Skocz do zawartości
IGNORED

HiFIMAN Arya vs. Focal Clear ??

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Potrzebuje porady które słuchawki wybrać ? Do tej pory służyły mi Focal Listen podłączone do Mojo Chord. Mam takie wewnętrzne przywiązanie do FOCAL'a ale Arye zaintrygowały mnie tym jak się ludzie o nich wypowiadają. Co do preferencji to lubię utwory pełne wokalu, instrumentów. Jestem zainteresowany dwoma modelami:

Focal Clear oraz HiFIMAN ARYA. Jakie są różnice między tymi modelami ? Czy dzieli je "przepaść" czy raczej subtelne różnice ? Przyznam , że jeszcze ich nie słuchałem. Jakie są Wasze wrażenia?  W niedługim czasie zapewne zmienię też wzmacniacz. Moje drugie pytanie to czy Mojo Chord oba te modele napędzi bez problemu? Jeśli nie to za czym innym (wzmacniacz) się rozglądać ? 

Pozdrawiam Was. 

https://www.audiostereo.pl/topic/149451-hifiman-arya-vs-focal-clear/

Najlepiej porównać - Hifiman Aryę możesz od nas wypożyczyć

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Cześć, 

Obie słuchawki to klasa sama w sobie i wiele zależy od Twoich preferencji. Już teraz zapraszam na odsłuch w naszym salonie gdzie będziesz mógł porównać obie pary. Jeśli podoba Ci się sygnatura brzmienia Focal listen w połączeniu z Mojo to Focal Clear będą strzałem w 10. Jest to dynamiczne brzmienie z mocnym i niezwykle kontrolowanym dołem. Hifiman Arya to delikatniejszy charakter, który stawia na średnicę i prezentacje sceny dźwiękowej. Jest to cieplejsze brzmienie z bliższą średnicą. Są to bardziej wymagające słuchawki, do których będziesz potrzebował mocniejszego wzmacniacza. 

Zapraszam raz jeszcze do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Radzę uważnie przeczytać recenzję słuchawek Hifiman Arya na stronie Audiofanatyka, a potem zastanowić się, gdzie w nich to ciepło i klasa sama w sobie. A wykonanie tych słuchawek jak na cenę 7 kzł jest napluciem klientowi w twarz. Q21 wiele osób Was szanuje, również ja, warto dla koszmarnie dużej marży polecać tak wykonane badziewie? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam 38

-Salva Mea-

Rzeczywiście po ochłonięciu i pierwszym "wow" jak pomyślę, to zaczynają uwypuklać się pewne wady, niedostatki. Suchałem Aryi ostatnio i zrobiły na mnie wrażenie ale z drugiej strony może jeszcze mało wiem o słuchawkach ? Jestem fanem dobrego dźwięku i do tej pory tak naprawdę ograniczał mnie budżet.  Z modeli które brałem pod uwagę niestety odpadły Focal Clear. Oczywiście to dobre słuchawki ale Arye wygrały. Zastanawiam się poważnie nad ADX5000 tylko cena jest sporo wyższa. W Q21 nie mają ich w ofercie (a może mają ?) Co myślicie o tym modelu? Za ile rozsądnie można je dzisiaj dostać ? 

11 godzin temu, Observe napisał:

Rzeczywiście po ochłonięciu i pierwszym "wow" jak pomyślę, to zaczynają uwypuklać się pewne wady, niedostatki. Suchałem Aryi ostatnio i zrobiły na mnie wrażenie ale z drugiej strony może jeszcze mało wiem o słuchawkach ? Jestem fanem dobrego dźwięku i do tej pory tak naprawdę ograniczał mnie budżet.  Z modeli które brałem pod uwagę niestety odpadły Focal Clear. Oczywiście to dobre słuchawki ale Arye wygrały. Zastanawiam się poważnie nad ADX5000 tylko cena jest sporo wyższa. W Q21 nie mają ich w ofercie (a może mają ?) Co myślicie o tym modelu? Za ile rozsądnie można je dzisiaj dostać ? 

Możesz wypożyczyć egzemplarz demo np na tydzień i samodzielnie zapoznać się z nim. Mamy takowe demo i możemy Ci pomóc rozwiać wątpliwości. Myślę, że jednak powinieneś zdać się na własny słuch, a nie opinie osób, które nie miały nigdy tych słuchawek na uszach. W końcu to Ty będziesz ich używał. Co do jakości - jesteśmy wyłącznym dystrybutorem HiFiMANa w Polsce i nie mieliśmy jeszcze ani jednej reklamacji lub zwrotu Aryi przy sprzedaży większej od znanego i cenionego Edition X.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje