Skocz do zawartości
IGNORED

Chord Qutest czy Teac NT-505

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko zanim wystawie przetestuję, w planach Lindemann+Denafrips Ares i Naim ND5 XS2, testowałem kiedys Lumina T2, bylo trochę lepiej tzn bardziej analogowo i więcej powietrza ale 20k

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

sprobuj denafripsa pontusa. Mnie on kusi od roku. Niedlugo... kto wie ?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• 1 miesiąc później...

Czy testował ktoś Teac NT-505 pod katem wzmacniacza słuchawkowego z Audeze LCD-2 ?

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

• 3 lata później...
W dniu 17.03.2021 o 19:39, Artistplant napisał:

Spoko zanim wystawie przetestuję, w planach Lindemann+Denafrips Ares i Naim ND5 XS2, testowałem kiedys Lumina T2, bylo trochę lepiej tzn bardziej analogowo i więcej powietrza ale 20k

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

i jak wyszło porównanie teac vs lindemann? Waham się między nt-505 a lindemann limetree network

5 godzin temu, deltab napisał:

Waham się między nt-505

Lubisz wydawać kasę w błoto??? To kup TEAC. Niedługo NT-505 doczeka się następcy i TEAC przestanie aktualizować oprogramowanie dla tego kombajny traktując go jako produkt archiwalny. Do tego bezsensowna aplikacja. 

16 godzin temu, piotrek7 napisał:

Lubisz wydawać kasę w błoto??? To kup TEAC. Niedługo NT-505 doczeka się następcy i TEAC przestanie aktualizować oprogramowanie dla tego kombajny traktując go jako produkt archiwalny. Do tego bezsensowna aplikacja. 

hmm... No to już nie wiem co kupić... Myślałem, że kupię eversolo, to odradzają. Teraz też myślałem, że już znalazłem... Doradzisz jakiś warty zainteresowania streamer? budżet max 5k
A tak btw, to tego teaca i tak podobno lepiej nie aktualizować, bo może się zawiesić na amen. 

6 godzin temu, deltab napisał:

hmm... No to już nie wiem co kupić... Myślałem, że kupię eversolo, to odradzają. Teraz też myślałem, że już znalazłem... Doradzisz jakiś warty zainteresowania streamer? budżet max 5k
A tak btw, to tego teaca i tak podobno lepiej nie aktualizować, bo może się zawiesić na amen. 

Masz DAC?

Ja uważam, że w tych niższych przedziałach cenowych najlepszym streamerem jest komputer mini PC ustawiony pod audio

7 godzin temu, deltab napisał:

Ten Teac to świetny przetwornik i Pre, ale jako Strimer to nie wiem. Ja kupilem UD-505, a nie NT-505 i używam w ogóle innego strimera jako transport. 

?👈

5 godzin temu, deltab napisał:

A co powiecie na denafrips ares 2 w połączeniu z wiim ultra jako transport?

Niezmiennie to samo. Panuje moda na forum Wiimi. Kolejny "killer". Jak to leci 80% brzmienia dCS za 1/1000 ceny? Za rok nikt nie będzie pamiętał o tym urządzeniu  

12 godzin temu, piotrek7 napisał:

Masz DAC?

Ja uważam, że w tych niższych przedziałach cenowych najlepszym streamerem jest komputer mini PC ustawiony pod audio

Do kompletu można dokupić konwerter i te wszystkie super budżetowe streamery trafiają tam, gdzie ich miejsce 😉

W dniu 15.12.2024 o 07:48, rafal735r napisał:

Ten Teac to świetny przetwornik i Pre, ale jako Strimer to nie wiem. Ja kupilem UD-505, a nie NT-505 i używam w ogóle innego strimera jako transport. 

Porównaj tego ud-505  bezpośrednio z Denkiem dcd-3000 lub S10 a zdziwisz się:)

Wiem że miałeś juz kiedyś te Denony ale chyba nie porównywałeś "łeb w łeb" ? 

A dzieli je 30 lat "rozwoju" przetworników 

A jak dla mnie Denon wyraźnie lepsza przestrzeń przy zachowaniu tego samego charakteru dźwięku 

No cóż każdy słyszy inaczej 

Przestrzeń jest spoko, gra szeroko. Pamiętam jak go porownywalem lata temu z Marantz CD-72 MKII to Marantz grał na wprost podając wszystko na twarz. 

?👈

O wydawało mi się że to jednak spokojniejsze granie. Ale skoro takie jak 851n to najwyższych lotów.

Qutest gra inaczej. Denafrips też 

Tzn jakie są różnice, bo tez jestem ciekaw tego szeroko polecanego Qutesta ?

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

O wydawało mi się że to jednak spokojniejsze granie. Ale skoro takie jak 851n to najwyższych lotów.

Qutest gra inaczej. Denafrips też 

A co,  851N gra niespokojnie i przez to najwyzszych lotów? 🙂

46 minut temu, costa brava napisał:

Tzn jakie są różnice, bo tez jestem ciekaw tego szeroko polecanego Qutesta ?

A co,  851N gra niespokojnie i przez to najwyzszych lotów? 🙂

851n jak niezwykle liniowo. To się może podobać zgadzam się. 

Qutest ma większą dynamikę, gra bardziej rozrywkowo chodź nie gra Vka.

Z kolei denafrips delikatnie cieplejszym dźwiękiem. Ja je tak odbieram.

W dniu 14.12.2024 o 22:48, deltab napisał:

Eversolo DMP-A6 ok, ale lepiej spójrz na CXN100. Jeśli chodzi o nowe sprzęty w jednym elemencie, to te dwa modele na pewno skradł rynek.

No to może jeszcze jedno pytanie... Keces ebravo + do tego dedykowany zasilacz liniowy + dac( denafrips ares II/15, albo np mytek? liberty dac II).. Albo jakiś gustard?

W dniu 15.12.2024 o 05:45, piotrek7 napisał:

w tych niższych przedziałach cenowych najlepszym streamerem jest komputer mini PC ustawiony pod audio

W każdym przedziale cenowym tak jest. Najlepszy streamer to brak streamera.

Nie wiem... Może te Aurendery są coś warte? Ale póki co to każdy podpięty streamer degraduje mi dźwięk.

Robi się ostro i technicznie. OK, szczegółów przybywa, ale znika gładkość i naturalność.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 godzin temu, il Dottore napisał:

Nie wiem... Może te Aurendery są coś warte?

Podobno są. Tylko trochę drogie. Czaiłem się na jednego na rynku wtórnym, ale jak sobie przeliczyłem, ile płyt mogę kupić za jego równowartość, dokonałem jedynego słusznego wyboru. Pliki mnie nie bawią a że streamingu coraz rzadziej korzystam 

Za to płyty zarówno winyle jak i CD kupuję przez cały czas 

1 minutę temu, piotrek7 napisał:

Podobno są. Tylko trochę drogie.

Trochę! 😞 

Sorry, ale jeśli odtwarzacz sieciowy, żeby grał, musi kosztować tyle co samochód, to ja wolę grać z PC. PC kosztuje psi grosz, można używany kupić, żadne wymagania nie istnieją sprzętowe. A dobrze skonfigurowany i zaizolowany galwanicznie pecet w duecie z dobrym DAC bije na głowę najdroższe odtwarzacze. 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Sorry, ale jeśli odtwarzacz sieciowy, żeby grał, musi kosztować tyle co samochód

Eee. Dobrze ze nie tyle co samolot. 

?👈

14 godzin temu, il Dottore napisał:

W każdym przedziale cenowym tak jest. Najlepszy streamer to brak streamera.

Nie wiem... Może te Aurendery są coś warte? Ale póki co to każdy podpięty streamer degraduje mi dźwięk.

Robi się ostro i technicznie. OK, szczegółów przybywa, ale znika gładkość i naturalność.

Skąd to się bierze? Ja tak nie odczuwam, może masz przestery, za silny sygnał idzie do wzmaka ze streamera/daca po rca/xlr? 

Jest tu cała masa ludzi co twierdzi że cd czy plik gra lepiej od streamingu, ja do nich nie należę 

A może jednak to zaskuga mojego sprzętu a zwlaszcza kolumn które żadnej ostrości nie podadzą 

15 godzin temu, il Dottore napisał:

dobrze skonfigurowany i zaizolowany galwanicznie pecet

Jaki właściwie powinien być ten idealny laptop do muzyki ?

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

• Pokaż nowe odpowiedzi