Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana kabli: bi-amping

KANSAS

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, że w izolacji, ale zwykle używa się takich kabli do połączeń całej kolumny.

Już bez potrzeby dzielenia na specjalne cechy dźwięku; w bi można oczywiście też używać ? 

bo żadnego aspektu dźwięku nie psuje, więc mało precyzyjnie się wyraziłem.

Sam go używam wszędzie - od IC przez głośnikowe po okablowania wewnętrzne gratów.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Przekorą i chęcią sprawdzenia, na ile wpływa to na opinie o moim zdaniu - i wpływa !

Bo mało kto decyduje się choćby na niemal darmowe eksperymenty, czyli zniechęca.

A nie może tak być, że mnie zależy bardziej na dźwięku, niż autorowi zapytania ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, audioburak napisał:

Przekorą

No rzeczywiście. Zauważyłem, że jeśli ktoś napisze coś ciekawego lub mądrego to zaraz pojawiasz się z  negowaniem . Po pewnym czasie głosisz obśmiane wcześniej tezy innymi słowami. Bardziej pokrętnie robi to tylko Przemak.

Poproszę o jakieś cytaty ... bo mądre i ciekawe są najczęściej dla głoszącego.

W tej branży ma to szczególne znaczenie, bo są tu i muzycy klasyczni i spora grupa

osób z poważnymi problemami ze słuchem. Poza tym ankieta, która była na forum

wykazała, że temat kabli jest niezrozumiały dla 1/3 forumowiczów. Ta dość duża grupa

nie słyszy żadnych różnic pomiędzy kablami, a co ciekawe najczęściej się wypowiada

akurat w tym temacie; takie czasy ? 

9 minut temu, audioburak napisał:

Poproszę o jakieś cytaty ... bo mądre i ciekawe są najczęściej dla głoszącego.

Bardzo dobre.

Do kabelków nic nie mam. Dobrze, że przypominasz co jakiś czas o nich. Nie zmienia to jednak faktu, iż jesteś marudą.

2 godziny temu, audioburak napisał:

Poza tym ankieta, która była na forum

wykazała, że temat kabli jest niezrozumiały dla 1/3 forumowiczów. Ta dość duża grupa

nie słyszy żadnych różnic pomiędzy kablami, a co ciekawe najczęściej się wypowiada

To powód do czucia się gorszym wg ciebie że nie dają się nabić na audio voodoo farmazony i kupują to czego poprawę słyszą? Wg mnie odwrotnie - to postawa jak najbardziej racjonalna i oczywista a wstydzić to się powinny te snoby które wywalają grube tysiące na kable ( bo trzeba i wypada w światku audio mieć) mimo że efekt zmiany tych durnych kabli można nazwać mizerny albo i placebo ( zapłacisz to warto powiedzieć ze słyszysz różnicę)

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

Stanowisz świetny przykład tej 1/3, zabierającej najczęściej głos i to wszystko.

Nie chcesz, nie próbuj a do tego na pewno nic nie kupuj; no, może poza kablem od nocnej lampki,

bo skoro nie ma różnic, to po co przepłacać ... a akurat moje propozycje nie są żadną inwestycją.

No jeszcze trochę i będę musiał czuć się winny że się w konia nie dałem zrobić. Myślisz że ta 1/3 to osoby głuche czy po prostu nie słyszą różnicy albo jest ona nie warta dopłaty do zwykłych porządnie wykonanych kabli za rozsądne pieniądze? Eksperyment w stanach kiedyś potwierdził ile warte są te farmazony i wg grupy audiofylów w ślepym teście najlepiej brzmiał drut od wieszaka,  tak samo padły by na ryj twoje opinie gdybyś to ty był tym testującym.  Racjonalizm to podstawa życia,  zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie jesteś atakowany ofertami z każdej strony a wyników ankiety tylko można pogratulować NORMALNIE MYŚLĄCYM!!!!

Tak czy inaczej wynik komiczny ... ty na 10000% tak samo byś skończył czyli upokorzony w dziedzinie kabli więc po co drążyć....

czy ja wiem czy komiczny, w testach nie było drogich kabli, nie wiem też co się spodobało a co nie. Po za tym to że u kogoś dobrze zagra kabel X nie znaczy ze u Ciebie czy u mnie będzie tak samo.

Testowałem takie "spartańskie" patenty i grało to słabo, podobnie jak skrętka, kable alarmowe. Kable mikrofonowe jako IC też niczym nie powalają.

Nie chodzi o "powalanie " tylko o odróżnienie drogiego od takiego czy bardzo bardzo drogiego od normalnie wycenionego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.