Ale do muzyki niewymagajacej deive'u jest ok.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Czyli do muzyki klasycznej, jazzu i np wielbiciela Queens, Pink Floyd będzie dobrym wyborem? 

9 minut temu, p0is0n napisał:
Godzinę temu, f16 napisał:

Tak.Mialem dp500 i wszystko sie zgadza.Bylby to grajek prawie idealny gdyby nie jego slamazarnosc i brak PRATu.Ale do muzyki niewymagajacej deive'u jest ok.

Queen?ani to jazz ani klasyka.Ogolnie z Queen na cd jest klopot- brak dobrych wydan.Dp500 nie zrobi z tego szalu.

--

5 minut temu, p0is0n napisał:

Queen?ani to jazz ani klasyka.Ogolnie z Queen na cd jest klopot- brak dobrych wydan.Dp500 nie zrobi z tego szalu.

Ale dp500 do muzyki klasycznej w stylu Strauss, I jazzu się nadaje? 

A jak wygląda awaryjność tego modelu, bo to już wiekowy odtwarzacz?

Jak szukasz wybitnie grającego playera w tej cenie , grającego barwnie , plastycznie i dynamicznie ale bez mulenia Accu z fenomenalną rozdzielczością , klarownością , scena 3D itd to dzisiaj wystawiłem topowego Ayre C-5xeMP na sprzedaż .

Wyglądem nie odbiega od Accu , szuflada to nie Accu ale czyta też SACD , DVD AUDIO i muzykę z DVD VIDEO . Lasery , mechanizmy i nawet płyty sterujące dostępne .

Poczytaj na aukcji opnie z kraju i świata .

11S3 CD nie miałem a z Accu miałem DP 55,65,75 ,400,510 .

Wklejam ranking gdzie jest Ayre i 11S2 i też powtarza się że te Marantze lepiej grają SACD niż CD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co do 510 to bym juz tak na 100% nie powiedzial, ale od 500tki Ayre.moze byc lepsze choć to zupelnie inna estetyka grania.

--

400/500 to takie udające barwę stępione brzmienie. 510 już lepiej ale nie ta selektywność zwłaszcza jak się dużo dzieje .

500 jak pamiętam kosztował 15000 , Ayre 27000 więc to i inny przedział cenowy .

500 za 10 000 to stanowczo za dużo . Prędzej w tej cenie bym kupił 75 ale w nim znowu z barwą krucho no i jak szukałem 75 w ładnym stanie to trafiałem na takie z ogromnym przebiegiem .

9 godzin temu, mittelpunkt napisał:

Kup sobie nada chłopie, zmudyfikuj go sobie i będziesz miał hi-end. Do pewnych rzeczy trza dorosnąć. Niestety chyba ci to nie grozi, sądząc po tym co piszesz.

A co ma NAD i modyfikacje do tego wątku ?

Trzymaj się tematu , pisz w temacie , o swoich doświadczeniach z TYM sprzętem .

Masakra ...

21 godzin temu, f16 napisał:

Posłuchaj Marantz SA KI RUBY. Nowe urządzenie można dostać za 13--14000Zł więc dostajesz dynamikę, odrobinę ciepła, skupienie na średnicy, muzykalnośc, dobra przestrzeń i wokale też na dobrym poziomie. do tego made in Japan. A accuphase dp 500 to urządzenie kilkunastoletnie, może pograć kilka lat, a może pograć kilka miesięcy...

W dniu 8.02.2020 o 20:47, muda44 napisał:

Jak szukasz wybitnie grającego playera w tej cenie , grającego barwnie , plastycznie i dynamicznie ale bez mulenia Accu z fenomenalną rozdzielczością , klarownością , scena 3D itd to dzisiaj wystawiłem topowego Ayre C-5xeMP na sprzedaż .

Wyglądem nie odbiega od Accu , szuflada to nie Accu ale czyta też SACD , DVD AUDIO i muzykę z DVD VIDEO . Lasery , mechanizmy i nawet płyty sterujące dostępne .

Poczytaj na aukcji opnie z kraju i świata .

11S3 CD nie miałem a z Accu miałem DP 55,65,75 ,400,510 .

Wklejam ranking gdzie jest Ayre i 11S2 i też powtarza się że te Marantze lepiej grają SACD niż CD.

Ukryta Zawartość

Dźwięk Marantz SA 11S2 z SACD  jest bardzo, ale to bardzo dobry, z CD brzmi nieco gorzej. Ja sobie poradziłem tak, że do SACD mam Marantza, a do CD AMR 77.1 - bardzo polecam, bo z CD gra naprawdę świetnie. Ma to też tę zaletę, że w razie awarii jednego grajka nie zostaję z ręką w nocniku. Ból był tylko przy kupowaniu łączówek XLR - ceny kabli wg mnie są w wielu przypadkach mocno zawyżone. Ale cóż, taki to nasz , biednych audiofili, marny los - człowiek musi sobie od ust odejmować,   żeby posłuchać muzyki o zadowalającej jakości dźwięku...

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Pasqual napisał:

Dźwięk Marantz SA 11S2 z SACD  jest bardzo, ale to bardzo dobry, z CD brzmi nieco gorzej. Ja sobie poradziłem tak, że do SACD mam Marantza, a do CD AMR 77.1 - bardzo polecam, bo z CD gra naprawdę świetnie. Ma to też tę zaletę, że w razie awarii jednego grajka nie zostaję z ręką w nocniku. Ból był tylko przy kupowaniu łączówek XLR - ceny kabli wg mnie są w wielu przypadkach mocno zawyżone. Ale cóż, taki to nasz , biednych audiofili, marny los - człowiek musi sobie od ust odejmować,   żeby posłuchać muzyki o zadowalającej jakości dźwięku...

A tu masz jeden grający bdb CD , SACD i dodatkowo DVD AUDIO .

W dniu 9.02.2020 o 15:27, bachx80 napisał:

Posłuchaj Marantz SA KI RUBY. Nowe urządzenie można dostać za 13--14000Zł więc dostajesz dynamikę, odrobinę ciepła, skupienie na średnicy, muzykalnośc, dobra przestrzeń i wokale też na dobrym poziomie. do tego made in Japan. A accuphase dp 500 to urządzenie kilkunastoletnie, może pograć kilka lat, a może pograć kilka miesięcy...

Słuchałem SA10 i PM10

Dynamika: tak
odrobinę ciepła: tak, z podkreśleniem odrobinę
Skupienie na średnicy: nie  
Muzykalność: nie, ponieważ to typowy D-kasowy charakter

W dniu 9.02.2020 o 15:27, bachx80 napisał:

accuphase dp 500 to urządzenie kilkunastoletnie, może pograć kilka lat, a może pograć kilka miesięcy...

A cóż tam może paść poza laserem za 40zł albo gumowym paseczkiem za 1zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.