Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz używany do 2tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam kolumny Opera Seconda SE. Szukam wzmacniacza stereo używanego do 2 tyś. Lubię cieplejsze granie, dość szczegółowe, z aksamitną górą, nie zamulające, bardziej dynamiczne. Słucham głownie popu, elektronicznej, muzyki filmowej. Po długim czasie czytanie opinii i zagłębiania się w temat myślę o:

Nad 3020 - nie wiem czy nie za słaby

Musical Fidelity A2

audiolab 8000a

Nie chcę lampy, proszę was o jakieś sugestie, rady, naprowadzenie na właściwy tor. 

https://www.audiostereo.pl/topic/151402-wzmacniacz-u%C5%BCywany-do-2ty%C5%9B/

MF A3 (lub A300 jak trafisz w dobrej cenie) albo Classe 100 (tego w szczególności polecam). W tej cenie NAD to moim zdaniem przesada - nie każdy odkupi później sprzęt przerabiany. 

To prawda że przerobiony wzmacniacz i to nie tylko Nad jest trudniej sprzedać ale w cenie do 2 tyś ja osobiście nie słyszałem jeszcze nic lepszego. 

Jest to ryzyko dlatego ja zawsze zapraszam na odsłuch lub jak ostatnio jeden z kolegów pożyczył sobie mojego Nada i odsłuchał sobie go w domu na swoim sprzęcie.

14 godzin temu, spartakus1989 napisał:

Witam posiadam kolumny Opera Seconda SE. Szukam wzmacniacza stereo używanego do 2 tyś. Lubię cieplejsze granie, dość szczegółowe, z aksamitną górą, nie zamulające, bardziej dynamiczne. Słucham głownie popu, elektronicznej, muzyki filmowej. Po długim czasie czytanie opinii i zagłębiania się w temat myślę o:

Nad 3020 - nie wiem czy nie za słaby

Musical Fidelity A2

audiolab 8000a

Polecam Roksan K2 ? 

17 godzin temu, Kejup napisał:

Witaj.

Jak jesteś ze Śląska to zapraszam posłuchać Nad c356bee po modyfikacji.

Pozdrawiam.

nie chcę żadnych modyfikacji, wolę oryginał

6 godzin temu, margaryna85 napisał:

Ja bym zaproponował Roksan K2 .

Roksan też mi chodził po głowie, do tego MF też jest ciekawą propozycją. Słuchałem Roksana K3 i był ok tylko cena za wysoka. Dobrze jakbym znalazł coś z wymienionych wzmacniaczy z Torunia i okolic, może jest tu ktoś kto chce się pozbyć wzmacniacza?

6 minut temu, Bukaj napisał:

Po modyfikacji gra o niebo lepiej. 

Pod warunkiem że modyfikacji dokonuje fachowiec z wieloletnim doświadczeniem, nie jakiś "janusz" w piwnicy. 

Edytowane przez spartakus1989
2 godziny temu, spartakus1989 napisał:

może jest tu ktoś kto chce się pozbyć wzmacniacza?

Patrz w dziale vintage ?

Na kilogramy jak w lumpie ?

Dla mnie do 2 tysi to poczciwy Densen B-100. Dźwięk po cieplej stronie mocy, a i basem rzuci jak trzeba. Najlepiej znaleźć wersję mk5 z mocniejszym trafo. Jedyna wada/zaleta to brak zdalnego sterowania. Dźwięk nigdy nie zmęczy. 

BAT VK 500BAT-PAK, BAT VK 55 + BATVK51SE + Lumin T2 + Sony CDP7X ESD+ Wilson Audio Sophia2, okablowanie FadelArt, Acoustic Zen.

2 godziny temu, spartakus1989 napisał:

Pod warunkiem że modyfikacji dokonuje fachowiec z wieloletnim doświadczeniem, nie jakiś "janusz" w piwnicy. 

Muda44 

Nie ma to, jak do tych kolumn za 10k zł szukać zasilania do 2k zł, równie dobrze można kupić LCD 85 cali do sygnału analogowego z kablówki. Przecież za połowę ceny tych kolumn można w używce kupić zestaw, który zagra lepiej/nie gorzej niż propozycje wzmacniaczy, na które stać autora, w połączeniu z tymi kolumnami, z taką kwotą lepiej szukać w starszych sprzętach, jak ma być ciepło i w miarę detalicznie, np. starsze Denony PMA-920 czy PMA-1520 (nie AE) i jeszcze pieniędzy trochę zostanie. Nikt nie zadał też pytania, co jest jest źródłem dźwięku, bo być może YouTube z telewizora albo mp3 z pendrive poprzez blu-ray.

Edytowane przez radmorek
21 godzin temu, spartakus1989 napisał:

Cytat

Muda44

I taki fachowiec je wykonuje ? 

Edytowane przez S4Home